ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GRIP ON REALITY


Η φωτογραφία είναι του φωτογράφου Μιχάλη Κωνσταντά.

Ποια ήταν η προσωπική ανάγκη που σας ώθησε στην δημιουργία των Grip on Reality;

Κάθε μέλος της μπάντας είχε γράψει τα δικά του από πριν. Κατά κάποιο τρόπο έτυχε να βρεθούμε αυτά τα τέσσερα άτομα, να τζαμάρουμε μαζί και να δέσουμε. Η μπάντα μας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούμε κάτι προσωπικό πρώτα μεταξύ μας, να το εξελίξουμε και μετά αυτό έτοιμο να βγει στον κόσμο ως ένα ολοκληρωμένο τραγούδι που έχει κάτι να πει. 

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;

Η εύρεση ονόματος είναι ίσως από τα πιο δύσκολα challenges που έχει να φέρει εις πέρας μία μπάντα. Όταν καθόμασταν να το συζητήσουμε, απλά μας έρχονταν ιδέες που απορρίπταμε κατευθείαν. Η φράση Grip on Reality υπήρχε στους στίχους ενός τραγουδιού μας. Μας ακουγόταν όμορφα, οπότε χωρίς να το πολυσκεφτούμε… ιδού οι Grip on Reality.

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;

Κοιτώντας πίσω στις επιρροές και τα ακούσματά μας, παίρνουμε στοιχεία από ένα αρκετά μεγάλο φάσμα του rock, του metal και όχι μόνο. Από κλασική rock και grunge μέχρι extreme και alternative metal. Ουσιαστικά παίζουμε μπάσταρδο ροκ με πολλές metal επιρροές. Αλλά ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του ακούγοντας το demo μας.

Σαν μπάντα, πώς δημιουργείτε μουσική;

Η σύνθεση των τραγουδιών είναι κάτι που αφήνουμε να βγαίνει οργανικά. Συνήθως από ένα riff ή μερικούς στίχους που φέρνει κάποιος από μας, γεννιέται μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα, την οποία προχωράμε και εμπλουτίζουμε όλοι μαζί.

Στιχουργικά ποια θεματολογία σας επηρεάζει περισσότερο;

Σίγουρα βασίζουμε αρκετά τους στίχους που γράφουμε στην καθημερινότητα και στα δικά μας βιώματα. Είμαστε παιδιά της πόλης, οπότε σκέψου ότι βγαίνει αρκετή αστική «μιζέρια».

Υπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;

Αυτό τον καιρό συνθέτουμε δικά μας τραγούδια, κάποια από τα οποία έχουμε παίξει σε live εμφανίσεις. Κάποια από τα τραγούδια που συνθέτουμε αυτόν τον καιρό, θα περιλαμβάνονται στο πρώτο full-length album μας.

Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας;

Το πρωταρχικό μας ίσως πλάνο είναι η ολοκλήρωση και κυκλοφορία του πρώτου μας album, όπως αναφέραμε και προηγουμένως. Στα πιο άμεσα σχέδια είναι η συχνή εμφάνιση μας σε διάφορες σκηνές και η συμμετοχή μας σε μουσικά φεστιβάλ.

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική Metal σκηνή;

Υπάρχουν πολλές μπάντες που δουλεύουν σκληρά και έχουν κυκλοφορήσει πολύ αξιόλογες δουλειές, περνώντας τα ελληνικά σύνορα, κάτι που βοηθά πολύ όλες τις υπόλοιπες μικρότερες μπάντες της σκηνής. Τα τελευταία χρόνια γενικά υπάρχουν αρκετές καλές κυκλοφορίες επί ελληνικού εδάφους και πέραν της metal σκηνής, κάτι το οποίο σίγουρα οφείλουμε στην αυτονομία που χαρίζει το διαδίκτυο. Σίγουρα όπως όλοι οι τομείς, περνά κι αυτή τις μόδες της, όπως η stoner, αλλά ο χρόνος θα δείξει ποιες μπάντες αξίζουν και εξελίσσονται συνεχώς μέσα από την τέχνη τους. 

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει;

Uncensored, Valerie’s Bones, Anef, Dead Planet, Mother Turtle, (όχι και τόσο νέο άλλα οκ). Go check them…

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;

Θέλουμε να πιστεύουμε πως αν και δύσκολα, μπορεί. Ωστόσο, εξαρτάται κι από το τι ορίζουμε μουσική, γιατί κι ο Μαζωνάκης π.χ. μια χαρά ζει από αυτή. Σίγουρα δεν είμαστε οι κατάλληλοι να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση. Ελπίζουμε κάποια μέρα να είμαστε (και να απαντήσουμε θετικά).

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους επισκέπτες που θα διαβάσουν τη συνέντευξή σας;

Να ακούνε μουσική που τους εκφράζει και να μη νοιάζονται πολύ για τις ταμπέλες. Τα λέμε σε κάποια σκηνή!
Ευχαριστούμε πολύ Underground Skini για τη φιλοξενία.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου