ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE ROAD MILES




Πως δημιουργήθηκαν οι The Road Miles και πως καταλήξατε σε αυτό το όνομα για την μπάντα;
 
Οι Road Miles δημιουργήθηκαν ένα βράδυ πίνοντας μπύρες και ακούγοντας φανταστικούς μουσικούς να τζαμάρουν. Ήταν αν θες, μια δευτερογενής διαδικασία μιας συναυλίας. Καταλήξαμε στο όνομα αυτό καθώς παραπέμπει στις εικόνες που έχουμε στο νου μας όταν παίζουμε μουσική: ατέλειωτοι δρόμοι στον αμερικάνικο νότο, ερημικές εκτάσεις και όλη η συνδεδεμένη φολκλόρ παράδοση. Ταυτόχρονα, ο δρόμος είναι μια στάση ζωής που αναγνωρίζει ότι τα πράγματα και οι άνθρωποι αλλάζουν κι ότι το ταξίδι είναι ο τρόπος να το αντιμετωπίσεις, αλλάζοντας κι εσύ και ανακαλύπτοντας νέα πράγματα.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές/προτιμήσεις;
 
Προερχόμαστε από διαφορετικούς αλλά συγγενείς μουσικούς χώρους. Την ώρα που βρισκόμαστε για να παίξουμε, συμβαίνει κάτι μαγικό: ο Μάικ παίζει post punk, ο Γιάννης stoner, ο Αργύρης progressive rock, ο Τζώρτζης τα μπλουζ και η Αφροδίτη τραγουδάει Road Miles. Με κάποιο τρόπο όλο αυτό δένει.

Ποιος γράφει τους στίχους και ποιος την μουσική;
 
Η διαδικασία είναι οργανική και συμμετέχουν όλοι. Μερικές φορές η μουσική οδηγεί τους στίχους και άλλες οι στίχοι οδηγούν τη μουσική.

Τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι ποια είναι;
 
Νομίζω μας «ταλαιπωρεί» ένα συνεχώς ανακυκλιζόμενο φαινόμενο συναισθηματικής φόρτισης και εκτόνωσης.

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας EP με τίτλο Hues Of Grit, μιλήστε μας για αυτό.
 
Το Hues of Grit είναι τρεις διαφορετικοί δρόμοι προς μια ξεκάθαρη κατεύθυνση που ήθελε να πάρει η μπάντα. Χτίσαμε πάνω σε αυτούς, ενώ ταυτόχρονα ακολουθήσαμε νέες κατευθύνσεις. Επιλέξαμε από την αρχή μαζί με τον παραγωγό μας Αλεξ Μπόλπαση, να ηχογραφήσουμε το υλικό λάιβ, με όσο δυνατόν λιγότερες προσθήκες γίνεται, ώστε να αποτυπώνεται το τι συμβαίνει όταν οι Road Miles παίζουν σε μία συναυλία. 

Η απήχηση του κόσμου, εντός και εκτός Ελλάδας, ποια είναι στην δουλειά σας;
 
Η μουσική μας απευθύνεται εδώ και διεθνώς. Έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση απ’ όλο τον κόσμο, πράγμα που μας κάνει να προσπαθούμε περισσότερο.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ελληνικό group του είδους σας στη χώρα μας;
 
Με δεδομένο ότι δεν αποτελεί μέσο βιοπορισμού, μάλλον καμία σοβαρή δυσκολία. Αν θέλαμε να ζήσουμε από αυτό, στο εξωτερικό θα ήταν μάλλον ευκολότερο, καθότι θα είχαμε μεγαλύτερο κοινό, μεγαλύτερα έσοδα και άρα περισσότερο χρόνο να διαθέσουμε.

Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσουμε το νέο μας άλμπουμ με τίτλο ‘Gold and Shadows’, συνδυάζοντάς το με λάιβ εμφανίσεις. 

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει;
 
Πολλά! Planet of Zeus, VIC, Thee Holy Strangers, One Man Drop, Bog Art, Black Maze, Drunken Gramophone, Whereswilder… Δεν θα μας χωρέσει η σελίδα νομίζω. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και συμβαίνουν πολλά ωραία πράγματα αυτή την εποχή.

Κλείστε τη συνέντευξη όπως εσείς επιθυμείτε...
 
Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, συνεχίστε την καλή δουλειά.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου