ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΟΡΜΩ - ΜΟΡΜΩ



Η Μορμώ κατά την ελληνική μυθολογία ήταν ένας θηλυκός δαίμονας  που είχε την μορφή μιας δύσμορφης γριάς γυναίκας που έστελνε η θεά Εκάτη από τον Άδη και χρησιμοποιόταν σαν φόβητρο των μικρών παιδιών, έλεγαν πως δάγκωνε τα κακά παιδιά και τα άφηνε κουτσά. 
Αυτά κατά την ελληνική μυθολογία, respect.
Η μπάντα των Μορμώ τώρα είναι ένα ανεξάρτητο hardcore crust συγκρότημα που σχηματίστηκε στον Τύρναβο μέσα στη καρκαμπίλα του καλοκαιριού το 2018, κινούνται στον diy χώρο ( και εδώ respect ) και ο στίχος τους είναι ελληνικός.
Τα μέλη είναι Αχιλλέας - Φωνή / κιθάρα, Σήφης - Μπάσο και Σωκράτης - Τύμπανα. 
Μετά από ένα demo που κυκλοφόρησαν ( σε κασέτα ) το 2019 με 5 κομμάτια, ηχογραφημένο σπιτικά και στο προβάδικο της αυτόνομης μουσικής συλλογικότητας "ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ", το Μάρτιο του 2020 θα κυκλοφορήσουν σε βινύλιο την πρώτη τους ομότιτλη δουλειά που περιέχει 7 κομμάτια.
Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στη συγκεκριμένη δουλειά είναι το τρομερό εξώφυλλο, το εικαστικό μέρος του εξώφυλλου έχει αναλάβει ο Putrefurnaced guerilla graphics., αλλά αν προχωρήσεις και στο μουσικό μέρος τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα και δύσκολα θα ξεχωρίζαμε κάποια κομμάτια του άλμπουμ, αφού κυμαίνονται όλα σε πολύ καλό επίπεδο.
Βαριά φωνητικά όπως γουστάρουμε γι' αυτό το είδος της μουσικής, κιθάρες όπως θα έπρεπε να είναι και μια καλή παραγωγή, αν και θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη ώστε να αναδειχθεί περισσότερο το συνθετικό επίπεδο της μπάντας.
Η ηχογράφηση, μίξη και μάστερινγκ έγιναν τον Απρίλη του 2019 στο IGNITE MUSIC studio, από το Γιώργο Χριστοφορίδη.
Αυτό που πιστεύουμε, ακούγοντας την δουλειά των παιδιών είναι ότι η ανεξάρτητη σκηνή συνεχίζει να δίνει λόγους για να ασχοληθείς μαζί της.
Μην το προσπεράσετε.
Tracklist: Θήραμα - Βουτιά στη Φαντασία - Αντικρίζοντας το Νεκρόφως - Χαραυγή - Η Νύχτα των Απέθαντων - Δυσοίωνες Σκέψεις -  Έξοδος
"Τίποτα δεν έχει σημασία όταν πια
το νου αφήσεις διάπλατα ν' ανοίξει.
Κάνεις τη σκέψη ευθεία να κυλήσει. 
Μη κοιτάς πίσω, πάρε φόρα και βούτα 
στη φαντασία"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου