ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CALDERAΠείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα Caldera.
 
Οι Caldera ξεκίνησαν το 2013 ως ντουέτο (κιθάρα, τύμπανα). Σχεδόν ένα χρόνο μετά προστίθεται μπάσσο και κλείνουμε το σχήμα ως τρίο.

Οι επιρροές σας σαν μπάντα και σαν μουσικοί;
 
Σαν μουσικοί έχουμε διάφορα ακούσματα από indie και pop μέχρι ό,τι έχει να προσφέρει η ακραία πλευρά του metal. Σαν βασικότερες επιρροές της μπάντας έχουμε τους Russian Circles με τους Neurosis και στη συνέχεια ένα μεγάλο φάσμα της ευρύτερης Post σκηνής, όπως Amenra , Year of No Light , Mogwai , Caspian , Rosetta κλπ. 

Caldera! Πως προέκυψε το όνομα;
 
Μετά από πολλή αναζήτηση στο ίντερνετ. Ψάχναμε ένα όνομα που να χαρακτηρίζει όσο γίνεται καλύτερα αυτό που θέλαμε να παίξουμε και το Caldera φάνηκε σαν καλή επιλογή αφού αποτελεί ηφαιστειακό όρο (caldera είναι η κοιλότητα που σχηματίζεται όταν υποχωρήσει ο "κώνος" του ηφαιστείου) και τα ηφαίστεια, παρόλο που το μεγαλύτερο διάστημα τους το περνάνε σε μια κατάσταση "ηρεμίας", χαρακτηρίζονται για τη βιαιότητα και την μη προβλεψιμότητα τους.

Την μουσική σας πως θα την χαρακτηρίζατε;
 
Ο όρος Instrumental Post, νομίζω χαρακτηρίζει απόλυτα αυτό που κάνουμε. Ένα μίγμα post metal και post rock δηλαδή, με στοιχεία sludge, noise αλλά και έντονη διάθεση για πειραματισμό. Το τελευταίο το δουλεύουμε ακόμα. 

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας;
 
Για τώρα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την σύνθεση του δίσκου που έχει μείνει λίγο πίσω και σιγά σιγά να μπούμε σε μια πορεία να τον ηχογραφήσουμε και να τον κυκλοφορήσουμε σύντομα. 

Υπάρχει περίπτωση να δούμε την μπάντα κάποια στιγμή με τραγουδιστή;
 
Μόνιμα όχι. Ξεκινήσαμε ως instrumental μπάντα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Σίγουρα όμως υπάρχουν ιδέες για μεμονωμένα κομμάτια που θα θέλαμε να έχουν στίχο και ήδη έχουν γίνει κινήσεις προς υλοποίηση τους. 

Κάτι άλλο, τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει από το 2013 μέχρι σήμερα;
 
Δεν θα λεγα πως υπήρξαν ιδιαίτερες δυσκολίες πέρα από προβλήματα που έχει κάθε underground μπάντα με κυρίαρχο το οικονομικό. 

Αν μπορούσατε να στήσετε κάποιο φεστιβάλ, εκτός από εσάς με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή;
 
Εάν το φεστιβάλ ήταν με ξένα σχήματα, σίγουρα ονόματα θα ήταν Russian Circles, Cult of Luna και Amenra μετά θα γουστάραμε Rosetta, If These Trees Could Talk, Year of No Light. Εάν μιλάμε για ελληνική σκηνή τότε θα θέλαμε να μοιραστούμε το σανίδι με όλους αφού υπάρχουν απίστευτα ταλαντούχες μπάντες με καταπληκτικές μουσικές Minerva Superduty, their methlab, nibiru, Living under drones, Hedvika, Μass Culture κλπ. 

Ποια είναι η γνώμη σας για τα σχήματα που δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα.
 
Είμαστε μαζί τους και στηρίζουμε τέτοιου είδους προσπάθειες. 

Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική;
 
H πειρατεία σκοτώνει τις εταιρίες.

Κλείστε τη συνέντευξη όπως εσείς επιθυμείτε...
 
Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Θα τα πούμε σε κάποιο λάιβ σύντομα.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου