ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE MAGIC BUS

 


Από πότε υπάρχουν οι The Magic Bus και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;

Οι “The Magic Bus” δημιουργήθηκαν το 2017. Η «μαγιά» υπήρχε ήδη, καθώς γνωριζόμασταν μεταξύ μας από άλλα project στα οποία συμμετείχαμε ή/και είχαμε μοιραστεί στη σκηνή. Η γνωριμία μετουσιώθηκε σε φιλία κι από κει κι έπειτα δεν άργησαν τα πρώτα τζαμαρίσματα. Η χημεία ήταν τρομερή, όλα πήραν τον δρόμο τους κι εμείς τους δρόμους με το Μαγικό Λεωφορείο!

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;

Νομίζουμε πως εδώ τα πράγματα είναι απλά! Σε μια εποχή που οι ταμπέλες, τα γένη και τα υπογένη καταλήγουν να μπερδέψουν περισσότερο παρά να περιγράψουν το είδος της μουσικής, εμείς απλά παίζουμε rock! Ιδιαιτερότητες, επιρροές, ψήγματα άλλων ειδών ασφαλώς και υπάρχουν, αλλά τίποτα δεν χαρακτηρίζει τον ήχο μας καλύτερα απ’ αυτό: Rock!

Πως προέκυψε το όνομα The Magic Bus του συγκροτήματος; και γιατί ο στίχος σας είναι Ελληνικός ( εμάς δεν μας χαλάει καθόλου ) και όχι στα Αγγλικά;

Η μπάντα στο ξεκίνημά της ήταν ένα όχημα διασκευών της ελληνόφωνης rock σκηνής. Τι πιο ταιριαστό, λοιπόν, από ένα εύηχο όνομα που ταυτόχρονα αποδίδει έναν φόρο τιμής, όχι μόνο στις Τρύπες αλλά σε όλες αυτές τις μπάντες που ανέδειξαν τη σκηνή και αναδείχθηκαν από αυτή! «Μοιραία» δεν τέθηκε ποτέ η επιλογή ο δίσκος μας να είναι αγγλόφωνος, όλα βγήκαν πηγαία και είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό!


Όταν δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό, τι έρχεται πρώτα οι στίχοι ή η μουσική;

Η μουσική! Συνήθως λειτουργούμε ως εξής: ο Ερμής, που είναι ο συνθέτης της μπάντας, θα στείλει μια… «μακέτα» όπως χαρακτηρίζει την κάθε προηχογράφηση ώστε να την ακούσουμε και να τη συζητήσουμε καθώς προβάρουμε τις ιδέες στο στούντιο. Όταν η μουσική ολοκληρωθεί, τότε η ίδια θα «καθοδηγήσει» τον Βαλάντη, που είναι ο στιχουργός της μπάντας, στη θεματική κι εν τέλει στη συγγραφή των στίχων, δίνοντας έτσι στη σύνθεση την τελική της μορφή και χαρακτήρα.

Τι μηνύματα προσπαθείτε να περάσετε μέσα από τους στίχους;

Οι στίχοι μας διακατέχονται από θεματική ποικιλία. Ο ακροατής θα ανακαλύψει μέσα σ’ αυτούς επιρροές και εμπνεύσεις από λογοτεχνία, ποίηση, προσωπικά βιώματα και μυθοπλασία. Σκοπός τους είναι τα ταξιδέψουν τον ακροατή, να εξάψουν το ενδιαφέρον του για αναζήτηση των αναφορών, αλλά και να ταυτιστεί με καταστάσεις και συναισθήματα. Αποστασιοποιούμαστε συνειδητά από πολιτική και κοινωνικά γεγονότα στους στίχους μας, καθώς έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μέσω της τέχνης και πιστεύουμε πως μοιραζόμαστε αυτή την ανάγκη με πολλούς!


Απ' ότι μας έχετε γράψει πριν κάνουμε αυτή τη συνέντευξη, το σχήμα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα ( το πρώτο ) άλμπουμ με τίτλο Το Κάστρο, θα θέλαμε να μας πείτε περισσότερα για το άλμπουμ αλλά και για το πότε θα κυκλοφορήσει και αν θα είναι σε ψηφιακή μορφή μόνο η θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή ( cd, βινύλιο... );

«Το Κάστρο» αποτελείται από 11 κομμάτια και είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος. Ηχογραφήθηκε στα Locomotive Sound studio της Λαμίας από τον Έκτορα Σώχο, ο οποίος ανέλαβε και την παραγωγή του. Θα κυκλοφορήσει σύντομα σε φυσική μορφή (digipak cd) ώστε να ευχαριστηθείτε το υπέροχο artwork που φιλοτέχνησε ο Ντίνος Αδαμόπουλος, το εντυπωσιακό layout του Σωτήρη Κοτσώνη και να αναγνώσετε με άνεση τους στίχους! Φυσικά θα κυκλοφορήσει και σε ψηφιακή μορφή στις περισσότερες γνωστές πλατφόρμες.

Τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει τον κόσμο να έρθει να δει ( αν και με αυτόν τον ιό αλλά και με αυτούς που έχουμε μπλέξει δύσκολα τα πράγματα )  ένα live σας;

Ακούγοντας τον δίσκο μας θα καταλάβετε πως υπάρχει πάθος και αγάπη σε αυτό που κάνουμε. Το ίδιο πάθος κι ενέργεια βγάζουμε και στη σκηνή. Άλλοι από περιέργεια, κάποιοι από νοσταλγία, οι περισσότεροι επειδή θέλουν να ακούσουν αγνή rock μουσική, όλοι θα βρουν κάτι από τον εαυτό τους στα live μας! Μακάρι να ξεφύγουμε σύντομα απ’ την κατάσταση αυτή ώστε να τα πούμε (και πιούμε!) μαζί σε κάποιο από αυτά!



Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα του χώρου σας στην επαρχία;

Οι δυσκολίες είναι κοινές για όλους τους μουσικούς και κυρίως γι’ αυτούς που βιοπορίζονται από αυτό. Εμείς έχουμε την ευχαρίστηση να το κάνουμε μόνο για την ανάταση της ψυχής μας, όποτε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο του χώρου δεν βαραίνει τους ώμους μας. Οι δικές μας δυσκολίες περιορίζονται στα χιλιόμετρα που διανύουμε για τις πρόβες, τα live και τις ηχογραφήσεις (καθώς οι μισοί βρισκόμαστε στη Λιβαδειά και οι υπόλοιποι στην Αταλάντη) – πράγματα δηλαδή που ξεπερνιούνται εύκολα και μόνο απ’ το πάθος μας για τη μουσική!

Τι σκέφτεστε για το μέλλον της μπάντας;

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου θα περιμένουμε με αδημονία την επάνοδο στα live για την παρουσίασή του! Ως τότε υπομονή και… γιατί όχι, σύνθεση!

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;

Για τη συντριπτική πλειοψηφία, αυτό είναι μάλλον μια… ουτοπία!

Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία και την ωραία μας κουβέντα! Για τον κόσμο που διάβασε ως εδώ, εκτός των ευχαριστιών, τον προσκαλούμε στη σελίδα μας, να μας δει και να μας ακούσει διαδικτυακά, μέχρι να έρθει ο καιρός να ανταμώσουμε σε κάποιο live! Η ελληνόφωνη rock σκηνή ήταν πάντα εδώ και παραμένει!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου