ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ KOSMOGONIA



Πότε και πως προέκυψαν οι Kosmogonia;
 
Οι KOSMOGONIA προέκυψαν σαν ιδέα τον Ιανουάριο του 2014. Βέβαια το τελικό line-up όπως είναι σήμερα ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2014 οπότε και αρχίσαμε να γράφουμε το πρώτο υλικό.. Η αρχή όπως σε κάθε πράγμα ήταν δύσκολη καθώς ήμασταν τέσσερα άτομα με κοινά στοιχεία μουσικά αλλά και με διαφορετικές επιρροές.. Το σημαντικό όμως είναι ότι δέσαμε σαν χαρακτήρες και παρέα και η ιστορία άρχισε.. 

Από που έχει επηρεαστεί κυρίως η μουσική σας;
 
Οι επιρροές μας αρκετές και αυτό θεωρούμε φαίνεται στη μουσική μας. 'Εχουμε επιρρεαστεί από το παλιό old-school thrash με μπάντες τύπου slayer, kreator, sepultura κτλ μέχρι και από νεότερα και άλλα είδη όπως σουηδικές μελωδίες με μπάντες τύπου in flames καθώς και Groove στοιχεία τύπου pantera.. Γενικά αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κάπως τη μουσική μας θα ήταν melodic-thrash. 

Ποια είναι συνήθως η θεματολογία των εμπνεύσεών σας, όταν γράφετε μουσική;
 
Η θεματολογία των εμπνεύσεών μας είναι ποικίλη. Συνήθως γράφουμε για επίκαιρα θέματα πολιτικά, κοινωνικά ωστόσο όμως τα παρουσιάζουμε μέσα από τους στίχους μας με ένα τρόπο πιο συμβολικό πιο σκοτεινό με πολλά δάνεια από την ελληνική μυθολογία, πρόσωπα, καταστάσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια επίκαιρη θεματολογία τυλιγμένη μέσα σε ένα φάσμα από μύθους και συμβολισμούς. 

Ετοιμάζετε ένα EP, πείτε μας περισσότερα.
 
Όντως αυτή τη περίοδο ετοιμάζουμε τη πρώτη μας επίσημη δουλειά, το πρώτο μας EP. Η αλήθεια είναι ότι το είχαμε ανακοινώσει και νωρίτερα και περιμέναμε και εμείς να είναι έτοιμο μέσα του 2015 ωστόσο υπήρξαν κάποιες αλλαγές στα σχέδια λόγω κυρίως δημιουργίας νέου υλικού.. Είμαστε στη τελική φάση να επιλεγούν τα κομμάτια και να μπούμε για τις τελικές ηχογραφήσεις αλλά ακόμα είμαστε στις διαπραγματεύσεις με δόση χιούμορ το λέμε για το ποια κομμάτια θα μπουν.. Μελετάμε την κάθε κίνηση προσεχτικά αυτοί είναι οι KOSMOGONIA, έτσι έχουμε μάθει να δουλεύουμε αργά και προσεχτικά. Οπότε το EP ίσως έχει και εκπλήξεις από άποψη κομματιών. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους αυτή τη φορά θα είναι έτοιμο. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε σύντομα.. 

Πως σκοπεύετε να το προωθήσετε;
 
Ο τρόπος προώθησης είναι απλός. Lives, αποστολή σε όλα τα διαδικτυακά μέσα και το σημαντικότερο η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.. θα θέλαμε πολύ να στηρίξει ο κόσμος την πρώτη μας δουλειά και να μεγαλώνουμε μέρα με την μέρα τον κύκλο των οπαδών μας. 

Υπάρχει κάποιο group με το οποίο θα επιθυμούσατε να εμφανιστείτε μαζί;
 
Υπάρχουν πολλά σχήματα που θα θέλαμε να παίξουμε μαζί. Δεν αναφέρουμε ονόματα για να μην αδικήσουμε κάποιον.. είναι πάρα πολλές μπάντες πάντως.. δύσκολη ερώτηση.. 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;
 
Τα σχέδιά μας για το άμεσο μέλλον είναι η κυκλοφόρηση της πρώτης μας επίσημης δουλειάς, να προωθήσουμε τη δουλειά μας, lives δυνατά και δημιουργία συνεχώς καινούργιου υλικού.. Στη μπάντα υπάρχουν τόσες ιδέες στα σκαριά, τόσα πολλά riffs που πιστεύουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι για full length δίσκο. 

Υπάρχει κάτι που δεν σας αρέσει και το οποίο θα αλλάζατε στην ελληνική metal μουσική σκηνή;
 
Το μόνο που ίσως πρέπει να αλλάξει στην ελληνική μέταλ σκήνη είναι η έλλειψη συντονισμού και αλληλεγγύης.. Η ελληνική μέταλ σκήνη είναι πλέον πλούσια σε μπάντες, ταλέντο, τρομερές συνθέσεις και δύναμη αυτό που ίσως μας λείπει ακόμα είναι να καταλάβουμε όλοι μας ότι ενωμένοι θα πάμε αυτή τη σκηνή πολύ ψηλά και έτσι θα ωφεληθούν όλες οι μπάντες.. Πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο με κάθε τρόπο και οι παλαιότεροι τους νεότερους. Αν και απ' ότι φαίνεται αυτό έχει αρχίσει να γίνεται και είναι πολύ σημαντικό. 

Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική; 
 
Η πειρατεία καλώς η κακώς έχει μπει στη μουσική ζωή.. Από εκεί και πέρα το μόνο που έχουμε να πούμε και να δώσουμε ένα μήνυμα είναι ''Στηρίξτε τις μπάντες με τρόπους που επιτρέπουν να επιβιώνουν οι μπάντες και που δίνουν την ώθηση να κάνουν μεγαλύτερα βήματα..'' θεωρούμε ότι αυτό το μήνυμα λέει πολλά. 

Κλείσε στέλνοντας ένα μήνυμα σε αυτούς που θα διαβάσουν την συνέντευξη... 
 
Χαιρετάμε θερμά όσους διάβασαν, διαβάζουν, θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη και τους καλούμε να μπουν και αυτοί στην οικογένεια των KOSMOGONIA, στηρίξτε μας εσείς είστε οι δύναμή μας, η ώθηση μας... και εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι μόνο αυτό που ξέρουμε καλά.. να φτιάχνουμε κομμάτια που να αγγίζουν τον κόσμο και να γουστάρει να τα σπάει στο headbanging.. Ο κόσμος η μεγαλύτερη ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.
Μεγάλη στιγμή μας θεωρούμε τη συμμετοχή μας στο 1ο ASTARTE FEST στη μνήμη της Μαρίας Κολοκούρη τον Ιούνιο.. Ήταν μια συγκινητική στιγμή να παίζεις για ένα τέτοιο σκοπό. Ελπίζουμε να είμαστε και του χρόνου εκεί και ο κόσμος να ξαναστηρίξει την προσπάθεια αυτή.. Το λέμε συνέχεια γιατί πραγματικά αξίζει.. 

Ευχαριστούμε παιδιά, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου