ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MINORFACE



Πέστε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκαν οι Minorfase.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νίκος και ο Άγγελος γνώρισαν τον Ηλία στον ιστορικό ‘’Παπαγάλο’’ της Θεσσαλονίκης το 2005. Συμμετέχοντας όλοι σε διάφορα μουσικά σχήματα από παιδιά, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια cover band η οποία σηματοδότησε την έναρξη μιας επιτυχούς δεκαετούς πορείας στις μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και του Βόλου με πολλές συνεργασίες καταξιωμένων μουσικών του χώρου. Η 10ετής αυτή ζύμωση μουσικών ιδεών και επιρροών πήρε μορφή το 2016 και γεννήθηκαν οι MINORFASE. Από την πρώτη πρόβα με το δικό μας υλικό συνειδητοποιήσαμε ότι το πάντρεμα των επιρροών μας δεν θα περάσει απαρατήρητο. Heavy rock ύφος με βαθιά ριζωμένες southern γκρούβες και βρόμικες χαμηλοκουρδισμένες κιθάρες που διφωνίζουν. Ο Αγγλικός στίχος και τα Clean φωνητικά που σε πάνε αρκετά ‘ψηλά’ συνοδεύονται από Metal και Grunge ρυθμούς με ιδιαίτερη βάση στη μελωδία και διαμορφώνουν τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα του συγκροτήματος. Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο demo της μπάντας ‘’As I am’’ και το καλοκαίρι του 2017 το ντεμπούτο EP με τίτλο ’’Thoughts’’. Παράλληλα κυκλοφορήσαμε Video Clip για το ομώνυμο κομμάτι ‘’’Thoughts’’ και για το κομμάτι ‘’Moneymaker’’ τα οποία ήδη μετρούν χιλιάδες προβολές  στα social media. Η πρώτη περίοδος της ύπαρξής μας ήταν αρκετά δύσκολη καθότι ταυτόχρονα με τις ηχογραφήσεις του EP ήμασταν σε αναζήτηση για ντράμερ. Να σημειωθεί εδώ ότι στο EP έχει ηχογραφήσει τύμπανα ο Ηλίας ο οποίος κανονικά είναι ντράμερ! Η αναζήτηση μας έληξε με την είσοδο του Σάκη στα τύμπανα το καλοκαίρι του 2017, η οποία έδεσε την μπάντα σε άλλο επίπεδο και επιτάχυνε την διαδικασία εύρεσης του μουσικού ύφους και χαρακτήρα μας. Με τα νέα δεδομένα δεν αργήσαμε να συνθέσουμε νέο υλικό και η φάση εγγραφής και επεξεργασίας του album με τίτλο ‘’5 Symptoms of spiritual awakening’’ ολοκληρώθηκε σύντομα και το album κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018. Το άλμπουμ περιλαμβάνει μισή ώρα μουσικής με τα βαριά riff και τις μελωδίες που μας χαρακτηρίζουν και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του μουσικού χαρακτήρα της μπάντας. Μένουμε ενεργοί με πολλές λάιβ εμφανίσεις παρουσιάζοντας το πρώτο μας EP και το νέο μας άλμπουμ. Ήδη είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με πολύ δυνατά σχήματα και μοιραστήκαμε την σκηνή με Sasquatch, Nightstalker, Planet of Zeus, Potergeist, Black Hat Bones, Puta Volcano, Hidden in the basement, Sober on tuxedos, The restoned και προβλέπονται δυνατές συγκινήσεις για το 2019!

Οι επιρροές σας σαν συγκρότημα ποιες είναι;

Οι επιρροές μας έχουν ρίζες στο Classic Rock και Μetal και δίνουν πάτημα στον κορμό της μουσικής μας που βασίζεται στην εναλλακτική σκηνή του Grunge, του Southern και του Heavy Rock. Από Sabbath, Dio και Purple σε Chains, Soundgarden, BLS, Pantera και Metallica.

Πως προέκυψε το όνομα Minorfase του συγκροτήματος;

Με το όνομα μας θέλαμε να δείξουμε ένα και μόνο πράγμα ..Ότι ή “φάση” είναι ‘’μινόρε’’ ρε φίλε..(γέλια). Είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει σαν μουσικούς και οι μινόρε κλίμακες και τα παράγωγά τους είναι ο πυρήνας των συνθέσεων μας.

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;

Περιλαμβάνεται στην πρώτη απάντησή μας.

Μέσα στο 2018 κυκλοφορήσατε την νέα σας δουλειά με τίτλο 5 Symptoms of spiritual awakening. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας;

Οι βασικές δυσκολίες είναι οι κλασσικές: Χρόνος και χρήμα.. ¨Όλοι μας είμαστε πιεσμένοι με εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις και βέβαια σε μια εποχή που δεν αφήνει περιθώρια σπατάλης και ούτε καν αποταμίευσης. Παρότι για έναν τρίτο η προσπάθεια που έγινε από όλους μας θα φαινόταν πολύ μεγάλη, το πάθος και ο ενθουσιασμός που έχουμε για την μουσική μας έκανε να ξεπεράσουμε ότι δυσκολία προέκυπτε άμεσα και έτσι και συνεχίζουμε.


Ο τίτλος 5 Symptoms of spiritual awakening πως γεννήθηκε και τι συμβολίζει;

Ο λόγος που κάνουμε μουσική είναι γιατί μας κρατάει ζωντανούς στην καθημερινότητά μας. Είναι το αντίδοτο που παράγει ο οργανισμός μας στα προβλήματα και στις δυσκολίες της ζωής του καθενός μας. Τα συμπτώματα στα οποία αναφέρεται ο τίτλος είναι η Ζωή, ο Θάνατος, η Φύση, η Γαλήνη και η Μαγεία. Τα πέντε αυτά ‘’συμπτώματα’’ είναι παγκόσμια φυσικά και δεν έχουν να κάνουν μόνο με εμάς, παρόλα αυτά σκεπτόμενοι τον τίτλο, όλοι μας συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πραγματικά κομμάτια της προσωπικότητας μας και του χαρακτήρα που έχουμε σαν άτομα. Για να σε προλάβω όχι δεν είναι κάποιος μάγος από εμάς, αν και πολύ θα το θέλαμε πιστεύω!!! Περισσότερο εδώ η μαγεία έχει μπει με την έννοια του αγνώστου που πάντα μας συναρπάζει και μας αναγκάζει να εξελισσόμαστε για να το κατανοήσουμε. Οπότε και η μουσική μας εφόσον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, είναι άκρως επηρεασμένη από τα 5 αυτά συμπτώματα τόσο από άποψη ρυθμού, νοτών αλλά και στίχων.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;

Περιλαμβάνεται στην 6

Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας σε σχέση με το άλμπουμ Thoughts του 2017;

Σε ότι αφορά το κομμάτι της εξέλιξης στην νέα δουλειά έχουμε δέσει πολύ περισσότερο τις επιρροές μας με τις ιδέες μας. Παρόλα αυτά αισθανόμαστε όλοι ότι έχουμε δώσει ένα πολύ μικρό ποσοστό από ότι έχουμε ακόμα να δώσουμε. Το πολύ θετικό σε όλο αυτό είναι ότι μπορούμε αβίαστα να συνδυάσουμε στοιχεία από τον δικό του μουσικό χώρο ο καθένας και καταλήγουμε σε ένα αποτέλεσμα που μας αρέσει όλους πραγματικά. 

Υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;

Ήδη, υπάρχει υλικό που προορίζεται για την επόμενη δουλειά! Πολλές ζωντανές εμφανίσεις έχουν προγραμματιστεί και γενικά δεν το αφήνουμε το θέμα να ατονήσει καθόλου, το κυνηγάμε γιατί μας κρατάει ζωντανούς και στην καθημερινότητα μας. Εν ολίγης υπάρχει άφθονη όρεξη και έμπνευση και πιστεύουμε ότι θα δείτε πολλά ακόμα από εμάς!

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Minorfase;

Τα μελλοντικά σχέδιά μας περιλαμβάνουν εμφανίσεις σε όσο το δυνατό περισσότερα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές της Ελλάδας με σκοπό την προώθηση του νέου δίσκου. Ήδη μέχρι το καλοκαίρι έχουμε κλείσει εμφανίσεις στα πιο δυνατά φεστιβάλ. Φυσικά η εγγραφή του νέου δίσκου είναι προγραμματισμένη και ταυτόχρονα γίνονται επαφές με φεστιβάλ του εξωτερικού.

Μια τελευταία κουβέντα σας για να κλείσουμε;

Ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία και ειλικρινά χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία. Είναι πάντα χαρά μας να γνωρίζουμε αληθινούς μουσικόφιλους με αξίες και αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας που μας στηρίζει από την πρώτη στιγμή και έχει αγκαλιάσει τον νέο δίσκο, και να αναφέρουμε ότι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το νέο μας υλικό που ήδη ετοιμάζεται. Δεν θα ανακοινώσουμε κάτι ακόμη αλλά όσοι θέλουν να μας δουν ζωντανά μπορούν να ενημερωθούν από την σελίδα μας στο FB (https://www.facebook.com/minorfase/) για τα επόμενα live.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου