ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HYPNOTIC NAUSEA



Ποιοι είναι οι Hypnotic Nausea και πώς φτιάχτηκαν;
 
Αν ορίσουμε το συγκρότημα ως την ομάδα που αναπαράγει το υλικό στις ζωντανές εμφανίσεις οι Hypnotic Nausea αποτελούνται από τους : Γιώργο Μπλέτσα στην κιθάρα και στα φωνητικά, Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο μπάσο, Αποστόλη Καραμπίνη στα πλήκτρα και στα samples και τον Νίκο Μπαρτσώκα στα τύμπανα. Στην πραγματικότητα όμως υπήρχε πάντοτε η τάση να λειτουργούμε ως μια κολεκτίβα φίλων που δύσκολα χωράει στη στενή έννοια του όρου ''συγκρότημα''. Καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία του ήχου μας με την συμμετοχή τους έπαιξαν και οι : Βλάσης Κετσιλής στα πλήκτρα και στην παραγωγή του δίσκου και Σωτήρης Ράπτης στα samples.
Η όλη ιδέα ξεκίνησε πριν περίπου δύο χρόνια όταν ως παρέα σε διάφορες συναντήσεις μας αρχίσαμε να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, μουσικές και αισθητικές, συνδυάζοντας την μουσική με την εικόνα ως όχημα έκφρασης. 

Πως θα αποκαλούσατε το είδος της μουσικής σας;
 
Για λόγους συνεννόησης στο συγκεκριμένο album υπάρχει μια μίξη post stoner rock και ηλεκτρονικών στοιχείων.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν επηρεάσει την μουσική σας;
 
Από μουσικής πλευράς μας γοήτευε πάντοτε η avant-garde του Eric Satie, η ψυχεδέλεια των Beatles από το '67 και μετά και των Pink Floyd των 60's, η concept αισθητική των Who, η τελετουργική ατμόσφαιρα των Doors, o ηλεκτρονικός μινιμαλισμός των Kraftwerk, η ωμή παράνοια των Mr Bungle. Σε πιο σύγχρονα ακούσματα μας έχουν επηρεάσει η ρυθμική γεωμετρία των Tool, ο μαγικός πλανήτης των Sigur Ros, η ambient απλότητα των Puscifer και των Erik Sumo Band και οι Riffαρες των All Them Witches!...
Από οπτικής και αισθητικής πλευράς η σκοτεινή φιγούρα του Arthur Brown, η grotesque θεατρικότητα των Tiger Lillies και η δημιουργία ''χαρακτήρων'' των Gorillaz. Σταματάμε εδώ γιατί οι προσωπικές μας λίστες είναι πραγματικά ατελείωτες!

​Τι σας εμπνέει ή σας διεγείρει μουσικά;
 
Αυτό που μας εμπνέει είναι η δύναμη της ελληνικής underground σκηνής που τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμα σε ανοδική πορεία. Δεν είναι ''τοπικιστικό'' θέμα. Βλέποντας καθημερινά να κυκλοφορούν εκπληκτικές δουλειές από μπάντες που καταφέρνουν πράγματα με την προσωπική τους εργασία μας δίνει δύναμη για ότι κάνουμε.
Μουσικά τώρα, μας διέγειρε πάντοτε ο συνδυασμός εικόνας και ήχου, η δημιουργία ηχοτοπίων με σαουντρακική υφή, η concept θεματολογία.

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την δουλειά σας με τίτλο ''Hypnosis'' που κυκλοφόρησε μέσα στο 2015;
 
Είναι ένα concept album που κάθε κομμάτι παραλληλίζεται με ένα από τα στάδια της ύπνωσης, με σκοπό την ψυχική ίαση του ατόμου που έχει ''μολυνθεί'' από μία υπνωτισμένη κοινωνία. 

Tο αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;
 
Μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι με το ηχητικό και το αισθητικό αποτέλεσμα. Σκοπός μας ήταν να πετύχουμε την αναλογική ζεστασιά και την live αίσθηση του υλικού, γι' αυτό λειτουργήσαμε παραγωγικά προς αυτή την κατεύθυνση όσο αναφορά την τεχνική ηχογράφησης και mastering. Τώρα για την εικόνα του δίσκου είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα αφού είχαμε την δυνατότητα να πειραματιστούμε όσο θέλαμε, μιας και το artwork είναι δημιουργία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και το graphic design του Αποστόλη Καραμπίνη.

Τι να περιμένει το κοινό από εσάς στο μέλλον;
 
Σίγουρα αρκετές live εμφανίσεις στα πλαίσια της προώθησης του ''Hypnosis''. Συγκεκριμένα η παρουσίαση του album θα γίνει στα πλαίσια του It’s Electric στις 29 Νοέμβρη στο six d.o.g.s.

Είστε από τo Αγρίνιο, είναι εύκολο να βρείτε χώρους για ζωντανές εμφανίσεις;
 
Πλέον λόγω δουλείας τα ¾ της μπάντας δεν κατοικούν στο Αγρίνιο. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εξαρχής μας ενδιέφερε να παίξουμε ζωντανά το υλικό μας όπου μπορούμε μας έκανε να μην νιώσουμε τον περιορισμό που βιώνει μια μπάντα από την επαρχία.

Μιλήστε μας λίγο για τη σκηνή στο Αγρίνιο.
 
Βλέπουμε αρκετές μπάντες να ετοιμάζουν όμορφα πράγματα και χαιρόμαστε που υπάρχει όλη αυτή η κίνηση ιδιαίτερα από νέα παιδιά! Βέβαια τέτοιες προσπάθειες γίνονται πιο εύκολες και προσιτές με την ύπαρξη ανθρώπων όπως ο Νίκος Καλαμπαλίκης, ιδιοκτήτης του Studio Freq στο Αγρίνιο και ηχολήπτης μας, που με τον χώρο του, το μεράκι του και την υπομονή του δίνει περιθώριο έκφρασης σε τόσες μπάντες και νέους μουσικούς.

Πως θα θέλατε να κλείσουμε αυτή την συνέντευξη;
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη και για την στήριξή σας στην ελληνική underground σκηνή.
Official Facebook Page : https://www.facebook.com/Hypnotic-Nausea-568896093209547/
Official Bandcamp Page : https://hypnoticnausea.bandcamp.com/releases

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου