ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SONICPATH



Από πότε υπάρχουν οι Sonicpath και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Η αρχική ιδέα ήταν 2012 όπου το σχήμα ξεκίνησε σαν rock cover μπάντα, το 2014 μετά από πολλές αλλαγές τις σύνθεσης του σχήματος ξεκινήσαμε να γράφουμε δικά μας.

Το όνομα πως προέκυψε;
 
Sonic Path ηχητικό μονοπάτι .... παίξαμε με τις λέξεις και καταλήξαμε σε κάτι εύηχο, η ζωή όλη είναι ένα μονοπάτι, εν μέρη επιλεγμένο από μας τους ίδιους, κάποιοι χαράζουν τα δικά τους, κάποιοι ακολουθούν αυτά που ήδη υπάρχουν, εμείς επιλέξαμε το δικό μας και όπου μας βγάλει..... 

Αν έπρεπε να επιλέξετε να περιγράψετε τη μουσική σας πως θα τη χαρακτηρίζατε;
 
Αν και δε τα πάω καλά μ' αυτά θα το έλεγα Heavy Rock. 

Θέλουμε να μας πείτε κάποιους μουσικούς ή και συγκροτήματα που σας έχουν επηρεάσει.
 
Metallica, Ac/dc, Nickelback, HIm, Tool...

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε ως σχήμα αυτόν τον καιρό;
 
Έχουμε έτοιμο το πρώτο μας Εp "vertigo of light" με 8 κομμάτια, είμαστε στο ψάξιμο για κάποια εταιρία στο εξωτερικό η ακόμη και εδώ.

Τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι ποια είναι;
 
Κυρίως αναφέρονται σε συναισθήματα και σκέψεις που μας απασχολούν σε προσωπικό επίπεδο και όχι μόνο... επίσης στην καθημερινότητα που βιώνουμε, με τις όμορφες και άσχημες στιγμές της και πάνω σε εικόνες, που αντικρίσαμε από προηγούμενες εμπειρίες αλλά και σε εικόνες που οραματιστήκαμε για το μέλλον.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;
 
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, ένα video clip ίσως.

Είστε από την Αλεξανδρούπολη, πως είναι η σκηνή εκεί;
 
Από πλευράς σχημάτων, αρκετές πολύ καλές μπάντες στο χώρο του ροκ-μεταλ όπως Crossover, ΙΝΚ, Bacchanalia, The Answer?,   Shituation, Defision... από πλευράς event και συναυλιών λίγα πράγματα και κυρίως λόγο φιλότιμων προσπαθειών που γίνονται από τις ίδιες τις μπάντες.

Είναι εύκολο να βρείτε χώρους για ζωντανές εμφανίσεις;
 
Καθόλου εύκολο, πέρα από κάποια στάνταρτ φεστιβάλ που γίνονται το καλοκαίρι εδώ στον Έβρο, συναυλιακός χώρος για να παίξουν τοπικές μπάντες ροκ δεν υπάρχει στην Αλεξ/πολη.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα του χώρου σας στην επαρχία;
 
Αν έχεις cover banda μπορείς να βολευτείς παίζοντας διασκευές σε μπαράκια από δω και από κει, αν και όπως είπα και πριν τα πράγματα εδώ Αλεξ/πολη είναι δύσκολα και όσο πάει και χειροτερεύουν. Αν πάλι έχεις δικά σου κομμάτια, μιας και ο μόνος τρόπος να αναδειχθείς είναι παίζοντας support με μεγάλα ονόματα, κάτι που συμβαίνει πιο συχνά στις μεγάλες πόλης, τότε πρέπει οπωσδήποτε να είσαι κοντά Αθήνα -Θεσσαλονίκη, όπως είναι γνωστό κανείς δε πληρώνει σήμερα τις μικρές μπάντες οπότε πρέπει να βρεις τρόπο μιας και θα παίξεις άνευ πληρωμής να καλύψεις τα μεταφορικά σου έξοδα τουλάχιστον, κάποτε σου κάλυπταν τα μεταφορικά τώρα πλέον δε γίνετε ούτε αυτό.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε σε όλους όσοι διαβάζουν αυτή την συνέντευξη;
 
Κατ’ αρχάς για όσους δεν μας γνωρίζουν ας ακούσουν τη δουλειά μας. Σε όσους έχουν μπάντες "keep on rocking"... Στο κοινό γενικότερα τις Ελλάδας, το μήνυμα είναι "στηρίζουμε στα live και τις μικρές support μπάντες".... δεν είναι κακό να μπεις λίγο πριν αρχίσει η αγαπημένη σου μπάντα στον συναυλιακό χώρο και να ακούσεις και τους υπόλοιπους, μου χει τύχει πολλές φορές να ακούσω άγνωστο support σχήμα να παίζει καλύτερα από headliner !!! πότε δε ξέρεις.....

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου