ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CROWD CONTROLLED



Να ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό των Crowd:Controlled.
 
Οι C:C είναι ένα σχήμα με έδρα την Αθήνα το οποίο ξεκίνησε ως ιδέα το 2013 και έφτασε στο τελικό line-up του στις αρχές του 2014. Έκτοτε αρχίσαμε να δουλεύουμε το υλικό του πρώτου μας EP, το οποίο ηχογραφήθηκε και δημοσιεύτηκε το 2016. 

Πως προέκυψε η ονομασία του συγκροτήματός σας;
 
Το όνομα της μπάντας έχει σχέση με λογική προγραμματισμού, σύμφωνα με την οποία η λέξη πριν το σύμβολο ":" (η λέξη Crowd στην προκειμένη) έχει το ρόλο μιας μεταβλητής η οποία παίρνει την "ιδιότητα" της λέξης Controlled που βρίσκεται μετά. Με λίγα λόγια συμβολίζει τη δική μας αντίληψη σχετικά με το πόσο εύκολα επηρεάζεται και "καθοδηγείται" ένα πλήθος ανθρώπων. Αυτή η λογική που απορρέει από την έννοια του προγραμματισμού, αντικατοπτρίζει την μαθηματική διαπραγμάτευση που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες κοινωνίες και φέρνει τον κόσμο προ τετελεσμένου. 

Οι επιρροές σας ποιες είναι;
 
Οι επιρροές τις μπάντας είναι τα συγκροτήματα με τη μουσική των οποίων μεγαλώσαμε και κινούνται σε όλο το φάσμα της metal και όχι μόνο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες: Metallica, Machine Head, Pantera, Lamb Of God, Dream Theater, Nevermore, Rotting Christ, Tool και η λίστα πραγματικά δεν τελειώνει.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας στο κοινό που δεν σας έχει ακούσει ακόμα;
 
Εντελώς περιληπτικά, θα λέγαμε ότι οι C:C είναι μια Thrash/Death metal μπάντα, το οποίο όμως αποτελεί τη μισή αλήθεια, καθώς στη μουσική μας μπορεί να διακρίνει κανείς και πολλά στοιχεία που ξεφεύγουν από αυτήν την ταμπέλα.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει για το γράψιμο των στίχων;
 
Το περιεχόμενο των στίχων προέρχεται από εσωτερικούς προβληματισμούς οι οποίοι αφορούν την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα αλλά και ανησυχίες προσωπικής φύσεως.

Η πρώτη σας κυκλοφορία ( ένα ep ) έχει τίτλο The Path Integral. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτήν…
 
Το EP αυτό είναι η πρώτη επίσημη κυκλοφορία της μπάντας η οποία καθρεφτίζει την αγάπη και την αφοσίωσή μας στη μουσική καθώς και τις καλλιτεχνικές μας αναζητήσεις μέσα σ' αυτό το "μονοπάτι" που τελειωμό δεν έχει! Το αποτέλεσμα των κόπων μας παίρνει σάρκα και οστά σε μια κυκλοφορία η οποία σημαίνει πολλά για μας και εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμικότητα της μπάντας θέτοντας έναν πήχη τον οποίο επιθυμούμε να υπερβούμε μελλοντικά. Οι ηχογραφήσεις για το EP πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2016 με παραγωγό τον πολύ καλό μας φίλο Βαγγέλη Θεωδοράκη, στο προσωπικό του στούντιο, ο οποίος σε χρέη μίξης, mastering και παραγωγής συνέβαλε τα μέγιστα στο τελικό αποτέλεσμα. Δουλειές του Βαγγέλη μπορεί να βρει κανείς στο προσωπικό του blog ( http://vaggelisrevolted.wordpress.com ) . Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλέιψουμε τον Μιχάλη Κουτσιαρά, ο οποίος ανέλαβε να ενορχηστρώσει την εισαγωγή του EP με τίτλο "Path Integral Formulation" αλλά και τον Γιώργο Στεφανή, τραγουδιστή των Revolted Masses, ο οποίος συνέβαλλε σε στιχουργικό και φωνητικό επίπεδο κάνοντας και guest φωνητικά στο κομμάτι Global Dementia. 


Πως σκοπεύετε να το προωθήσετε;
 
Το EP μας βρίσκεται διαθέσιμο δωρεάν προς ακρόαση διαδικτυακά ( αρχικά στις επίσημε σελίδες της μπάντας σε YouTube και SoundCloud ) με σχέδια να επεκταθεί η διαθεσιμότητα του και σε άλλα δημοφιλή διαδικτυακά μέσα και καλώς εχόντων των πραγμάτων να υπάρξει και σε φυσική μορφή. Κύριο μέσο προώθησης για μας θεωρούμε την επίσημη σελίδα μας στο Facebook καθώς παρέχει πολλές δυνατότητες να ακουστεί η μπάντα σε ένα ευρύτερο κοινό. Παρ' όλα αυτά θεωρούμε σημαντικότερο και πιο αξιόπιστο μέσο προώθησης τις Live εμφανίσεις γιατί μόνο εκεί μπορεί αντικειμενικά να κριθεί μια μπάντα.

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
 
Από τους Crowd:Controlled θα πρέπει να περιμένει κανείς αρκετές Live εμφανίσεις και καινούριο υλικό με πίστη και συνέπεια σ' αυτό που κάνουμε.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
Η ελληνική σκηνή απαρτίζεται από πολλές αξιόλογες μπάντες, με πλούσιο υλικό, οι οποίες πραγματικά τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από αντίστοιχες του εξωτερικού. Δυστυχώς όμως πρέπει να υπογραμμίσουμε το αρνητικό και ανταγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική underground σκηνή το οποίο περιορίζει την εξέλιξη και την ανάπτυξή της. Για να ανθίσει η σκηνή αυτή πιστεύουμε πως χρειάζεται αρχικά οι μπάντες να λειτουργούν αλληλουποστηρικτικά με πνεύμα ομαδικότητας και ομοψυχίας αλλά και ο κόσμος να στηρίζει με την παρουσία του και να δίνει ευκαιρίες σε άγνωστα γι' αυτόν σχήματα να ακουστούν και πέρα του κύκλου τους. Τέλος, θεωρούμε ντροπή ένα Headlining σχήμα να παίζει δίχως κοινό, καθώς ο κόσμος αποχωρεί προτού ολοκληρωθεί το Live.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή group (Eλληνικό ή ξένο) με το οποίο θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε;
 
Πολλά είναι τα σχήματα με τα οποία θα μας τιμούσε ιδιαίτερα μια πιθανή μελλοντική συνεργασία και είναι δύσκολο για μας να διακρίνουμε κάποιο την δεδομένη περίοδο.

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε δυο λόγια σε αυτούς που θα κάνουν τον άθλο να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη...
 
Ευχαριστούμε θερμά όποιον έκανε τον κόπο να διαβάσει αυτή τη συνέντευξη με τις ομολογουμένως εκτενείς απαντήσεις, αλλά ιδιαίτερα το undergroundskini.blogspot.gr που μας έδωσε την ευκαιρία να την παραχωρήσουμε. Θα μας τιμούσε πολύ να συναντηθούμε και σε κάποιο Live περνώντας ωραία και γουστάροντας με τη μουσική που αγαπάμε!
Εδώ μπορείτε να βρείτε τις σελίδες τις μπάντας στα διάφορα διαδικτυακά μέσα:
Facebook
https://www.facebook.com/CrowdControlled/
YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCA8H51m2nPasMU9_k2X62Mg
SoundCloud
https://soundcloud.com/crowd-controlled

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου