ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BELOW THE BOTTOM


Να ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό των Below The Bottom.
 
Γεια χαρά, ξεκινήσαμε κάπου στο 2009 διασκευάζοντας αγαπημένα μας hardcore κομμάτια από μπάντες όπως οι Hatebreed, Born From Pain, Kickback, Agnostic Front, Madball, Pro-pain και άλλοι πολλοί. Ουσιαστικά ήμασταν η πρώτη αμιγώς hardcore μπάντα στη πόλη μας. Σιγά σιγά ετοιμάσαμε ένα ΕP/demo με τίτλο Self-Defined βασισμένο σε αυτές τις επιρροές. Μετά ήταν θέμα χρόνου να έρθουν και live εκτός πόλης μας, μαζί με μπάντες από εξωτερικό. Παράλληλα πάντα δουλεύαμε νέα κομμάτια αν και με αργούς ρυθμούς αν σκεφτείς ότι το πρώτο μας full length ήρθε το 2016 με τίτλο justice served..

Ποιοι έχουν επηρεάσει τη μουσική σας;
 
Σίγουρα όλοι αυτοί που αναφέρθηκαν παραπάνω αλλά και πολλές άλλες μπάντες ακόμα και σε διαφορετικά στυλ px punk/crust/death metal.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ξανακούσει;
 
Σαν να μπαίνεις στο κλουβί με τον mike tyson αντίπαλο.

Τι σας εμπνέει ή σας διεγείρει μουσικά; 
 
Η αδικία, η ψευτιά το γενικότερο φαίνεσθαι μας ενοχλεί πολύ και αυτό βγαίνει στους στίχους...μουσικά οτιδήποτε έχει τσαμπουκά και ποιότητα μας διεγείρει να γράψουμε αντίστοιχα καλή μουσική.

Ο νέος σας δίσκος έχει τίτλο justice served, μιλήστε μας λίγο γι' αυτόν.
 
Είναι μια πολύ staight to the point προσπάθεια...περνάει τα μηνύματα που θέλουμε χωρίς πλάγιους τρόπους...γενικά σιχαινόμαστε την ωραιοποίηση..νομίζω δε χωράει σε αυτή τη μουσική.. ο δίσκος έχει γενικά διάφορα τέμπο αλλά πάντα κρατάει τη βαρύτητα και την απλότητα των συνθέσεων...με λίγα λόγια groovarei με αποτέλεσμα να θες να ακολουθήσεις με το κεφάλι σου..

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας γι' αυτή την δουλειά;
 
Όλο το ενχείρημα είναι DIY σχεδόν οπότε προσπαθείς περίπου μόνος σου να φτάσεις ψηλά standar...ο χρόνος που χρειάστηκε ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος.


Από τον κόσμο τι εντυπώσεις έχετε εισπράξει;
 
Πολύ θετική ανταπόκριση ως τώρα...το ίδιο λένε και τα reviews από διάφορα sites/blogs/fanzines..το κακό είναι ότι δεν είναι μουσική εύκολη για τον καθένα...

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου σας  ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
 
Κάναμε κάποια Live και σίγουρα θα γίνουν περισσότερα...κόψαμε το album σε CD και περιμένουμε το πρώτο μας video clip σύντομα...μπορεί και τη στιγμή που διαβάζεται αυτό να είναι online..

Είστε από το Ηράκλειο, είναι εύκολο να βρείτε χώρους για ζωντανές εμφανίσεις;
 
Υπάρχουν χώροι αυτή τη στιγμή...αλλά το κοινό στην underground μουσική είναι πολύ μικρό γενικότερα στη Κρήτη και ανανεώνεται πολύ αργά..σίγουρα για μια μπάντα που το βλέπει λίγο σοβαρά το άθλημα τα live στο Ηράκλειο δεν είναι αρκετά.

Μιλήστε μας λίγο για τη σκηνή της πόλης. 
 
Εδώ μπορώ να πω ότι έχει γίνει κατακόρυφη άνοδος στη ποσότητα και την ποιότητα των μπαντών..αλλά είναι και λίγο δώρο άδωρο με το περιορισμένο κοινό της πόλης...

Κλείστε τη συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες που θα διαβάσουν την συνέντευξη...
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στηρίζουν έμπρακτα την underground σκηνή και εσάς για την συνέντευξη...τσεκάρετε τη μουσική μας στις σελίδες μας...

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου