ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ RED CHARIOT



Καταρχάς, θα θέλαμε να μας δώσετε μία σύντομη περιγραφή των Red Chariot.
 
Είμαστε μια τετραμελής μπάντα από την Ξάνθη. Αποτελούμαστε από δύο κιθάρες, μπάσο και drums. Ξεκινήσαμε με την ιδέα του Post-rock, αλλά στην πορεία εισάγαμε κι άλλα στοιχεία, παραμένοντας όμως καθαρά instrumental. Τις τελευταίες μέρες μας παρουσιάστηκε η επιλογή από ένα φίλο, να εμπλουτίσουμε τον ήχο μας με την προσθήκη synth. Οπότε πιθανότατα σε λίγο καιρό η μπάντα θα αποτελείται από 5 άτομα. 

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Το όνομα το σκέφτηκε και το πρότεινε ο Γιώργος, ο ένας από τους δύο κιθαρίστες μας. Η μουσική μας έχει σκοπό να σε ταξιδέψει, οπότε το Chariot (=άρμα) παραπέμπει στο μέσο με το οποίο θα επιτύχουμε στο στόχο μας. Όσο για το Red προέκυψε επειδή στο ξεκίνημα της μπάντας όλα τα όργανα είχαν τυχαία κόκκινο χρώμα.

Ποια είναι τα ακούσματα και οι μουσικές επιρροές σας;
 
Γενικά όλοι μας ακούμε πολλά είδη μουσικής, και πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που στα κομμάτια μας θα συναντήσει κανείς στοιχεία από αρκετά είδη μουσικής. Στο χώρο της post-rock οι κυριότερες επιρροές μας είναι God is an Astronaut, If these trees could talk, Explosions in the Sky. Πέρα όμως από αυτό , ξεχωριστά το κάθε μέλος της μπάντας έχει επιρροές και από άλλα είδη, όπως metal, heavy rock, progressive, funk  και psychedelic rock. Τέτοια παραδείγματα είναι οι Pink Floyd, Buckethead, Tool, Led Zeppelin κλπ. 

Τι μουσική παίζετε και πώς θα χαρακτηρίζατε το είδος;
 
Η μουσική μας έχει ως κεντρικό άξονα την Post-rock, αλλά γενικότερα πειραματιζόμαστε και εμπλουτίζουμε τον ήχο μας με στοιχεία από progressive, metal, psychedelic και άλλα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα η οποία να σε ταξιδεύει μέσα από διάφορα συναισθήματα. 

Το 2016 κυκλοφορήσατε το demo με τίτλο Fly to Nowhere, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτό;
 
Αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε τρία κομμάτια  προκειμένου να υπάρχει ένα δείγμα της μουσικής μας στο διαδίκτυο. Ήταν μια απόπειρα να ηχογραφήσουμε μόνοι μας τα κομμάτια στο στούντιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «η Γέφυρα» με δικό μας εξοπλισμό. Το αποτέλεσμα δεν μας άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένους παρόλα αυτά αποφασίσαμε να ανεβάσουμε το υλικό στο διαδίκτυο για να υπάρχει μια πρώτη γνωριμία με τη μουσική μας.


Πως είναι η ανταπόκριση του μέχρι στιγμής;
 
Ακούσαμε πολλά θετικά σχόλια, καθώς και αρνητικά για την ποιότητα της ηχογράφησης που ήταν απόλυτα δικαιολογημένο. Δεν το προωθήσαμε ιδιαίτερα διότι σύντομα έχουμε σκοπό να ηχογραφήσουμε εκ νέου όλα τα κομμάτια σε ένα full-length δίσκο.

Τι σκέφτεστε για το μέλλον της μπάντας;
 
Σκοπός μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα live, να κυκλοφορήσουμε όπως προαναφέραμε το full-length δίσκο και γενικότερα να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε για όσο περισσότερο καιρό διαρκέσει, καθώς στην Ξάνθη βρισκόμαστε ως φοιτητές.

Είστε από την Ξάνθη, η σκηνή εκεί πως είναι;
 
Η μουσική σκηνή της Ξάνθης είναι ιδιαίτερα ζωντανή, με την έννοια ότι υπάρχουν αρκετές μπάντες που απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Η αλήθεια είναι πως ενώ πρόκειται για μία επαρχιακή πόλη, γίνονται αρκετά live και πολλές φορές με τη δυνατότητα να ακούσουμε μεγάλα ονόματα της ελληνικής underground σκηνής.

Η άποψη σας για την underground σκηνή μας ποια είναι, προοδεύει η μένει στάσιμη;
 
Η underground σκηνή της Ελλάδας, όλο και προοδεύει. Σε καμία περίπτωση δεν μένει στάσιμη, καθώς  όλο και περισσότερες μπάντες εμφανίζονται από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.

Downloading βοηθάει τα συγκροτήματα κατά κάποιον τρόπο ή είναι η μεγάλη πληγή της μουσικής;
 
Πιστεύουμε πως κυρίως ευνοεί τις μικρές μπάντες να ακουστούν και να διαδοθεί η μουσική τους πιο εύκολα και γρήγορα. Αλλά εάν μια μπάντα στηρίζεται οικονομικά στις πωλήσεις των album, τότε το Downloading και συγκεκριμένα  η πειρατεία δεν τους ευνοούν καθόλου.

Τέλος υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στον κόσμο;
 
Θέλουμε να πούμε στο κόσμο να στηρίζει τις μικρές μπάντες της underground σκηνής, γιατί η στήριξη του κόσμου είναι απαραίτητη και μεγάλη πηγή δύναμης για να συνεχίσει μια μπάντα το έργο της. Ευχαριστούμε την UNDERGROUND ΣΚΗΝΗ για τη συνέντευξη, και ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία να καταγράψουν και να γνωρίσουν στον κόσμο όλες αυτές τις μπάντες.
Red Chariot Links:
Facebook :     https://www.facebook.com/Red-Chariot-208193109547330/?fref=ts
Bandcamp :   https://redchariot.bandcamp.com/releases
Soundcloud : https://soundcloud.com/red-chariot

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου