ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΡΙΨΕ ΙΣΑ - ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 


Με το σχήμα των Στρίψε Ίσα είναι η πρώτη μας γνωριμία, σε μία επαφή που είχαμε μαζί τους μάθαμε ότι δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2017 στην Θεσσαλονίκη. 
Είναι είναι ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα με επιρροές του ροκ ήχου των '90s, συνδυάζοντας το rock με alternative στοιχεία.
Τα μέλη του γκρουπ είναι από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, ο Γιώργος Καλίφης και ο Θέμης Αμανατίδης είναι από Θεσσαλονίκη, ο Τάσος Παναγόπουλος από Αλεξανδρούπολη και Αστέριος Παπαστεργίου από την Λάρισα, ενώ βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις, η βάση του γκρουπ Στρίψε Ίσα είναι η Θεσσαλονίκη.
Αυτά τα λίγα πράγματα σχετικά με την ιστορία των Στρίψε Ίσα.
Ας πάμε στο μουσικό τομέα τώρα.
Τον Απρίλιο του 2020 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο Μάτια Του Κόσμου. 
Ο δίσκος τους περιλαμβάνει επτά συνθέσεις, γραμμένες και ηχογραφημένες στην Θεσσαλονίκη. 
Τα τραγούδια του δίσκου ασχολούνται με διάφορους προβληματισμούς ενός ατόμου που ζει στην σύγχρονη κσθημερινότητα, με τον έρωτα, το προσφυγικό και άλλα.
Το άλμπουμ αποτελείται από 7 τραγούδια συνολικής διάρκειας 31 περίπου λεπτών που σε κανένα σημείο δεν κουράζουν γιατί κινούνται στο ίδιο καλό επίπεδο χωρίς εκπλήξεις, συνθέσεις μελωδικές, κάπου κάπου δυναμικές και με αρκετές καλές ιδέες μας ταξιδεύουν για κάπου αλλού, που δεν το ξέρουμε αλλά η ουσία είναι ότι μας ταξιδεύουν και αυτό έχει νόημα.
Συνοψίζοντας, ακούγοντας το άλμπουμ  νομίζουμε ότι πρόκειται για μία μπάντα που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. 
Tracklist: Πληγές - Μαύρη Παρασκευή (Black Friday) - Κάθε σου Γέλιο - Εμμονές - Ίσως γυρίσω - Μάτια του Κόσμου - Άυλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου