ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΞΕΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ



 
 
Πως σχηματίστηκαν οι ΛΕΞΕΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ;
 
 
Οι ΛΕΞΕΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ δημιουργήθηκαν το έτος 1999 σαν ένα trip hop/electro project με εμπνευστές τους Θωμάς Παπάς (φωνητικά) Κώστας Καραμίτσος (πλήκτρα/μουσική παραγωγή) Νίκος Δημούδης (πλήκτρα/φωνητικά). Αργότερα το έτος 2000 με αφορμή μια συναυλία προστέθηκαν κι άλλα μέλη, Λεωνίδας Αναγνώστου ( ηλεκτρ. κιθάρα) Θοδωρής Περπερής (ηλεκτρ. μπάσο) Σωτήρης Λιακόπουλος (τύμπανα) με σκοπό να γίνει ο ήχος πιο ηλεκτρικός και να πάρει την μορφή live μπάντας. Ενώ αποχώρησε από την σύνθεση της ο Κώστας Καραμίτσος. Έτσι πορεύτηκαν μέχρι το 2005 κάνοντας κάποιες σημαντικές ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφώντας κάποια demo. Κάπου εκεί σταμάτησαν να λειτουργούν σαν μπάντα με την αποχώρηση κάποιων μελών,μέχρι το 2008 όπου και ξανά δημιουργήθηκαν από την αρχή με νέα πάλι σύνθεση :
Θωμάς Παπάς-vocals
Θωμάς Τσίμπος-guitars
Θοδωρής Περπερής -bass
Σωτήρης Λιακόπουλος -drums
 
Τι σας ώθησε να σχηματίσετε την μπάντα, ποια ήταν τα ερεθίσματα και οι λόγοι;

Η ανάγκη μας για δημιουργία και η αγάπη μας για την μουσική είναι ο κυριότερος λόγος, όπως και το να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας με τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Από ποιες μπάντες έχετε επηρεαστεί;

Υπάρχουν πολλές μπάντες και καλλιτέχνες που μας σημάδεψαν με τον ήχο τους όπως: OZRIC TENTACLES / TOOL / PORCUPINE TREE / SENSER / RAGE AGAINST THE MACHINE / CYPRESS HILL / DJ SHADOW / BJORK / PORTISHEAD / MASSIVE ATTACK και άλλοι πολλοί. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι δεν μπαίνουμε σε καλούπια (μουσικά) και ρουφάμε στοιχεία από παντού γιατί πιστεύουμε πως η μουσική είναι μία και δε χωρίζεται σε είδη και σε συγκροτήματα.
 
Όσον αφορά στη μουσική και τους στίχους των κομματιών σας, έχει κάποιος τον πρώτο λόγο ή δουλεύετε όλοι μαζί;

Την μουσική των τραγουδιών μας, την δουλεύουμε όλοι μαζί. Συνήθως βασιζόμενοι σε ένα μουσικό θέμα κάποιου από εμάς ή μια ιδέα. Τους στίχους τους γράφει αποκλειστικά ο Θωμάς Παπάς .
 
Μέσα στο 2013 κυκλοφορήσατε την δουλειά σας με τίτλο Το Παιχνίδι, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς καθώς δεν είχαμε δουλέψει ποτέ έτσι, στηριζόμενοι σε άλλους ανθρώπους επαγγελματίες του χώρου. Συνήθως ηχογραφούσαμε μόνοι μας με όποιο μέσο διαθέταμε μόνο και μόνο για να ακούμε αυτά που παίζουμε. Έτσι μάθαμε πάρα πολλά μέσα από αυτήν τη διαδικασία.
Πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα από θέμα ήχου και παραγωγής βγήκε πολύ καλό αν σημασία για εμάς έχει να αρέσει σε αυτόν που θα το ακούσει. Όμως ναι κάπως έτσι το φανταζόμασταν.
 
Ποια είναι τα κύρια θέματα με τα οποία καταπιάνεστε σε αυτή την κυκλοφορία;

Το κάθε ένα τραγούδι αναφέρεται και σε κάποιο διαφορετικό θέμα όπως την μοναξιά, την αφύπνιση και την δύναμη που μας χαρίζουν όλα όσα πιστεύουμε . Όμως αν κρίνουμε από την επιλογή του τίτλου της δουλειάς μας ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ θα λέγαμε πως δώσαμε βάση αναφοράς σε αυτήν την σαθρή κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά εποχή που ζούμε. Αν και όπως προ είπαμε το κάθε ένα τραγούδι αναφέρεται και σε κάτι διαφορετικό.
 
Η ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής ποια είναι;

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάρα πολύ θετική, όπως και τα σχόλια που έχουμε πάρει. Μπορούμε να πούμε πως δεν το περιμέναμε γιατί είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις κάτι καλό σε αυτήν την σωρεία αναμασημένων πληροφοριών και την υποκίνηση της μουσικής που υπάρχει με σκοπό το κέρδος.
 
Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;

Να κάνουμε όσες πιο πολλές ζωντανές εμφανίσεις μπορούμε και να καταφέρουμε να ηχογραφήσουμε το καινούριο υλικό που δουλεύουμε, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
 
Υπάρχουν νέα σχήματα στην Ελληνική σκηνή που σας έχουν τραβήξει την προσοχή;

Υπάρχουν πολλά και αρκετά νέα σχήματα που κάνουν πολύ ωραίες μουσικές στην ελληνική σκηνή όπου έχουν τραβήξει την προσοχή μας και αξίζουν γενικώς την προσοχή. Ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη όπου ζούμε και ακούμε πάρα πολλά από αυτά. Αν μας ζητούσαν να διαλέξουμε κάποιο από θα ήταν οι καλοί μας φίλοι lemonostifel κι όχι γιατί γνωριζόμαστε με τα παιδιά, αλλά γιατί πιστεύουμε πως ξεχωρίζουν πραγματικά. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε κάποια άλλα σχήματα.
 
Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε δυο λόγια σε αυτούς που θα κάνουν τον άθλο να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη...

Πραγματικά άθλος (χαχαχαχα) . Απλώς να τον ευχαριστήσουμε που ξόδεψε τον χρόνο του για εμάς και μακάρι να ειδωθούμε κάποια στιγμή από κοντά για να ακούσει αυτό που αγαπάμε να κάνουμε πιο πολύ από όλα.
 
Και εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου