ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PALADINE



Ας αρχίσουμε για το πώς δημιουργήθηκαν οι Paladine.

Οι Paladine είναι μια μπάντα η οποία δημιουργήθηκε στις αρχές του 2013. Ευεργέτης της μπάντας ήταν (και είναι) ο Στεργιανίδης Χρήστος ο οποίος είναι και ο μπασίστας της μπάντας. Με πρώτα μέλη τον Σταμάτη Κατσαφάδο και Θάνο Κολλιντζογιανάκη (όλοι πρώην μέλη της μπάντας Mythraal ) ενωθήκαμε και με φωνή τον Νικο Πρωτονοτάριο (a.k.a. “The Metalizer”) και Μαριλενα Πλήτση στα πλήκτρα,  οι οποίοι ήρθαν μετά στην μπάντα, σχηματίστηκε το line up που ηχογραφήσαμε τον πρώτο μας δίσκο ‘Finding Solace’ με την No Remorse Records αρχές του 2017.  

Πως προέκυψε το όνομα του σχήματος;

Βασισμένοι στιχουργικά επάνω στα μυθιστορήματα φαντασίας του κόσμου της Dragonlance, η μπάντα πήρε το όνομά της από τον θεό της δικαιοσύνης, της γενναιότητας και της υπεράσπισης του αδυνάτού, τον Paladine (Παλανταϊν).

Ποιες είναι οι σημαντικότερες επιρροές σας;

Σημαντικές επιρροές στην μουσική μας είναι όλο το στερέωμα της δεκαετίας των 80s και 90s, αλλά ειδικότερα μπάντες όπως οι Heaven’s Gate, Judas Priest, Manowar, Iced Earth και Blind Guardian.

Το 2017 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Finding Solace, από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;

Το ‘Finding Solace’ κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017. Μετά από σχεδόν 2 σχεδόν χρόνια είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε τις ηχογραφήσεις του επόμενου δεύτερου δίσκου μας, που λεπτομέρειες θα πούμε στα μέσα του 2019. Θα είναι full length και σκοπεύουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από τον προηγούμενο δίσκο όσον αφορά την παραγωγή αλλά και τις συνθέσεις των κομματιών που πάντα θα κυμαίνονται στο ύφος της μπάντας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Paladine;

Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να κυκλοφορήσει ο καινούργιος δίσκος μας στον οποίο να κάνουμε και μια live παρουσίαση του και έπειτα να πάμε για τον επόμενο και τον επόμενο μέχρι όσο πάει δισκογραφικά αλλά και να κάνουμε ζωντανές εμφανίσεις, εντός και εκτός των συνόρων. Δηλαδή να έχουμε μια διαρκής εξέλιξη στην μουσική μας πορεία.

Κατά την γνώμη σας ποια είναι τα θετικά και τ' αρνητικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής metal σκηνής;   

Ένα πολύ θετικό αλλά ταυτόχρονα και πολύ ελπιδοφόρο στοιχείο της ελληνικής metal σκηνής, και το έχω πει επανειλημμένα, είναι η πολύ επαγγελματική και ανταγωνιστική δουλεία που κάνουν οι μπάντες μας όσον αφορά σε σχέση με της μπάντες του εξωτερικού. Πολύ καλές συνθέσεις, πολύ καλές παραγωγές, όρεξη, όραμα (που παλιά δεν υπήρχε), επαγγελματισμός και αυτό αποζημιώνεται με πολύ καλά σχόλια και εμφανίσεις ‘δικών’ μας παιδιών στο εξωτερικό αλλά και πολύ καλών εμφανίσεων εντός. Ένα μεγάλο κομμάτι που θέλω να σταθώ όσον αφορά τον επαγγελματισμό είναι και ο εξοπλισμός των μουσικών μας ο οποίος είναι συνεχόμενα εξελίξιμος και αυτό δείχνει ποιότητα και ανάγκη και στο τεχνικό κομμάτι της μουσικής που πρέπει να συμβαδίζει και με την εποχή μας. Πολλά μπράβο σε όλους αυτούς που παρόλο την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, μπορούν και στερούνται πράγματα για να κάνουν ανταγωνιστική την δουλειά τους.   Ένα αρνητικό της σκηνής μόλις το ανέφερα πιο πάνω. Το οικονομικό της υπόθεσης. Το τελευταίο αρνητικό της σκηνής, αν και βλέπω σιγά σιγά να εξαλείφεται, είναι η αντιμετώπιση του κόσμου στο άκουσμα ‘ελληνικής μπάντας’. Ακούει κάτι και του αρέσει πολύ και με το που μάθει πως η μπάντα αυτή είναι ελληνική τότε αρχίζουν όλα τα αρνητικά σχόλια που πριν δεν υπήρχαν. Αυτό πρέπει να σταματήσει και να μην ενδιαφέρει τον ακροατή ποιας χώρας είναι η μπάντα. Το θέμα της στήριξης της ελληνικής σκηνής όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου στα live γενικά πιστεύω πως έχει φτιάξει αρκετά. Άρα δεν μένω σε αυτό το κομμάτι.  

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα Ελληνικό group του είδους σας στη χώρα μας;

Η μεγαλύτερη δυσκολία, όπως ανέφερα και παραπάνω, είναι η οικονομική. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές μπάντες με πολύ καλό υλικό το οποίο δεν μπορούν να το δείξουν και να το παράγουν προς τα έξω γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε μια καλή παραγωγή ότι και αυτό σημαίνει. Ύστερα, δεν μπορούν κάποιες μπάντες να ακολουθήσουν κάποιο tour στο εξωτερικό και να γίνουν γνωστές γιατί και πάλι (δυστυχώς που το λέω) δεν έχουν την οικονομική άνεση. 

Η επαφή σας με άλλες μπάντες πως είναι;

Σίγουρα έχουμε πολύ καλές σχέσεις με άλλες μπάντες. Μέσα στον χώρο γνωρίζεις πολλούς μουσικούς με τους οποίους σιγά σιγά αποκτάς σχέσεις, φιλίες κτλ. Πέρα από αυτό υπάρχει μια αλληλοβοήθεια όσον αφορά την μουσική και τα μουσικά δρώμενα και αυτό φαίνεται και με συνεργασίες που έχουμε με πολλές μπάντες. Με λίγα λόγια υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα με άλλες μπάντες χωρίς να υπάρχει αμφισβήτηση ή ζήλια (πολύ σημαντικό πιστεύω).

Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική; 

Με μια λέξη ΝΑΙ.

Αν μπορούσατε δημιουργήσετε ένα  φεστιβάλ με μπάντες που εσείς θα επιλέγατε, ποιες μπάντες θα περιελάμβανε;

Θα ήταν  τρεις ημέρες και θα ήταν κάπως έτσι…
SAVATAGE JUDAS PRIEST ELOY
HEAVEN’S GATE MANOWAR MARILLION
ICED EARTH BLIND GUARDIAN CAMEL
SAXON RUNNING WILD WISHBONE ASH
DARK NIGHMARE INNERWISH
Κλείστε όπως επιθυμείτε την συνέντευξη …

Οι Paladine είναι μια μπάντα που αγαπάει αυτό που κάνει, αγαπάει την μουσική που έχουμε μεγαλώσει και γερνάμε μαζί, το heavy metal, και θέλουμε και εμείς να βάλουμε ένα λιθαράκι στην τεράστια αυτή ιστορία της. Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίζεται αυτόν τον καιρό μέσα στις δύσκολες συνθήκες και υποστηρίζεται την μπάντα με όποιον τρόπο και υποσχόμαστε πως η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη και μεταλλική !! Και όπως λέω πάντα και έχει γίνει και το μότο της μπάντας…
Keep the flame burning…
Στεργιανίδης Χρήστος
Paladine

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου