ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DISTORTION TAMERS





Για όσους δεν ξέρουν τους Distortion Tamers, θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για την ιστορία της μπάντας;


Κατ’ αρχήν, ευχαριστώ για την πρόσκληση! Οι Tamers έπαιξαν το πρώτο τους live τον Μάιο του 2010. Η σύνθεση της μπάντας είναι ο Χριστόφορος Τριανταφυλλόπουλος στα τύμπανα (Purple Overdose, Allison, No man’s land), το καινούργιο μας μέλος, ο Manuel De Villiers από το Βερολίνο στο μπάσο και τα φωνητικά και εγώ (Eels- με μέλη των Last Drive, Zulu Suns- με μέλη των Anti-Troppau Council, Σελάνα κ.λ.π.) στην κιθάρα, την φωνή και την σύνθεση των κομματιών. Από τότε έχουμε κυκλοφορήσει ένα L.P. cd ‘’Junglehead Stories’’, το καινούργιο μας E.P. vinyl ‘’Faith in you’’, έχουμε συμμετάσχει με κομμάτια μας σε τρεις συλλογές και έχουμε παίξει σε διάφορα ωραία  live στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Άρτα κ.λ.π.

 
Από που και πως προέκυψε το όνομα σας;
 
Ξεκινήσαμε να παίζουμε και το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν αυτό. Να παίζουμε! Όταν χρειάστηκε να έχουμε ένα όνομα για το πρώτο μας live (στο Gagarin με τους Last Drive), ονομάσαμε τη μπάντα Distortion Tamers που σε πολύ ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ‘’αυτοί που δαμάζουν την παραμόρφωση’’, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή αυτό ήταν που κάναμε μέσα στο στούντιο, στις πρόβες μας. Υπήρχαν πολύ μεγάλες δόσεις ενέργειας τότε εκεί μέσα, θυμάμαι!

 
Το μουσικό σας ύφος ποιο είναι; Ποιες ήταν ( και είναι ) οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;
 
Εμείς φίλε, θεωρούμε και νιώθουμε ότι παίζουμε rock n’ roll. Ούτως ή άλλως δεν τα πάμε και πολύ καλά με τις πολλές μουσικές ταμπέλες. Παίζουμε όπως νιώθουμε μέσα σε αυτή τη φάση με αυτή τη μπάντα. Εγώ μπορώ ξεκάθαρα να διακρίνω στη μουσική μας στοιχεία από garage, punk, surf, country, swing, blues, που είναι και οι μουσικές επιρροές και των τριών μας στους  Tamers!

 
Αυτό το καιρό το σχήμα τι κάνει; Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Είμαστε σε μια φάση που ο Manuel έχει μόλις (για πολλοστή φορά) γυρίσει από το Βερολίνο, έχουμε ένα  live εδώ στην Αθήνα το Σάββατο 31 Μαΐου στο Περιστέρι και κάποιες προσκλήσεις για φεστιβάλ εκτός Αθήνας, που ελπίζουμε να ταιριάξουν οι ημερομηνίες μας, μιας και ο Manuel θα πρέπει να ξαναφύγει γύρω στα τέλη Ιουλίου. Εγώ βρίσκομαι στο ξεκίνημα των ηχογραφήσεων για έναν προσωπικό μου δίσκο και ο Χριστόφορος ασχολείται με το NOS project, μια δική του δουλειά με μουσικούς από όλη την Ευρώπη. Νέο υλικό βεβαίως και έχουμε, καθώς και κάποιες σκέψεις για την ηχογράφηση ενός 7ιντσου συλλεκτικού βινυλίου μέσα στο Φθινόπωρο, μιας και έχουμε πει ότι επιθυμία μας είναι να κάνουμε μια κυκλοφορία κάθε έναν – ενάμισι χρόνο και όλα αυτά που σας περιέγραψα πριν, δεν μας αφήνουν τον χρόνο για να κάνουμε ένα full album άμεσα. Θα δούμε..

 
Τα μελλοντικά σας σχέδια, ποια είναι;
 
Αυτό που έχει σημασία, είναι πρώτα να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και μετά να νιώθουμε εντάξει μεταξύ μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς! Από εκεί και μετά, όσο αισθανόμαστε ότι γουστάρουμε αυτό που κάνουμε, θα το κάνουμε! Δεν πορευόμαστε βάση κάποιου σχεδίου. Εντάξει.. κάποια live σε Θεσσαλονίκη και Άρτα, δύο πόλεις που έχει δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά εκεί, θα τα κάνουμε από Φθινόπωρο. Έναν δίσκο (όπως είπα παραπάνω), λέμε να τον κάνουμε. Καλά να είμαστε, να συνεχίζεται το ταξίδι ..

 
Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική σκηνή; Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να ξεπεράσει τις δυσκολίες των καιρών μας και να αναδειχθεί;
 
Το έχω πει πολλές φορές τα τελευταία ένα-δύο χρόνια, αυτή την περίοδο στην Ελλάδα επικρατεί πραγματικός οργασμός σε ότι αφορά την δημιουργία από συγκροτήματα της συγκεκριμένης σκηνής, μιας και σε αυτήν θεωρούμε ότι ανήκουμε και εμείς. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό με την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και με διάφορους άλλους παράγοντες που συνέκλιναν χρονικά αυτή την περίοδο ευνοώντας την κατάσταση, όπως η ευκολία στην πληροφορία, η επιστροφή των μικρών δισκογραφικών κ.λ.π. Χρόνο και όρεξη να έχει κάποιος να ψάχνει και να ακούει, γουστάρω πολύ! Όσον αφορά τα περί ανάδειξης, μάλλον δεν είμαι ο κατάλληλος για να απαντήσει, γράφω και παίζω μουσική για τελείως άλλους λόγους. Θα ήθελα όμως να πω ότι, όταν κάποιος παίζει την μουσική με αγάπη γι΄αυτήν, με ειλικρίνεια, επιμονή, σοβαρότητα και δουλέψει πολύ, ανταμείβεται έτσι ή αλλιώς!

 
Ποιες μπάντες έχετε σε εκτίμηση τόσο από την Ελληνική όσο και από την παγκόσμια σκηνή;
 
Από την χώρα μας, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στους Last Drive οι οποίοι μέσα από την μεγάλη πορεία τους έχουν διαμορφώσει, έχουν δείξει και χαράξει καινούργιους δρόμους στην συγκεκριμένη μουσική σκηνή στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Θα αναφέρω επίσης τους Earthbound για την πανέμορφη δισκογραφία (έστω και μικρή) που μας έχουν αφήσει, τους Deus ex Machina για τη στάση τους και την συνέπειά τους μέσα στο χρόνο, τους Nightstalker για την αυθεντικότητά, την γνησιότητα και την απόλυτα ακομπλεξάριστη στάση τους απέναντι σε αυτό που όλοι αγαπάμε, το rock & roll. Είναι και άλλες τέτοιες μπάντες, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο έχει βοηθήσει την σκηνή και νιώθω αλληλέγγυος με αυτές! Από το εξωτερικό τώρα, τι να πω; Είναι τόσοι πολλοί! Θα πω τους Velvet Underground, που είναι και το αγαπημένο μου συγκρότημα, τους Kings, τους Gun Club, τον Tom Waits, τους Stooges, τον Link Ray, τους Ramones, τον Johnny Cash, τους Sonics, τον Dylan, τους Dead Moon. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω, είναι ατελείωτη η λίστα..

 
Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;
 
Θα χαρούμε να σας δούμε κι' από κοντά το Σάββατο 31 Μαΐου στο Fame (Αυλώνος 4 & Κύπρου / Μπουρνάζι), στο Περιστέρι! Είναι η πρώτη μας φορά σε αυτή την πλευρά της πόλης, σε έναν ζεστό χώρο.. ανυπομονούμε! Ευχαριστούμε κι' εσάς παιδιά, για την συνέντευξη και την αγάπη σας για το rock & roll!

Κωστής Αναγνωστόπουλος (Kosta A.-Monk)

Distortion Tamers

 
Εμείς ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξή Κωστή και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου