ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

KARTEΛ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 


Όταν πήραμε το υλικό ( ευχαριστούμε την Ria Kalampali και την One:Woman:Company : http://www.onewomancompany.gr/ ) από την δουλειά των Karteλ ήμασταν πολύ περίεργοι να την ακούσουμε μιας και το όνομα τους δεν μας ήταν γνωστό.
Από το Δελτίο Τύπου διαβάσαμε ότι οι Karteλ είναι ένα ολόφρεσκο τετραμελές Rock συγκρότημα από την Αθήνα με Ελληνικό στίχο.
Η μπάντα αποτελείται από τους :
Μιχάλης Φεργαδιώτης (φωνητικά & ηλεκτρική κιθάρα)
Γιάννης Σταθάκης (πλήκτρα)
Μάνος Σιδέρης (μπάσο)
Βασίλης Χατζηανδρέου (τύμπανα)
Τον Απρίλιο του 2020 το σχήμα θα κυκλοφορήσει την πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο Ελευθερία, την παραγωγή ανέλαβε ο Έκτορας Τσολάκης μαζί με τους Karteλ, μίξη και master ο Έκτορας Τσολάκης και τέλος το  πανέμορφο artwork ο Μάνθος Στεργίου (Manster Design).
Πάμε όμως στο μουσικό μέρος του άλμπουμ που είναι και όλη η ουσία.
Το Ελευθερία περιλαμβάνει 8 κομμάτια με στοιχεία από  Rock, hard rock και power metal, progressive μονοπάτια και σε κάποια σημεία μία αύρα των 80s.
Γρήγορα μελωδικά κιθαριστικά μέρη, αιθέρια πλήκτρα, αρκετά καλό rhythm section, καθαρά και εκφραστικά φωνητικά και στίχοι ποικίλων θεμάτων συνθέτουν το μουσικό παζλ αυτής της μπάντας,
Οι οχτώ συνθέσεις ( που είναι πολύ καλά δουλεμένες ) του δίσκου θέλουν πολλές ακροάσεις και την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να σε κερδίσουν, ο στίχος είναι Ελληνικός που εμάς δεν μας χαλάει καθόλου και ας λένε κάποιοι ότι ο Ελληνικός στίχος δεν ταιριάζει με αυτή την μουσική, λάθος...
Μετά από αρκετές ακροάσεις του άλμπουμ τα τραγούδια που μας άρεσαν περισσότερο είναι το Τηλεπαιχνίδι με τον φοβερό στίχο, που έγραψε η Σοφία Κούτρα και το Πειρατές με την τρομερή εισαγωγή, φυσικά και τα υπόλοιπα τραγούδια δεν περνούν απαρατήρητα αλλά αυτά το δύο μας έκαναν αμέσως κλικ.
Επιτυχημένο στοιχείο του Ελευθερία είναι και το artwork που σε προετοιμάζει για το τι θα ακολουθήσει όπως και η παραγωγή που είναι απλά εξαιρετική.
Αρκετά καλό είναι και το video για το τραγούδι Νέα Τάξη που έβγαλαν : https://www.youtube.com/watch?v=_YQVT8SY02E
Το αποτέλεσμα και αυτό που μετράει είναι ότι το συγκεκριμένο album συνιστάται σε fans του είδους που δεν θα  κουραστούν ακούγοντάς το γιατί τα παιδιά δημιούργησαν ένα δίσκο που θα ικανοποιήσει όλους αυτούς που διψάνε για αληθινό ροκ.
Το υλικό κυκλοφορεί σε digipack & digital μορφή.
Tracklist: Νέα τάξη - Τηλεπαιχνίδι - Δωρεάν - Η Πορεία της Ψυχής - Πειρατές - Αγάπης φως - Ζω μόνο για σένα - Ελευθερία
Τώρα όλα είναι υπέρ τους για να τους συγκαταλέξουμε στα πλέον ελπιδοφόρα και ταλαντούχα συγκροτήματα της γενιάς τους, που μπορούν να προσφέρουν ακόμη πολλά στο χώρο και στην αγαπημένη μας μουσική...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου