ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GRANDMASTER COCKROACH



Πείτε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκε το ντουέτο των Grandmaster Cockroach.

Oι Grandmaster Cockroach ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2016, μετά από μια ιδέα για το πως θα μπορούσε να παραχθεί  rock μουσική με ταυτότητα, χρησιμοποιώντας όμως τα λιγότερα δυνατά μέσα. 

Πως προέκυψε το όνομα;

Αφού πήρε μπρος η μουσική παραγωγή, όπως κάθε μπάντα, ήρθαμε και εμείς αντιμέτωποι με το φλέγον ζήτημα του ονόματος. Μετά από  ένα εντατικό session με λίστες  ονομάτων χωρίς κάποιο να μας έχεις κερδίσει, καταλήξαμε στο Grandmaster Cockroach βάζοντας τα “ψευδώνυμα” μας  μαζί και ναι, ακούστηκε όσο τέλειο είναι...

Πώς μπορείτε να ορίσετε τον ήχο σας; Ποιο είναι το είδος της μουσικής που παίζεται;

Με λίγα λόγια θα λέγαμε ότι είναι σκληρό, μελωδικό και χορευτικό rock αναμεμιγμένο με τους πειραματισμούς των 90’ς και 00΄ς. Η πιο κατάλληλη ταμπέλα που θα προϊδεάσει   τον ακροατή είναι το alternative rock.

Μέσα στο 2019 κυκλοφορήσατε το debut album σας Music for Lousy Speakers, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;

Ο δίσκος μας περιέχει μουσική γραμμένη μέσα στο διάστημα ενάμιση χρόνου. Είναι  ένα υλικό το οποίο επεξεργαστήκαμε πολύ. Αφήσαμε πίσω το ότι είμαστε ντουέτο και τα προτερήματα ή μειονεκτήματα που έχει αυτό και συγκεντρωθήκαμε στην μουσική. Είναι ένας δίσκος με διαφορετικές υφές και στυλ, αλλά πιστεύουμε  ότι υπάρχει παντού διακριτή η προσωπική μας αισθητική.

Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;

Απόλυτα ευχαριστημένοι. Σίγουρα όπως ισχύει στις περισσότερες μπάντες, υπάρχουν στιγμές που λέμε ‘’αυτό θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και αλλιώς’’ συνθετικά ή τεχνικά μιλώντας. Ένα μεγάλο μερίδιο επιτυχίας θεωρούμε ότι ανήκει στους συνεργάτες μας. Πρώτα από όλα στον Αλέξη Χατζηιωάννου όπου ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την παραγωγή του δίσκου (μίξη και ηχογραφήσεις) και τον Νίκο -Τhe Mute- Χαλντούπη στο mastering.

Ποια θα είναι τα σχέδιά σας μετά από αυτή την κυκλοφορία;

Είμαστε στην διαδικασία προώθησης  με όσα μέσα διαθέτουμε σε ελληνικό και ξένο τύπο και internetικο ραδιόφωνο. Θα ακολουθήσουν live σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από την παρουσίαση του δίσκου μαζί με Soothsayer στο Death Disco στις 10 Μαΐου και στις 12 στην Πάτρα με Amber Dogs και Mather στην Γιάφκα στην Πάτρα.  Επίσης  έχουμε προγραμματισμένη την δημιουργία  video clip για δυο κομμάτια από τον δίσκο. Stay tuned λοιπόν.

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο  την ευκαιρία να μας ακούσει και να μας δει όσο περισσότερο γίνεται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε μια προσωπική αισθητική για το πως  πιστεύουμε ότι πρέπει να ακούγεται και να εξελίσσεται ένα rock group και θα προσπαθήσουμε να το δείξουμε σε κάθε μας κίνηση. Ήδη  συζητάμε για τον δεύτερο μας δίσκο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τα μέχρι τώρα δεδομένα και υλικό.

Πόσο πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει η κρίση την Ελληνική  μουσική σκηνή;

Αρκετά και  προς το καλύτερο!

Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;

Θεωρούμε ότι παραγωγικά η Eλληνική σκηνή είναι στα καλύτερα της τα τελευταία 5 χρόνια. Έχουμε όλοι εκμεταλλευτεί την τεχνολογία  και την γνώση από το internet με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από την παραγωγή ενός δίσκου μέχρι την παρουσία μιας μπάντας στα social media. Φυσικά ξεχωρίζουμε και δίνουμε το respect μας σε  όλες τις μπάντες που κάνουν το  βήμα και προωθούν την μουσική τους  εκτός Ελλάδος, καβαλώντας ένα βαν και αντιμετωπίζοντας ό,τι  μπορεί να φανταστεί ο νους.

Υπάρχουν πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει στην σκηνή μας;

Ίσως η έλλειψη ποικιλίας και πρωτοπόρας μουσικής ιδέας, πάντα με βάση τα δικά  μας κριτήρια  ...κάτι ‘’φρέσκο’’ που λέμε.

Τα τελευταία λόγια δικά σας...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς και σε όσους έχουν δώσει χρόνο και βήμα για τους Grandmaster Cockroach. Είμαστε στην αρχή και ακόμα γνωριζόμαστε μεταξύ μας οπότε παίρνουμε όλοι τον χρόνο μας.... Υποσχόμαστε σε όλους  μια συναρπαστική συνέχεια!!
Τα λέμε στην Αθήνα 10 Μαϊου στο Death Disco .
F#CK OFF-LIVE LIFE - THESE ARE LIFEFUL TIMES!
AND THIS IS OUR MUSIC, FOR YOUR LOUSY SPEAKERS!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου