ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

INSTANT BONER - HIGH PLACE PHENOMENON

 


Για την ιστορία και από τα στοιχεία που μας έστειλε το ίδιο το σχήμα οι Instant Boner είναι μία ψυχεδελική Stoner-Rock μπάντα που δημιουργήθηκε το 2013 στη Θεσσαλονίκη και συνδυάζουν τον Stoner ήχο με στοιχεία από Prog, Psychedelic, Funk...
Το 2014 θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην δισκογραφία με την κυκλοφορία ενός ep με τίτλο Perfect Sunday, δύο χρόνια μετά ( 2016 ) θα κυκλοφορήσουν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά, είναι πάλι ένα ep με τίτλο Outburst, μετά από κάποιες αλλαγές στο line-up του συγκροτήματος, φτάνουμε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 όπου το σχήμα θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του full-length δίσκο με τίτλο High Place Phenomenon.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο ToneRoom_Studio από τον Πάρη Παρασίδη εκτός τα ντραμς που ηχογραφήθηκαν στο Shellac Studios από τον Κώστα Φραγκόπουλο και τον Πάρη Παρασίδη.
Κάπου εδώ και καλό θα είναι να γίνεται πάντα από εμάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σχήμα για το υλικό που μας έστειλε για να το παρουσιάσουμε στο blog μας.
Πάμε όμως στο υλικό και την παρουσίαση του.
Το High Place Phenomenon αποτελείται από έξι κομμάτια με το μικρότερο σε διάρκεια να είναι 04:18 λεπτά και το μεγαλύτερο 21:04 λεπτά.
Στον δίσκο το γκρουπ επιδεικνύει το πόση πρόοδο έχουν κάνει ως συνθέτες και κατά την γνώμη μας η εξέλιξη της μπάντας υπήρξε ραγδαία, γίνεται εμφανές ότι τα κομμάτια έχουν δουλευτεί πολύ σε συνθετικό επίπεδο, πρόκειται για ένα δίσκο που σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος του, χωρίς μέτριες στιγμές, σε κερδίζει με την φρεσκάδα των συνθέσεων, τα παιδιά κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή μας πάνω τους. κατόρθωμα τους για εμάς είναι πως μπόρεσαν και πήγαν το Stoner-Rock ένα βήμα παραπάνω (μιλώντας για τα ελληνικά δεδομένα πάντα).
Κομμάτι που να ξεχωρίζει δεν υπάρχει, μιας και το καθένα έχει το δικό του στίγμα, ίσως εξαίρεση να είναι το ομώνυμο κομμάτι του album που έχει συνολική διάρκεια 10:39.
Πρόκειται για έναν πολύ καλό δίσκο, ο οποίος παρόλο που σε γενικές γραμμές έχει μεγάλης διάρκειας τραγούδια, δεν κουράζει, με μία πολύ καλή παραγωγή, με συνθέσεις που έχουν πολύ συναίσθημα, ένας τίμιος δίσκος, ένα τίμιο ηχητικό αποτέλεσμα.
Εμείς πάντως ακόμα ψάχνουμε το γιατί αυτό το άλμπουμ μας άρεσε τόσο μα τόσο πολύ.
Το High Place Phenomenon εκτός από digital μορφή, κυκλοφορεί και σε Digipack CD.
Tracklist: High Place Phenomenon - Big Bang - Desert Hills - Mid Air - Inside Your Head - Perfect Sunday, revisited
Ο δίσκος έχει κάποια κομμάτια μεγάλα σε διάρκεια, χωρίς όμως να κουράζει και εάν τον ακούσεις προσεκτικά θα σε κερδίσει με την ατμόσφαιρα που τον διαχέει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου