ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΦΑΚΑ - ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ


Οι ΦΑΚΑ δημιουργήθηκαν τους πρώτους μήνες του 2015 στην πόλη της Πάτρας και τα μέλη είναι οι :
Πάνος Γεωργόπουλος - φωνή
Ιάσονας Φυκουρας - πλήκτρα/φωνητικά 
Γιώργος Βασιλόπουλος – κιθάρα
Νίκος Κουτσονίκος - μπάσο
Γαβρίλης Μπιρλής - τύμπανα
Έχουν κάνει αρκετά live στην Πάτρα αλλά και σε άλλες πόλεις, τον Δεκέμβρη του 2015 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος, ένα ep σε ανεξάρτητη παραγωγή με τίτλο Ψάξε να κρυφτείς. 
Στις 17/02/2020 κυκλοφορούν τον πρώτο full length album τους με τίτλο Κρίση Πανικού που περιέχει 9 κομμάτια.
Ακούσαμε την δουλειά της μπάντας και το πρώτο που καταλάβαμε είναι ότι η σκηνή μας περνάει ίσως την πιο ώριμη από πλευράς παραγωγικότητας και ποιότητας φάση της, σαν σχήμα είναι αρκετά δεμένο και αυτό φαίνεται σε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ, η παραγωγή των τραγουδιών είναι αρκετά καλή, η ηχογράφηση έγινε στο Στούντιο Εννιά από τον Νίκο Χατζάκη (Fundracar)  σε παραγωγή του ίδιου μαζί με τους ΦΑΚΑ, αρκετά καλή δουλειά έχει γίνει και στο θέμα του εξώφυλλου του δίσκου που επιμελήθηκε ο Ιάσονας Φυκούρας μαζί με τον Δημήτρη Κυριακόπουλο.
Στο τραγούδι Δεν Ξεχρεώνω συμμετέχει στα φωνητικά και ο Δημήτρης Πουλικάκος.
Ανακεφαλαιώνοντας, οι ΦΑΚΑ ανεβάζουν αρκετά ψιλά τον πήχη στο θέμα του ελληνόφωνου ροκ και ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλα σχήματα ώστε η σκηνή να δυναμώσει ακόμα περισσότερο και να δώσει σε όλους εμάς που χρόνια την παρακολουθούμε δουλειές σαν την Κρίση Πανικού.
Τέλος το σχήμα έχει κυκλοφορήσει 3 video clip :
Δεν είμαι από εδώ https://www.youtube.com/watch?v=K3AuBi0728U
Tracklist: Μαλακίες - Κρίση Πανικού - Μπλα Μπλα Μπλα - Και Μετά -           Παράπονο - Mr President - Δεν Είμαι Από Εδώ - Κώστας - Δεν Ξεχρεώνω (feat Πουλικάκος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου