ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ - ΕΚΕΙΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ


Το σχήμα Μπαλάντες Για Φόνους αν και δεν είχε ηχογραφήσει κάτι ( έως το 2019 ) δεν είναι νέο, δημιουργήθηκε το 2015 και αποτελείται από μέλη με μακρά θητεία στην ανεξάρτητη, ελληνική ροκ σκηνή.
Ο ήχος τους είναι ένα κράμα post punk, garage και νεοψυχεδέλειας και ο στίχος τους είναι ελληνικός.
Όπως γράψαμε και πριν, η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2019 και ονομάζεται Εκείνη Έρχεται Μέσα Από Τις Στάχτες.
Το album περιέχει εννέα τραγούδια, με τα τρία να είναι μελοποιήσεις ποιητών και είναι τα : Κατερίνα Γώγου ( Πως με κοιτάζει έτσι το Φεγγάρι ), Μίλτο Σαχτούρη ( Ορυχείο ) και Edwardo Galleano ( Ενας κόσμος ανάποδα ).
Στα δικά τους τραγούδια το σχήμα δείχνει ότι διαθέτει μπόλικο ταλέντο στο γράψιμο γιατί τα κομμάτια και χαρακτήρα έχουν  και άποψη.
Η ακρόαση του δίσκου σίγουρα δεν θα κουράσει κανένα φίλο της ελληνόφωνης ροκ σκηνής, ίσα ίσα που θα θέλεις να τον ακούσεις ξανά και ξανά.
Ο δίσκος εκτός από την Digital μορφή, κυκλοφορεί και σε βινύλιο (σε 300 αριθμημένα LP), από την B-Otherside Records.
Μας άρεσε και αυτό που έχει πει το σχήμα, ότι :
''Γράφουν μουσική και λέξεις για να αντισταθούν στις μεγάλες, ογκώδεις και απτές ανυπαρξίες''. 
Τέλος δεν μπορούμε να μην γράψουμε και για το υπέροχο εξώφυλλο του άλμπουμ, δεν ξέρουμε ποιος το επιμελήθηκε αλλά η δουλειά του αξίζει πολλά μπράβο.
Τέτοιες δουλειές δεν πρέπει να περνάνε χαμένες.
B-OtherSide Records : https://www.b-otherside.gr/
Tracklist: Ξόδι - Εκείνη έρχεται μέσα απ'τις στάχτες - Πώς με κοιτάζει έτσι το φεγγάρι - Άρρωστο βαλς - Ορυχείο - Τα πλάσματα που ζουν απ'το χαμό μου - Το φάντασμα του αγοριού στο κελάρι - Γαμημένη κόλαση - Ένας κόσμος ανάποδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου