ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ VAST WAVES



Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι Vast Waves;

Είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν σε διάφορα μουσικά σχήματα. Η χημεία καθώς και η συνεργασία μεταξύ μας ήταν πολύ καλή, με αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο του 2017 να δημιουργήσουμε τους Vast Waves.

Ποιες είναι οι μεγάλες επιρροές σας;

Μουσικά οι επιρροές μας περιστρέφονται γύρω από τη heavy rock με desert, psychedelic και stoner στοιχεία. Ωστόσο, προσπαθούμε να μην περιοριζόμαστε σε ένα καλούπι αναζητώντας νέα μουσικά μονοπάτια.

Μπάντες που επηρέασαν συνολικά τους Vast Waves;

Οι μπάντες που έχουν ασκήσει περισσότερη επιρροή σε εμάς είναι: οι Kyuss, οι Clutch και οι Truckfighters.

Πως προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα της μπάντας;

Το vast προκύπτει από τα αρχικά των ονομάτων μας και σημαίνει απέραντος/αχανής όπως απέραντα είναι τα όρια της ίδιας της μουσικής. Η μουσική αποτελείται από ηχητικά κύματα, "waves", έτσι προέκυψε το Vast Waves. Το όνομα λοιπόν, εκφράζει το ταξίδι μας αυτό μέσα στον αχανή ωκεανό της μουσικής.

Ετοιμάζετε ( αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος ) το πρώτο σας album , μιλήστε μας λίγο γι' αυτό.

Από το χειμώνα του 2018 ξεκινήσαμε να συνθέτουμε τα δικά μας κομμάτια. Με τον καιρό προέκυπταν όλο και περισσότερες ιδέες με αποτέλεσμα να πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην υλοποίηση του πρώτου μας album. Το album αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της αναζήτησή μας, ένα πάντρεμα heavy rock μουσικής με κύρια βάση stoner στοιχεία, alternative-psychedelic επιρροές με άλλοτε δυναμικό τέμπο που θα κάνουν τον ακροατή να θέλει να βάλει δυνατά την μουσική και να ''χτυπηθεί'' στον ρυθμό της και άλλοτε με πιο ήρεμες μελωδίες οι οποίες τον ταξιδεύουν στο άκουσμά τους.


Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του δίσκου;

Μέσα από τους στίχους ο ακροατής ανοίγει έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό του που αφορά τις σχέσεις του με τους κοντινούς του ανθρώπους. Εν’ ολίγοις, το περιεχόμενο των στίχων συγκεντρώνεται στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων καθώς και πως αυτές απαντώνται στο ίδιο το άτομο που τις βιώνει.

Τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον οι Vast Waves;

Βασική μας προτεραιότητα για το μέλλον είναι η κυκλοφορία του album. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν live εμφανίσεις με σκοπό να γνωρίσει ο κόσμος τους Vast Waves και τη μουσική τους.

Αν έπρεπε να διαλέξετε τι θα επιλέγατε στούντιο ή live;

Αν και το studio είναι το εργαστήριό μας, στο live η αλληλεπίδραση με το κοινό καθώς και η ενέργεια που λαμβάνεις δε συγκρίνεται. Οπότε live.

Πάμε στο θέμα Ελληνική σκηνή, κατά την γνώμη σας ποια είναι τα θετικά και τ' αρνητικά χαρακτηριστικά της;

Στην ελληνική σκηνή υπάρχουν πολλές ταλαντούχες μπάντες με πλούσιο υλικό και πολλή όρεξη. Το κύριο ζήτημα είναι ότι κάθε μπάντα προσπαθεί να συντηρήσει και να προωθήσει τη δουλειά της με δικούς της πόρους με αποτέλεσμα να είναι αρκετά δύσκολο να το ακολουθήσει επαγγελματικά δίχως οικονομική στήριξη.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή group (Eλληνικό ή ξένο) με το οποίο θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε;

Μας αρέσει πολύ να συνεργαζόμαστε και να μοιραζόμαστε τη σκηνή με άλλες μπάντες πόσο μάλλον με συγκροτήματα που έχουν εξελίξει το είδος αυτό στην Ελλάδα, όπως : Planet of Zeus , Nightstalker, 1000mods και Naxatras.

Μια τελευταία κουβέντα από τους Vast Waves για να κλείσουμε;

Μπορείτε να μας γνωρίσετε καλύτερα ακολουθώντας μας στα social media 
Keep drifting in vast waves of sound!

Σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου