ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SACRAL RAGE



Μπορείτε να μας δώσετε ένα ιστορικό των Sacral Rage;

Η μπάντα ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2011 και αμέσως ξεκινήσαμε να προβάρουμε δικό μας υλικό. Το πρώτο μας EP “Deadly Βits of Ιron Fragments”, κυκλοφόρησε το 2013 και ακολούθησαν το Full length “Illusions In Infinite Void” το 2015 και αυτή την  βδομάδα κυκλοφόρησε το δεύτερο full album “Beyond Celestial Echoes”. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ των κυκλοφοριών, κάναμε αρκετές εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων και όπου μας δίνετε η ευκαιρία πηγαίνουμε και παίζουμε.

Ποιες είναι οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει περισσότερο στην δημιουργία της μουσικής σας;

Πολλές και διάφορες από το φάσμα του κλασσικότροπου και μη Metal. Ονόματα όπως οι King Diamond, Annihilator, Death, Crimson Glory, Voivod αλλά και πιο παλιές 70s μπάντες τύπου Rush, King Crimson, Kansas, έχουν βοηθήσει στην οικοδόμηση του ήχου και της νοοτροπίας μας.

Ας πάμε στην τελευταία φρέσκια δουλειά σας με τίτλο Beyond Celestial Echoes, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;

Ότι είναι μία δουλεία με full ενέργεια και in your face διάθεση, με πολλά διαφορετικά πρόσωπα να δείξει, η οποία χρειάζεται το χρόνο της για να γίνουν κατανοητά όλα τα στοιχεία της. 


Πώς αισθάνεστε τώρα που πλέον έχει κυκλοφορήσει;

Κάθε στιγμή που κυκλοφορεί το υλικό που δουλεύει η μπάντα, είναι μοναδική γιατί βλέπεις το όλο όραμα να παίρνει σάρκα και οστά και να διοχετεύετε στον κόσμο. Επίσης είναι και η στιγμή της κρίσεως και αποτίμησης της δουλειάς που έχει γίνει. Δίνει ένα αίσθημα κάθαρσης θα μπορούσα να πω.

Από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το Illusions in Infinite Void του 2015 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές; Και πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;

Πρόκειται για 2 διαφορετικούς δίσκους, αλλά με αρκετά κοινά σημεία. Το στυλ και η ταυτότητα της μπάντας προφανώς και παραμένει, αλλά το ντύσαμε με αρκετά καινούρια στοιχεία, όπως κάποια ηχοτόπια, ακουστικά περάσματα αλλά και διαφορετικές ανά σημεία προσεγγίσεις των φωνητικών. Επίσης κάθε στοιχείο που υπάρχει στο “Illusions…” το τραβήξαμε στα άκρα με το “Beyond…”, με την έννοια ότι είναι πιο επιθετικό, πιο σκοτεινό, κάναμε περισσότερη χρήση πλήκτρων/samples κοκ.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος για τους Sacral Rage;

Για το άμεσο μέλλον, στόχος είναι να κάνουμε όσο πιο πολλά Live γίνετε εντός και εκτός συνόρων για να προωθήσουμε τη νέα μας δουλεία, να μας μάθει πιο πολύς κόσμος και να αποκτήσουμε πιο πολλές εμπειρίες. Προς το παρών, έχουμε εστιάσει στο release live μας στις 23 Νοεμβρίου στο Temple μαζί με Saboter και Stygian Oath. 


Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής on stage;

Κάθε Live είναι ξεχωριστό από μόνο του γιατί έχει να προσφέρει πολλά και διαφορετικά πράγματα είτε κατά τη διάρκεια του Live αυτού κάθε αυτού, είτε στα γενικότερα πλαίσια του ταξιδιού. Σίγουρα ένα από τα highlight ήταν στη Γερμανία, όταν ανέβηκε στη σκηνή μαζί μας ο Alan Tecchio (Watchtower, Hades) και παίξαμε ένα κομμάτι παρέα.

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο σε αυτή;

Ο δηθενισμός είναι κάτι που μας ενοχλεί. Από τη στιγμή που όλοι λίγο πολύ είμαστε στο ίδιο χωριό, δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιο attitude. Δεν έχει κανένα νόημα μιας και όλοι τα ίδια σκατά τρώμε. Το καλό της υπόθεσης, είναι η αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Κάθε event/live είναι ένα τρόπος να ξεφεύγεις από τα καθημερινά και να βρεθείς με άτομα που μοιράζεσαι τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο σκέψης και έκφρασης.

Ποιες μπάντες έχετε σε εκτίμηση τόσο από την ελληνική metal σκηνή όσο και από την παγκόσμια σκηνή;

Πολλές είναι οι μπάντες που εκτιμούμε, ανεξαρτήτως μουσικής ποιότητας. Όπως είπα και πιο πάνω πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το attitude. Αν συνδυάζονται αυτά τα 2, τότε εμένα με έχουν κερδίσει. Ενδεικτικά κάποια ονόματα είναι: Hail Spirit Noir, Dead Congregation, Saboter, Ravencult, Rapture, Demolition Train, Thy darkened shade, Fall of Order, Wrathblade και η λίστα συνεχίζεται.  Σχετικά με τη παγκόσμια σκηνή, τα πρώτα ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό από μπάντες της γενιάς μας είναι Crypt Sermon, Stallion, Them.


Τι συμβουλή θα δίνατε στα μουσικά σχήματα του χώρου σας που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα;

Πολύ υπομονή, επιμονή και να παραμένουν πιστοί στο όραμα και την γραμμή που επέλεξαν να ακολουθήσουν. Τίποτα δεν γίνεται εν μία νυκτί.

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη, κάτι τελευταίο;

Εμείς ευχαριστούμε για αυτή την ευκαιρία παιδιά. Να είστε καλά. Keep it up.

Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου