ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ P.T.O.M.A.





Πώς δημιουργήθηκαν οι P.T.O.M.A. και γιατί τους «βαφτίσατε» έτσι;


4 φίλοι, πίναμε μπυράκια, συζητούσαμε για το πόσο extreme τέλειο είναι το thrash και αποφασίσαμε να κάνουμε μπάντα να γουστάρουμε. Ονομαστήκαμε έτσι επειδή ψάχναμε κάτι αστείο και ταυτόχρονα aggressive και σάπιο. 


Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποσό σημαντικό ρολό παίζουν στην μουσική που γράφετε;


Μουσικές επιρροές είναι πολλές μπάντες από αμερικάνικο thrash όπως Anthrax, Vio-Lence, Nuclear Assault, Uncle Slam, Megadeth, S.O.D., Exodus, Overkill κτλ και άλλες μπάντες όπως Tankard, Xentrix, Gwar κ.α. Από εκεί ξεκίνησε η καύλα για να γράψουμε μουσική, άρα θα πω πως έπαιζε αρκετά σημαντικό ρόλο. 


Τι σας εμπνέει στιχουργικά;


Οποιαδήποτε βλακεία με την οποία δεν ασχολείται κανείς, οτιδήποτε άκυρο βγαλμένο από τη ζωή για το οποίο δεν μιλάει κανένας (ή και όλοι!), ταινίες, κόμιξ, βιντεοπαιχνίδια και νοσταλγία της παιδικής ηλικίας. Επίσης, να μη ξεχάσουμε τα βυζιά. Μεγάλα, μικρά, γυναικεία, αντρικά, ανθρώπινα και μη, είναι τροφή για να παράγουμε, τουλάχιστον εμείς, τέχνη.


Πρόσφατα κυκλοφορήσατε την νέα σας δουλειά Shit Into Existence, μιλήστε μας λίγο γι’ αυτή…


Είναι ένα album που πήρε 1-2 μήνες να ηχογραφηθεί στα Valve Studio στην Θεσσαλονίκη, ο τίτλος πάρθηκε από την ταινία "Dogma", έχει 9 τραγούδια από τα οποία το ένα είναι instrumental εισαγωγή για το επόμενο σόνγκι και κυκλοφορεί από την δικιά μας Tomunisu Productions. Περιέχει μικρά, μεγάλα, αστεία και σοβαρά τραγούδια για όλα τα γούστα της φάσης.


Πόσο διαφορετική ακούγεται σε σχέση με προηγούμενες δουλειές σας;


Μέχρι τώρα είχαμε 2 demo ως μπάντα. Ήταν πιο ωμά, ηχογραφημένα πρόχειρα και αρκετά από εκείνα τα τραγούδια υπάρχουν βελτιωμένα (κατ' εμέ) στο album. Όποιος είναι τόσο πορωμένος με P.T.O.M.A. μπορεί να βρει τα demo στο YouΤube! Στο "Shit Into Existence" τα τραγούδια έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου και είναι πιο ολοκληρωμένα.


Πώς αισθανθήκατε, ακούγοντάς το Shit Into Existence στην τελική του μορφή;


Και γαμώ. Ήταν κάτι για το οποίο προσπαθούσαμε και περιμέναμε αρκετό καιρό.


Πώς είναι η ανταπόκριση του μέχρι στιγμής;


Υπήρχε και κράξιμο, υπήρχαν και καλά σχόλια. Εμάς μας άρεσε, γι'αυτό απλά συνεχίζουμε έτσι.


Πως σκοπεύετε να το προωθήσετε;


Στέλνοντας promos παντού, κάνοντας όσα περισσότερα live μπορούμε σε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε. Στις 21/5 παίζουμε στο Eightball στην Θεσσαλονίκη με Reactory και AMKEN, στις 26/5 Καβάλα στο 20ό Πολιτιστικό Δεκαήμερο και στις 13/12/2014 (τώρα στα κοντά) με Tankard Θεσσαλονίκη!


Σαν μπάντα ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας;


Εκτός από το να γουστάρουμε αυτά που γράφουμε παίζοντας live και ροκάροντας σαν τρελοί; Όνειρό μου από μικρός ήταν να παίξω στο Wembley Stadium και από κάτω εκατοντάδες γυναίκες να δείχνουν τα βυζάκια τους σε εμάς ως μορφή σεβασμού για την τέλεια μουσική μας!


Πως θα θέλατε να κλείσουμε αυτή την συνέντευξη;


Θα ήθελα να κράξω οποιονδήποτε δεν έχει αίσθηση του χιούμορ και ψάχνει αφορμή για να μισήσει τον κόσμο γύρω του. Η ζωή είναι για να περνάς καλά και να γελάς με αυτούς που αγαπάς (έχοντας πολλά βυζιά κοντά σου εννοείται). Cheers!


Ευχαριστούμε για την κουβέντα και καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου