ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DREAD'S ASYLUM



Κατ’ αρχάς ευχαριστούμε  για την ευκαιρία που μας δίνετε και συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας!

Δώστε μας ένα παρουσιαστικό της μπάντας.
 
- Η μπάντα ιδρύθηκε στην Αθήνα στις αρχές του 2015, αποτελείται από τα τρία μέλη: Ανέστης Τριανταφυλλίδης (Κιθάρα, Πλήκτρα), Γιώργος Καλαμούτσος (Κιθάρα, Φωνητικά), Πέτρος Μπακόλας (Μπάσο). Κινούμαστε στο χώρο του Melodic Death Metal και φυσικά με επιρροές και από άλλα στυλ.
 
Πως προέκυψε το όνομα;
 
- Ψάχνοντας να μετονομάσουμε την μπάντα μας από το πρώτο όνομα ( το οποίο δεν θέλετε να μάθετε...) καταλήξαμε στο “Dread’s Asylum”, το οποίο εμπνεύστηκε εν μέρη  από την ταινία “Stonehenge Asylum” και το Dread το οποίο αποδίδει έναν πιο σκοτεινό τόνο.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
- Οι επιρροές μας είναι κυρίως από την Σκανδιναβική μέταλ σκηνή αλλά και εννοείτε από την δικιά μας, την ελληνική. Γενικά όμως δεν περιοριζόμαστε από είδη.  Έτσι μέσα στη μουσική μας μπορεί να βρει κανείς στοιχεία από όλα τα παρακλάδια της μέταλ αλλά και από τζαζ, κλασσική και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς!   

Ποιες είναι οι επιρροές σας για να γράψετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι σας;
 
- Ένα  μεγάλο ποσοστό από  τους στοίχους στα κομμάτια μας είναι επιρρεασμένο από μικρά μυθιστορήματα δικής μας δημιουργίας και φυσικά, από την “αύρα” που μας δημιούργησαν πολλά αγαπημένα κομμάτια και όχι μόνο.

Μέσα στο 2016 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά το ep με τίτλο Lightfalls, μιλήστε μας λίγο γι' αυτήν την δουλειά.
 
- Το “Lightfalls” ηχογραφήθηκε στο τέλος του 2015 και κυκλοφόρησε στις αρχές του 2016. Οι ηχογραφήσεις αλλά και το μιξ/μάστερ έγιναν στο home studio του Ανέστη. Ήταν μια αρκετά δύσκολη διαδικασία καθώς δίναμε πανελλήνιες εξετάσεις και όπως φαντάζεστε το σχολείο και ότι συνεπάγεται με αυτό μας έτρωγαν πολύ χρόνο. Έτσι η ηχογράφηση της μουσικής έγινε από ένα άτομο και η ηχογράφηση των φωνητικών από άλλο, κάτι που δεν μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε πολύ σαν σύνολο. Τέλος η απουσία του ντράμερ μας έβαλε σε ιστορίες με drum-machine και τον προγραμματισμό του, το οποίο δεν επιθυμούσαμε.

Η απήχηση του κόσμου, εντός και εκτός Ελλάδας, ποια είναι στην δουλειά σας;
 
- Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έρχεται μέχρι στιγμής μέσα από την Ελλάδα αλλά υπάρχει και μια μικρή υποστήριξη από το εξωτερικό, την οποία θέλουμε να αυξήσουμε. 

Πόσο εύκολο είναι να προωθήσετε τη δουλειά σας με την χρήση του internet;
 
- Με την σημερινή τεχνολογία και το ίντερνετ δίνεται η δυνατότητα σε νέα σχήματα να προωθήσουν την δουλεία τους με σχεδόν μηδενικό κόστος. Έτσι και εμείς έχουμε επωφεληθεί αρκετά από αυτό. Ακριβώς όμως γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει μεγάλος αριθμός επιλογών από μπάντες και έτσι ο ακροατής χάνεται και δεν ξέρει τι να πρωτοπροτιμήσει. Αυτή είναι και η δυσκολία.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Dread's Asylum;
 
- Πρώτα από όλα σκοπός μας είναι να ολοκληρώσουμε το lineup της μπάντας, να βρούμε δηλαδή drummer (χαχαχα). Μετά από αυτό το σημαντικό βήμα σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε ένα single, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο του pre-production και αποτελεί ένα teaser για τον πρώτο full-length δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο χρόνο. Επίσης εννοείται πως θέλουμε να κάνουμε πολλά live στο επόμενο διάστημα.

Κατά την γνώμη σας ποια είναι τα θετικά και τ' αρνητικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής Black/Death metal σκηνής;
 
- Τα θετικά είναι ότι υπάρχει κοινό, υπάρχουν δηλαδή άτομα που ακούνε πιο μη-συμβατά είδη μουσικής και πηγαίνουν σε αντίστοιχα live, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς που εκφράζονται μέσα από αυτά τα είδη να έχουν μια απήχηση και ελευθέρια στη μουσική τους. Επίσης υπάρχουν πολλά ελληνικά σχήματα με επιτυχίες εντός και εκτός της χώρας που εμπνέουν νέες προσπάθειες. Όσον αφορά τα αρνητικά, παρόλο που υπάρχει κοινό, δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στην αγορά, αλλά αυτό είναι και σημείο της εποχής. Επιπλέον παρατηρούμε μια μονοπλευρικότητα στις επιρροές και στις ιδέες που παράγουν οι νέες μπάντες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση από μπάντα σε μπάντα. 

Με ποια group – καλλιτέχνες θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
 
- Φυσικά με τα μεγάλα ονόματα που καθιέρωσαν την ελληνική μέταλ όπως Rotting Christ, Septicflesh κτλ, αλλά και με επιλεγμένους καλλιτέχνες από την ευρύτερη σκήνη όπως Ihsahn (Emperor), Tomi Joutsen (Amorphis), Jari Mäenpää (Wintersun).

Κλείστε την συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.
 
- Ευχαριστούμε και πάλι για τον χρόνο σας, ευχαριστούμε και όσους μας στηρίζουν σε αυτή μας την προσπάθεια. Ακούτε πολύ μουσική, “ψαχτείτε” και πειραματιστείτε με διάφορα είδη και καλλιτέχνες γιατί εκεί έξω υπάρχει πολύ καλή μουσική η οποία περιμένει να την ανακαλύψετε. Ελπίζουμε να σας δούμε στα live μας, cheers !

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου