ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

COSMONUTS - LEAPS OF FATE

 


Το σχήμα των Cosmonuts δημιουργήθηκε στα Χανιά το 2013 με επιρροές από το ψυχεδελικό ροκ των 60s και 70s, τα μέλη της μπάντας είναι οι : Δημήτρης Καπουράνης ( φωνητικά ), Παντελής Κιάσσος ( τύμπανα/φωνητικά ), Πέτρος Πανηγυράκης ( κιθάρα/φωνητικά ), Χρήστος Κλαριδόπουλος ( μπάσο/φωνητικά ) και Γιάννης Πανηγυράκης ( κιθάρα ).
Το 2017 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους album Holidays in Andromeda.
Τρία χρόνια αργότερα το σχήμα ετοιμάζει να κυκλοφορήσει την δεύτερη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο Leaps of Fate.
Το Leaps of Fate θα περιέχει τρία κομμάτια και θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου από την Sliptrick Records.
Κάπου εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη για την τιμή που μας έκανε να μας στείλει το υλικό ( πριν αυτό κυκλοφορήσει ) του Leaps of Fate για παρουσίαση από το blog μας.
Όπως προείπαμε η νέα δουλειά των Cosmonuts περιέχει τρία κομμάτια, οι επιρροές τις μπάντας είναι εμφανείς σε όλη τη διάρκεια των τραγουδιών αλλά μιλάμε για επιρροές και όχι αντιγραφές, γιατί σαν σχήμα έχουν διαμορφώσει τη δική τους μουσική ταυτότητα.
Το πρώτο τραγούδι Why do we still care? είναι μικρό σε διάρκεια αλλά αμέσως κολλάει στο μυαλό σου, το δεύτερο Flesh and Bones και αυτό πολύ καλό κομμάτι που όπως μας έγραψε το σχήμα είναι  βασισμένο στο έργο Βάκχες και φτάνουμε στο τρίτο τραγούδι που για εμάς είναι και η κομματάρα του δίσκου, έχει τίτλο Reflections με αναφορές ( όπως μας γράφει το σχήμα ) στο έργο Οιδίππους Τύραννος, το Reflections έχει διάρκεια 12 λεπτά αλλά είναι τόσο καλά καλοδουλεμένο σαν σύνθεση που ο χρόνος ακρόασης του είναι λίγος.
Η παραγωγή είναι και αυτή αρκετά καλή και βοηθάει στην ακρόαση των τραγουδιών.
Αποτέλεσμα; 
Ένας δίσκος που στέκεται αντάξια ανάμεσα στις καλύτερες δουλειές του 2020 που έβγαλε η Ελληνική σκηνή και θα ικανοποιήσει αρκετούς από τους οπαδούς του χώρου.
Tracklist: Why do we still care? - Flesh and Bones - Reflections
Μια αρκετά καλή δουλειά που σέβεται τον ακροατή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου