ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ WE.OWN.THE.SKY





Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας , πότε και πως σχηματίστηκαν οι WE.OWN.THE.SKY;


Η μπάντα ξεκίνησε ουσιαστικά πίσω στο 2010, μέσω μιας τυχαίας δικής μου (Ηλίας-κιθαρα) γνωριμίας με τον άλλο κιθαρίστα μας, τον Άλεξ. Μαζί και με τον τότε μπασίστα μας γουστάραμε την όλη "post-rock" φάση και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να τζαμάρουμε και, πάλι σχεδόν τυχαία, γνωριστήκαμε και με τους υπόλοιπους. Μετά από διάφορες ανακατατάξεις, οι WOTS απέκτησαν την τωρινή τους μορφή την άνοιξη του 2012.


Πείτε μας λίγο την ιστορία του ονόματος σας.


Το όνομα προέκυψε εντελώς συμπτωματικά. Η ιδέα ανήκει στον Άλεξ, που είδε τη φράση γραμμένη σε έναν πυροσβεστικό κρουνό στο κέντρο της Αθήνας. Μας το είπε, το θεωρήσαμε αρκετά εύηχο και φασέο, οπότε το κρατήσαμε.


Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;


Ως μονάδες ο καθένας μας ακούει αρκετά ετερόκλιτα πράγματα, από rock/metal μέχρι jazz, hip-hop και δε συμμαζεύεται. Σαν μπάντα παρόλα αυτά θα έλεγα ότι βρίσκουμε κοινή συνισταμένη σε σχήματα όπως Caspian, God is an Astronaut, Sleepmakeswaves, Mogwai, Russian Circles, ISIS και αρκετούς άλλους σύγχρονους εκπροσώπους αυτού που καταχρηστικά ονομάζουμε "post" σκηνή.


Γιατί επιλέξατε να είστε instrumental σχήμα;


Νομίζω πως επειδή είθιστε αυτή η μουσική να είναι ορχηστρική, δεν μπήκαμε κι εμείς ποτέ στη διαδικασία του να ψάξουμε για τραγουδιστή. Δεν το θεωρούμε καν απαραίτητο πλέον, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε μάθει να λειτουργούμε αποκλειστικά ως instrumental σχήμα. Κανείς μας επίσης δεν μπορεί να φανταστεί πώς και πού θα μπορούσαν να μπούνε στίχοι στις συνθέσεις μας.


Τη χρονιά που μας πέρασε κυκλοφορήσατε το πολύ ενδιαφέρον ( κατά την γνώμη μας ) The Glass/Nails EP. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;


Το "The Glass/Nails EP" είναι η πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά και το πρώτο μας "πείραμα", αν θες,  για το πώς μπορεί να αναπαραχθεί η μουσική μας στουντιακά. Αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε σε αυτό 4 κομμάτια μας για να πάρει ο κόσμος μία πρώτη γεύση της δουλειάς μας. Το ηχογραφήσαμε το Μάιο του 2012 στα Unreal Studios με τη βοήθεια του Άλεξ Κετεντζιάν, που τυγχάνει και ηχολήπτης μας, ο οποίος ανέλαβε το engineering και τη μίξη. Το mastering έγινε από το Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot Studio.


Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;


Έχουμε πραγματικά πάρα πολλά κομμάτια, άλλα έτοιμα εδώ και καιρό και άλλα στα σκαριά - ο κόσμος που έρχεται στα live έχει ήδη έρθει σε επαφή με το καινούργιο υλικό. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να τα ηχογραφήσουμε το συντομότερο δυνατό και να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας full-length album στα τέλη της χρονιάς.


Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;


Το βασικό πλάνο όπως προανέφερα είναι η ηχογράφηση του επόμενου δίσκου. Πέραν τούτου, παίζουμε live στις 13 Ιουνίου στο φεστιβάλ "Τέρα Τρόηρα" στην Καρδίτσα, μαζί με ένα σωρό εξαιρετικές μπάντες της εγχώριας σκηνής και κοιτάμε να κλείσουμε και κάτι για Αθήνα το καλοκαίρι. Παράλληλα, ελπίζουμε να καταφέρουμε να κλείσουμε και το πρώτο ελληνικό τουρ μας από φθινόπωρο μεριά.


Ποιες είναι οι προσδοκίες του group σας;


Οι προσδοκίες μας είναι αρκετά ρεαλιστικές. Δε θέλουμε πχ να βγάλουμε λεφτά από όλο αυτό, εξ άλλου ρεαλιστικά πρόκειται για κάτι σχεδόν αδύνατο. Εμείς απλώς γουστάρουμε να παίζουμε αυτή τη μουσική. Αν τώρα αυτή αρέσει στον κόσμο, τότε έχουμε ένα παραπάνω κίνητρο για να συνεχίσουμε. Ιδανικό επίσης θα ήταν να μπορέσουμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στο εξωτερικό, μιας και υπάρχει και εκεί μερίδα κόσμου που γουστάρει το υλικό μας.


Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Ελληνική underground σκηνή;


Νομίζω πως η ελληνική underground σκηνή, ιδίως τα τελευταία χρόνια, έχει να επιδείξει ολοένα και μεγαλύτερη πληθώρα ποιοτικών συγκροτημάτων από κάθε παρακλάδι της σκληρής (και όχι μόνο) μουσικής. Προσεγμένες στούντιο δουλειές, επαγγελματικές ζωντανές εμφανίσεις, γενικά το επίπεδο έχει ανέβει σε μεγάλα ύψη. Θεωρώ πως η κλασσική έκφρασή, ότι η τάδε ή η δείνα μπάντα "είναι πολύ καλή για τα ελληνικά δεδομένα", στερείται πλέον περιεχομένου, μιας και τα περίφημα "ελληνικά δεδομένα" δε διαφέρουν πλέον από τα διεθνή. Μακάρι να συνεχιστεί έτσι αυτή η άνθηση και να ακουστούν ακόμα περισσότερες ελληνικές μπάντες κι εκτός συνόρων.


Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο;


Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και την υποστήριξη. Οφείλουμε επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσοι έχουν στηρίξει αυτό που κάνουμε με οποιοδήποτε τρόπο, μας δίνετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε δυναμικά. Τα λέμε εκεί έξω!


Εμείς ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξή, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου