ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ILLUSORY



Θα θέλατε να μας συστηθείτε;

Γεια χαρά! Είμαι ο Γρηγόρης Μπάκος, κιθαρίστας των ILLUSORY. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είναι ο Δημήτρης Θεοδώρου στη φωνή, ο Γιώργος Παπαντώνης στην άλλη κιθάρα, ο Νικήτας Δάνος στο μπάσο και ο Κώστας Κούλης στα τύμπανα. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!

Ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από το όνομα ILLUSORY;

Είναι αυτό που είπατε… Μία ιστορία. Η μπάντα υπάρχει από το 1992. Κατέληξε πολύ γρήγορα στο όνομα Ivory Tower και με αυτό το όνομα έγινε γνωστή στους underground Metal κύκλους της Αθήνας και της Ελλάδας στη συνέχεια. Δυστυχώς, επειδή υπήρξε ένα γερμανικό συγκρότημα με το ίδιο όνομα, το οποίο, αν και μεταγενέστερο, είχε καταφέρει να δισκογραφήσει σαν Ivory Tower, ήταν πλέον κατανοητό ότι κάποια στιγμή το όνομα αυτό θα είχε ημερομηνία λήξης για μας. Έτσι λοιπόν, περίπου είκοσι χρόνια μετά την ίδρυση, το σχήμα ξαναβαφτίστηκε. Το νέο όνομα, ILLUSORY, είναι εννοιολογικά και ετυμολογικά πολύ κοντά στο παλιό. Η φράση Ivory Tower σημαίνει ησυχαστήριο, έχει αναφορές σε ένα ουτοπικό περιβάλλον και η λέξη ILLUSORY, η οποία μπορεί να αποδοθεί ως «ψευδαισθητικό», είναι συγγενική με την κληρονομιά που μας άφησε ο Πύργος από Ελεφαντόδοντο. Τα παλιά μέλη είναι απόλυτα δεμένα με το προηγούμενο όνομα, σε συγκινησιακό επίπεδο μάλιστα και είναι κάτι που και εμείς, οι πιο πρόσφατοι στη μπάντα σεβόμαστε και αποδεχόμαστε. Κατά τα άλλα, οι ILLUSORY είναι μία Heavy Metal μπάντα, η οποία γεννήθηκε στο Μοσχάτο και παλεύει με τίμιο τρόπο να κάνει παντού γνωστή τη μουσική της.

Τη μουσική σας πώς θα την χαρακτηρίζατε;

Κατά κύριο λόγο παίζουμε Heavy Metal. Πολλοί μας θεωρούν Power Metal, αλλά είναι λάθος αυτό… Απλώς, στο Heavy που παίζουμε, προσθέτουμε στοιχεία Power, Thrash, Progressive, ώστε να δίνουμε και κάτι διαφορετικό πέρα από στάνταρτ Heavy.

Το 2016 κυκλοφορήσατε την τελευταία σας δουλειά, το “Polysyllabic”. Αυτό τον καιρό ετοιμάζετε κάτι;

Σαφώς! Ετοιμάζουμε τον τρίτο δίσκο μας, στον οποίο έχουμε τελειώσει τις κιθάρες και τα τύμπανα και βρισκόμαστε στις ηχογραφήσεις του μπάσου. Στη συνέχεια μένουν τα πλήκτρα και τα φωνητικά, για να μπούμε πια στη διαδικασία της μίξης και του mastering. 


Κάτι άλλο, ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή της μπάντας;

Είναι ευτυχώς πολλές… Δυστυχώς, δεν ήμουν παρών σε όλες τις σημαντικές στιγμές, έχω όμως ζήσει κάμποσες και φιλοδοξώ να ζήσω ακόμα περισσότερες. Θα έλεγα πως κορυφαία στιγμή για το συγκρότημα ήταν η επιλογή από το διοργανωτή αλλά και το management των θρύλων Blue Oyster Cult, να παίξουν τα παιδιά support στο ιστορικό Live της τεράστιας μπάντας, τον Ιούνιο του 2008, στο Θέατρο Βράχων. Από τις πλέον σημαντικές στιγμές των ILLUSORY εννοείται πως είναι η κυκλοφορία του πρώτου μας άλμπουμ, το 2013, κάτι που παρόμοια έζησα με την κυκλοφορία του “Polysyllabic”, το Νοέμβριο του 2016. Θα προσθέσω ακόμα το πρώτο Live μας εκτός Αττικής, στα Τρίκαλα το 2015, καθώς και τη δημιουργία του video clip για το τραγούδι μας “Dreamshade” (από το “Polysyllabic”), στο οποίο πρωταγωνιστεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης Δημήτρης Αλεξανδρής, ενώ στα γυρίσματα φιλοξενήσαμε περίπου είκοσι ηθοποιούς και ένα σωρό συντελεστές. Ίσως να είναι η πιο μεγάλη παραγωγή που έχει γίνει για Metal video στη χώρα μας.

Με τις δισκογραφικές εταιρίες, ποια είναι η σχέση σας;

Ο πρώτος δίσκος μας, “The Ivory Tower”, κυκλοφόρησε από την ελληνική The Leaders Records και ο δεύτερος από τη γερμανική 7hard Records/7us Media Group. Τώρα, όσον αφορά τον τρίτο δίσκο, θα δείξει στο μέλλον… Σίγουρα κοιτάμε το καλύτερο πάντα! Κάνουμε αθόρυβα τις επαφές μας, συζητάμε και αποφασίζουμε ομαδικά. Η μπάντα κρατά επαφή με διάφορες δισκογραφικές και όταν είναι εποχή να προωθήσουμε το καινούργιο υλικό με σκοπό το συμβόλαιο, θα κάνουμε αυτό που πρέπει. 

Τι να αναμένουμε στο μέλλον από τους ILLUSORY;

Πέρα από τον τρίτο δίσκο μας, που δεν έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει στο τέλος του, θα ασχοληθούμε με τις Live εμφανίσεις μας και ίσως κάνουμε ακόμα ένα video, όλα αυτά όμως είναι υπό συζήτηση και τίποτα δεν είναι επίσημα ανακοινώσιμο, πέρα από τη συναυλία της πρώτης Δεκεμβρίου. Για το μέλλον θεωρούμε ότι θα μαθαίνετε για μας συχνά-πυκνά. Είναι μάλλον κοντά η ώρα για το πρώτο μας Live στο εξωτερικό, ενώ μελετάμε πολύ προσεκτικά όλες τις προτάσεις που φτάνουν στο τραπέζι μας. 


Τι έχουν να περιμένουν οι φίλοι της μπάντας που θα έρθουν να απολαύσουν κάποιο Live σας;

Ξεκινώντας από την ενέργεια που βγάζουμε στον κόσμο που μας βλέπει, η ανταπόκρισή τους είναι εκπληκτική σε κάθε Live! Μπορούμε και τους περνάμε στο κεφάλι το mood της μπάντας, οπότε μπορούμε και περνάμε όμορφα όλοι παρέα. Δεν αφήνουμε ποτέ κανέναν παραπονεμένο. Αυτό που θα διαπιστώσετε και σεις οι ίδιοι όταν έλθετε σε Live μας, είναι πως υπάρχει πολλή και καλή χημεία ανάμεσά μας. Είμαστε δεμένοι σαν μπάντα, είμαστε πάνω απ’ όλα φίλοι και μάλιστα αγαπημένοι και αυτό βγαίνει άνετα προς τα έξω. Το διασκεδάζουμε πάνω στη σκηνή, παίζουμε τραγούδια που έχουμε δημιουργήσει και αγαπάμε και αυτά τα τραγούδια τυγχάνουν της αποδοχής του κόσμου. Είναι κάτι που μας γεμίζει απόλυτα.

Πείτε μας την γνώμη σας για την ελληνική Metal σκηνή και αν υπάρχουν κάποιες νέες μπάντες που βρίσκεται ενδιαφέρουσες;

Για να πω την αλήθεια, εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ ζόρικα τα πράματα για το είδος που παίζουμε και γενικότερα για το Metal. Είναι λίγες οι μπάντες που έχουν καταφέρει να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα, όσον αφορά μια επιτυχημένη καριέρα. Πολλές όμως μπάντες στην Ελλάδα βγάζουν εξαιρετικούς δίσκους, πολλές μπάντες είναι πολύ ενδιαφέρουσες και δείχνουν ότι θα πάνε αρκετά ψηλά με αυτό που δίνουν!

Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική;

Τη σκοτώνει και με το παραπάνω δυστυχώς... Όλο αυτό με το ίντερνετ και τα torrent κτλ, είναι σκότωμα για όλους μας... Είναι άδικο να πασχίζει ένας μουσικός να γράψει τραγούδια, να τα ηχογραφήσει, να σπαταλήσει τόσα χρήματα και όλος ο κόσμος να σου λέει "A, θα το κατεβάσω από το ίντερνετ"... Κρίμα! Την ξεροκεφαλιά της μουσικής βιομηχανίας να βάλει νερό στο κρασί της και να μην πουλάει σε εξωφρενικές τιμές τα άλμπουμ, ιδίως όταν οι ταχύτητες στο διαδίκτυο άρχισαν να ανεβαίνουν «επικίνδυνα» την πληρώνουμε όλοι εμείς, που μόνο δαπανάνε, για να κατεβάζουν τη δουλειά μας κάποιοι που όχι μόνο δεν έχουν έξοδα, αλλά ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να ακούσουν.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας σχετικά με την συνέντευξη, ο επίλογος σ’ εσάς.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη! Ελπίζουμε να σας δούμε στο Live μας, την 1η Δεκεμβρίου, στο Crow Club, μαζί με τους False Coda και τους Heavenblack και να τα σπάσουμε παρέα.
Shine on!

Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου