ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ FOOL IN THE BOX



Πότε και πώς δημιουργήθηκαν οι Fool In The Box;
 
Είμαστε φίλοι από τα σχολικά χρόνια. Μάλιστα ο Γιώργος (τύμπανα) και ο Άγης (μπάσο) έμεναν στην ίδια πολυκατοικία στην Κυψέλη και έπαιζαν μαζί από μικροί. Κάποια στιγμή που είχαμε τελματώσει μουσικά και γενικότερα κάπου στο 2006 το συζητήσαμε, τζαμάραμε και νιώσαμε ότι υπάρχει χημεία και έδεσε το γλυκό.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Ο νονός της μπάντας είναι ο Μίλτος, αδερφός του Γιώργου. Βγαίνει από το jack in the box, το μουσικό κουτί απ’ όπου πετάγεται ένας fool(jack) από μέσα. Το jack έγινε fool καθώς βρήκαμε μια Ιταλική μπάντα που είχε το ίδιο όνομα και κάναμε μια παραλλαγή που νομίζουμε ότι δίνει μεγαλύτερο εύρος ερμηνειών.

Ποιες είναι οι μπάντες και οι καλλιτέχνες από τους οποίους έχετε επηρεαστεί περισσότερο;
 
Βιωματικά  επηρεαστήκαμε από τα 90s και ιδιαίτερα με το ξέσπασμα του alternative rock. Κατά τ’ άλλα είμαστε ανοιχτοί σε πολλά ακούσματα. Rock,Jazz,metal,punk, κ.α. Ενδεικτικά ας πούμε Qotsa, Jeff Buckley, The Mars Volta, System of the down, King Crimson, Radiohead, Tom Waits,FNM και βέβαια η grunge σκηνή των 90s.

Ετοιμάζετε να  κυκλοφορήσετε ένα άλμπουμ, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;
 
Κυκλοφορήσαμε το Faces EP 2014 σαν προπομπό του άλμπουμ που θα βγει τους επόμενους μήνες. Θα το βγάλουμε μόνοι μας και ο κόσμος θα μπορεί να το προμηθεύεται διαδικτυακά και σε φυσική μορφή από τις live εμφανίσεις. Κάποια πράγματα μας πήγαν λίγο πίσω και καθυστέρησαν την κυκλοφορία αλλά ελπίζουμε το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα σαν τους Fool In The Box;
 
Δυσκολίες υπάρχουν αλλά δεν θέλουμε να πέσουμε και στην λούπα της γκρίνιας. Σίγουρα λείπουν λεφτά, καλοί συναυλιακοί χώροι,  προβολή για κάποια μουσικά είδη. Πάραυτα εμείς κοιτάμε μπροστά με βασικό γνώμονα να παραμένουμε ορεξάτοι και δημιουργικοί.

Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
Τη φιλία μας που έχει κρατήσει τόσα χρόνια σίγουρα και τη ζωντάνια που δίνει στον καθένα μας ξεχωριστά όλη αυτή η εμπειρία. Πολλές εικόνες από live, ηχογραφήσεις, ξενύχτια έρχονται στο μυαλό. Η ύπαρξη της μπάντας  πάντως δρομολόγησε τις εξελίξεις για τη γέννηση της πανέμορφης κόρης του Άγη ( μπάσο) που είναι η μικρότερη ηλικιακά φαν και μελλοντικό μέλος της όταν δεινοσαυρίσουμε.

Με ποια group – καλλιτέχνες θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
 
Ενδεικτικά…με Jack White, Omar Rodriguez Lopez, Mike Patton, Josh Homme, Chelsea Wolfe και πολλοί άλλοι. 

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο σε αυτή;
 
Αγαπάμε να βρίσκουμε ανθρώπους με όρεξη, ιδέες και πάθος για αυτό που κάνουν. Η έλλειψη αυτών όπως και η έντονη τάση μιμητισμού δεν ενοχλούν αλλά σίγουρα απογοητεύουν.

Τι συμβουλή θα δίνατε στα μουσικά σχήματα του χώρου σας που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα;
 
Συμβουλές δε δίνουμε. Όπως θέλει να πορευτεί ο καθείς το κάνει.

Ο επίλογος δικός σας...
 
Ελπίζουμε να έχει θετική ανταπόκριση ο δίσκος που θα βγει και να τα πούμε από κοντά στο επόμενο live!

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου