ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ METAL RISE



Ας αρχίσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό του συγκροτήματος για όσους δεν σας γνωρίζουν.
 
Οι Metal Rise είναι μία μπάντα από Αθήνα. Η βάση μας είναι το heavy metal, ενώ υπάρχουν και κάποια στοιχεία από thrash και power. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2014 από τους 2 κιθαρίστες της μπάντας, Άγγελο Ασημάκη και Μιχάλη Στεργίου. Στη συνέχεια βρήκαν τον Jim Σπύρου (τύμπανα) και τον Μάνο Καραχάλιο (μπάσο) και ξεκίνησαν πρόβες ώσπου λίγους μήνες μετά εντάχθηκα κι εγώ στην μπάντα ως τραγουδιστής και από τότε έχουμε κάνει αρκετά lives παίζοντας αγαπημένες διασκευές από διάσημες μπάντες αλλά και δικά μας κομμάτια. Προς τα τέλη του 2015 ο Μάνος Καραχάλιος έφυγε από την μπάντα και αντικαταστάθηκε (σε χρόνο ρεκόρ) από τον Κώστα Πανουργιά στο μπάσο κι έτσι συνεχίσαμε τα lives και παράλληλα να γράφουμε το δικό μας υλικό. Αυτό τον καιρό δουλεύουμε πάνω στο πρώτο μας EP που θα βγει σύντομα.

Τι σας ώθησε να σχηματίσετε την μπάντα, ποια ήταν τα ερεθίσματα και οι λόγοι;
 
Η αγάπη μας και η δίψα για μουσική ήταν ο λόγος που ξεκίνησε αυτή η μπάντα. Θέλαμε να κάνουμε live με γνωστές διασκευές και παράλληλα να δημιουργήσουμε και να προωθήσουμε το δικό μας υλικό.

Πώς καταλήξατε στο όνομα Metal Rise;
 
Το Metal είναι η μουσική που μας εκφράζει όλους και θέλαμε να ξαναθυμίσουμε στον κόσμο (και στους εαυτούς μας) το κλασικό heavy metal με το οποίο μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε και μας ξεσηκώνει όλους.

Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρέασαν μουσικά και με ποιες μπάντες θα χαιρόσασταν να παίζατε μαζί;
 
Πιο πολύ θα έλεγα τους Iron Maiden, Judas Priest, Savatage, Metallica, Iced Earth, Megadeth, Black Sabbath και Helloween, διότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο ύφος και το είδος που παίζουμε. Και επειδή το να κάνεις όνειρα δεν είναι κακό, το όνειρο της ζωής μας θα ήταν να κάναμε κάποια στιγμή support στα είδωλά μας.

Ας πάμε τώρα στους στίχους. Υπάρχει κάποια γενική ιδέα πίσω τους; Ποια είναι τα θέματα για τα οποία σας αρέσει να γράφετε;
 
Αντλούμε στίχους και έμπνευση απ’ την καθημερινότητα, θετικά και αρνητικά στοιχεία που μας περιβάλλουν και επηρεάζουν τη ζωή μας. Η ζωή, ο θάνατος, οι επιλογές μας και η οικονομική κρίση είναι μερικά από αυτά. Επίσης, στο ομώνυμο κομμάτι της μπάντας μέσω των στίχων προσπαθούμε να μεταφέρουμε το ότι η μουσική είναι ένα μέσον διαφυγής απ’ τα καθημερινά προβλήματα.

Αυτόν τον καιρό ετοιμάζετε ένα ep, πείτε μας περισσότερα.
 
Έχουμε ολοκληρώσει 3 κομμάτια που τα παίζουμε live και έχουμε δει μεγάλη απήχηση απ’ το κοινό. Μόλις ολοκληρώσουμε και το 4ο κομμάτι που δουλεύουμε αυτό τον καιρό, θα κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας EP.

Τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον οι Metal Rise;
 
Μόλις με το καλό βγει το EP μας θα το προωθήσουμε μέσω ραδιοφώνου, διαδικτύου και lives και στη συνέχεια έχουμε σκοπό να ηχογραφήσουμε μερικά κομμάτια ακόμα (μιας και υπάρχει άφθονο υλικό) για να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας επίσημο album.

Πείτε μας την γνώμη σας για την Eλληνική Heavy Metal μουσική σκηνή.
 
Το metal είναι ένα είδος για το οποίο υπάρχει πολύ αγάπη στη χώρα μας αλλά μιας και ζούμε στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και όλα γίνονται μετ’ εμποδίων, είναι δύσκολο να ευνοηθεί και να διαδοθεί. Δυστυχώς και η μουσική κουλτούρα της χώρας μας καθιστά το metal κατά ένα μεγάλο ποσοστό αδικημένο και παρεξηγημένο. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει όρεξη και πώρωση από πολλούς και όσοι έχουν πείσμα και δεν το βάζουν κάτω έχουν καταφέρει πολλά.

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει;
 
Υπάρχουν μπάντες όπως οι Diviner (τεράστια μπάντα κατ’ εμέ), Sunlight, Maidenance, Tetractys, Total Starlight, Nihilgod, Tidal Dreams και Lightfold που τους ξέρουμε και προσωπικά, έχουνε κάνει δυνατό ξεκίνημα και τα σπάνε στη σκηνή.

Κλείστε όπως θέλετε την συνέντευξη.
 
Ευχαριστούμε πολύ το undergroundskini.blogspot.gr/ για την συνέντευξη. Καλό είναι ο κόσμος να στηρίζει νέες μπάντες γιατί αυτές είναι το μέλλον και υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι μουσικοί στην Ελλάδα που δεν έχουν αναγνωριστεί όσο πρέπει. Μπορείτε να μάθετε για μας από τη σελίδα μας στο Facebook (facebook.com/metalriseband) και να δείτε live υλικό στο κανάλι μας στο Youtube (Metal Rise Official). Ευχόμαστε να σας δούμε όλους και να γνωριστούμε από κοντά σε κάποιο live.
“Now you have the music to survive,
Now stay strong to see your Metal Rise”
Metal Rise Official Facebook Page: https://www.facebook.com/metalriseband/
Metal Rise Official YouTube Channel:
https://www.youtube.com/channel/UCy9lkwtGtN2kR4ukd9exEqQ
Metal Rise Official Twitter:
https://twitter.com/metalrisegr
Metal Rise email:
metalriseband@gmail.com
Metal Rise are:
Ηλίας Μιχαηλάκης – Φωνητικά
Μιχάλης Στεργίου – Κιθάρες
Άγγελος Ασημάκης – Κιθάρες
Κώστας Πανουργιάς – Μπάσο
Jim Σπύρου – Τύμπανα

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου