ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DEVIL MADE ME DO IT



Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκρότημα.
 
Ξεκινήσαμε πριν περίπου 2 χρόνια ως ένα studio project αποτελούμενο από 1-2 άτομα, όπου απλά γράφαμε μουσική. Καθώς τα περισσότερα κομμάτια άρχισαν να παίρνουν μια μορφή τότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ποια θα ήταν τα κατάλληλα μέλη για να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Έτσι λοιπόν σχηματίστηκε μια ολοκληρωμένη μπάντα όπου κάθε ένα μέλος ξεχωριστά έβαλε την δική του πινελιά στο album που μένει να κυκλοφορήσουμε. 

Devil Made Me Do It λοιπόν. Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα;
 
Προφανώς και περάσαμε από άπειρες ιδέες και ονόματα, και όπως προαναφέραμε παραπάνω με την προσθήκη των νέων μελών ερχόντουσαν και καινούργιες ιδέες για όνομα. Μετά από αρκετό brainstorming καταλήξαμε όλοι μαζί στο ότι μας αρέσει το Devil made me do it (DMDI). Διαλέξαμε το DMDI γιατί μας άρεσε η σημασιολογική ειρωνεία που εμπεριέχει.

Ποια είναι τα ακούσματά σας γενικότερα;
 
Ο καθένας έχει διαφορετικά ακούσματα για αυτό και το υλικό ακούγεται ποικιλόμορφο σαν σύνολο. Σαν φάσμα τα ακούσματα μας είναι από rock- metal με όλα τα παρακλάδια τους.

Ποια θα λέγατε ότι είναι η ηχητική κατεύθυνση της μπάντας;
 
Αν και είναι πολύ δύσκολο να ορίσεις ένα υλικό προς μία κατεύθυνση, θα λέγαμε πως κινείται σε ένα alternative rock metal ύφος. Υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά elements στο υλικό, πράγμα το οποίο η μπάντα έχει στηρίξει πολύ σε αυτό το album και γενικώς κάποια πειραματικά πολυ-ρυθμικά στοιχεία. Έχουμε πολύ διάθεση για πειραματισμό και αυτό θα φανεί σίγουρα και στις επόμενες δουλειές μας χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηχητική κατεύθυνση.

Όταν δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό, τι έρχεται πρώτα; Οι στίχοι ή η μουσική;
 
Όταν συνθέτουμε η κάθε ιδέα μπορεί να στηριχτεί σε οποιαδήποτε επιρροή που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Είτε αυτό προέρχεται από μία φωνητική μελωδία, είτε από ένα drum pattern, είτε από ένα riff. Λόγω του ότι το Project ξεκίνησε πολύ πριν δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη μπάντα, το συγκεκριμένο υλικό ξεκίνησε πρώτα από την μουσική και συνέχισε με τις φωνητικές μελωδίες και στίχους.

Υπάρχει κάποιο έτοιμο υλικό σας;
 
Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουμε ήδη ανεβάσει ένα από τα κομμάτια του δίσκου στα media των DMDI, και την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε το 1ο μας music video. Ο δίσκος με τίτλο “Her majesty’s pleasure” αποτελείται από 9 κομμάτια και μένει να γίνει το mastering για να είναι έτοιμος για να κυκλοφορήσει.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας ως σχήμα;
 
Αρχικά η μόνη προσδοκία ήταν καθαρά η ανάγκη να εκφράσουμε αυτά που νιώθαμε και βιώναμε την συγκεκριμένη στιγμή που συνθέταμε το κάθε κομμάτι του δίσκου. Την στιγμή που έγινε ένα full band project με έναν ολοκληρωμένο δίσκο οι προσδοκίες μας είναι να το μοιραστούμε με τον κόσμο και να μπορούμε να το παρουσιάζουμε σε live εμφανίσεις.

Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση του γκρουπ;
 
Εν γένει είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο στην εποχή μας, με τα θετικά και τα αρνητικά του. Ναι μεν πολύ γρήγορα και εύκολα μοιράζεσαι το υλικό σου, επικοινωνείς και δικτυώνεσαι, και απ' την άλλη μεριά είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες με τόσες γρήγορες εναλλαγές στα δεδομένα. Απαιτεί λοιπόν πολύ χρόνο καθώς και αρμοδιότητες που δεν είναι η δουλειά του μουσικού για να τις εκτελέσει αλλά παρόλα αυτά αναγκαστικά προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα. Μας βοηθάει λοιπόν αρκετά η χρήση του internet για την προώθηση του υλικού μας αλλά μας κοστίζει πολλές ώρες και ενέργεια από αυτό που εμείς οι ίδιοι καλούμαστε και επιθυμούμε να κάνουμε..να γράφουμε μουσική.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική metal σκηνή;
 
Σαν σκηνή έχει μεγάλη δυναμική. Έχουν γίνει πολύ καλές προσπάθειες και κάποιες από αυτές έχουν ήδη αναγνωριστεί και εκτός Ελλάδας. Θεωρούμε πως με την πίεση που δεχόμαστε γενικά τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη χώρα, ξεσπάει ένα μεγάλο κομμάτι από όλο αυτό στην δημιουργία μουσικής μιας και είναι καθαρά τρόπος έκφρασης. Το δύσκολο κομμάτι βέβαια είναι η υλοποίηση μιας συνολικής τέτοιας δουλειάς η οποία θα σταθεί άξια και εκτός Ελλάδας, κυρίως λόγω περιορισμένου χρόνου και οικονομικής πίεσης. Οπότε νιώθουμε ότι βλέπουμε τα μισά από αυτά που θα μπορούσε η Ελληνική σκηνή να προσφέρει.

Αν και είστε σχετικά νέο σχήμα υπάρχουν πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει στην σκηνή μας;
 
Μας απογοητεύει η στάση πολλών μπαντών απέναντι στην μουσική την ίδια. Μπορείς να παίξεις μουσική για να το παίξεις κάποιος και για να θρέψεις το εγώ σου, μπορείς όμως να παίξεις και μουσική που καθρεφτίζει σε αληθινά πράγματα, όποια και να είναι αυτά..Υπάρχει δυστυχώς μιας κακής μορφής ανταγωνισμός και σύγκρισης εσωτερικά της μουσικής σκηνής ο οποίος μόνο φθείρει παρά εξελίσσει την ίδια την σκηνή. 

Ο επίλογος δικός σας...
 
We are ugly but we have the music που λέει και ο Cohen.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου