ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DOPE FLOOD



 
 
 
Από που ξεκινάει η ιστορία σας;
 
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από το Χρήστο(Κιθάρα) και το Μανώλη(Φωνή). Μετά από μια περίοδο σύνθεσης κομματιών προστέθηκαν στο συγκρότημα ο Βασίλης (Τύμπανα) και ο Αστέριος (Μπάσο). Από το καλοκαίρι του 2010 αρχίσαμε σιγά σιγά με την ηχογράφηση του ΕP και με μερικές τοπικές συναυλίες. Μετά είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί με Planet Of Zeus, Innerwish, Bliss και με μεγάλη στιγμή να είναι όταν ανοίξαμε το live των Σουηδών Truckfighters στην Θεσσαλονίκη
 
 
Τι σας έσπρωξε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
 
Με το Μανώλη έχουμε παίξει μαζί σε συγκροτήματα μαζί αρκετές φορές και κάποια στιγμή αποφασίσαμε να κάνουμε μια μπάντα μαζί. Γράψαμε κάποια κομμάτια και σιγά σιγά όταν αρχίσαμε να τα προβάρουμε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την μπάντα.
 
 
Πως αποφασίσατε να ονομάσετε το συγκρότημα DOPE FLOOD;
 
 
Καθώς ψάχναμε όνομα έπεσε στα χέρια μας μια παλιά αμερικάνικη εφημερίδα η οποία είχε πρωτοσέλιδο την πρόταση «Dope Flood Hits The Streets». Η ιστορία ήταν ότι ένας τυπάς που είχε χωράφια με μαριχουάνα στο Σαν Φρασίνσκο, μία μέρα που έβρεξε παρέσυρε όλη την μαριχουάνα μέσα στην πόλη και γέμισαν οι δρόμοι. Μας ακούστηκε ωραίο σαν όνομα μπάντας το Dope Flood και το κρατήσαμε.
 
 
Το είδος της μουσικής σας πως θα το χαρακτηρίζατε;
 
 
Θα έλεγα heavy rock αλλά με επιρροές από πολλά στυλ μουσικής όπως Grunge,Stoner κλπ.
 
 
Ποια σχήματα έχουν σημαδέψει τον ήχο σας;
 
 
Πολλά συγκροτήματα. Από τους Kyuss στους Pearl Jam, στους Pantera και Alice In Chains, επιρροές έχουμε πολλές και θα ήταν δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιες.
 
 
Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;
 
 
Τους στίχους τους γράφει κυρίως ο Μανώλης. Η θεματολογία έρχεται ανάλογα με την έμπνευση που του δίνει η μουσική μέσα στο στούντιο. Κάθε κομμάτι έχει το δικό του στοιχείο που μπορεί να του δώσει έμπνευση.
 
 
 
Σε κάποια σας συνέντευξη είχαμε διαβάσει ότι μεταξύ των μελών υπάρχει απόσταση γιατί μένουν σε διαφορετικές πόλεις, αυτό ισχύει ακόμα και αν ναι δεν είναι πρόβλημα για το σχήμα;
 
 
Δυστυχώς η απόσταση είναι ένα πρόβλημα, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε συχνά πρόβες η συναυλίες αλλά επίσης μας βοηθάει στο να έχουμε έτοιμο υλικό ο καθένας κάθε φορά εξαιτίας του χρόνου μεταξύ των προβών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορούμε να παίζουμε καινούργιο υλικό σχεδόν σε κάθε πρόβα.
 
 
Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
 
Υπάρχει αρκετό υλικό απλά θέλουμε πρώτα να μπούμε σε μία σειρά με το θέμα της απόστασης και μετά να αρχίσουμε να κάνουμε σχέδια.
 
 
Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τα άμεσα ή μελλοντικά σας σχέδια;
 
 
Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι έτοιμο άμεσα αλλά για οποιαδήποτε νέα μπορείτε να τσεκάρετε την σελίδα μας στο facebook.
 
 
Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;
 
 
Συνεχίστε να στηρίζετε την ελληνική σκηνή υπάρχουν άπειρες καλές μπάντες και μουσικές. Να πηγαίνετε σε τοπικά live και όταν γουστάρετε μια μπάντα support όσο μπορείτε γιατί όλα από το underground ξεκινάνε. Ελπίζουνε να τα πούμε σε κάποιο Live.
 
 
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου