ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ENELIXI



Πες μας λίγα λόγια για την δημιουργία των Enelixi.
 
Το 2013 οι μελωδίες που κατά καιρούς σύνθετα για τα διάφορα project μου άρχισαν να παίρνουν μία πιο, χαώδη, νιχιλιστική, θα έλεγα, μορφή. Αυτό με ώθησε να "μπλέξω" αυτά τα χαρακτηριστικά riff με συμφωνικά στοιχεία τα οποία πάντα αγαπώ σκόρπια κι έτσι μέσα στο επόμενο έτος είχα έτοιμο το πρώτο πιο ολοκληρωμένο δείγμα του ήχου.

Πως θα χαρακτήριζες το είδος της μουσικής που παίζεις;
 
Εν συντομία το λέω Atmospheric DSBM. Αν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω περισσότερες λέξεις θα το έλεγα Depressive Black Metal με ατμοσφαιρικά και συμφωνικά στοιχεία.

Πως προέκυψε το όνομα;
 
Τη λέξη "ενέλιξη" την άκουσα πρώτη φορά σε μάθημα ψυχολογίας από σπόντα στη σχολή μου. Αμέσως με γοήτευσε το βαρύγδουπο, σύνθετο και αρνητικό νόημά της. Σημαίνει η πορεία προς το φυσικό, νοητικό και ψυχικό θάνατο, η παρακμή και διάλυση της ζωής. Με λίγα λόγια, το αντίθετο της φυσικής εξέλιξης του ανθρώπου. Αρχικά, ήθελα να ονομάσω το project Enelixis, όμως μετά από έρευνα δεν μπόρεσα να βρω τη λέξη σε αρχαιότερες πηγές, είναι σύγχρονη λέξη οπότε χρησιμοποίησα τη μοντέρνα εκδοχή της, κάτι που δίνει και μία πιο urban νότα και αυτό μου ήταν αρκετό ώστε να το κρατήσω.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σου;
 
Προσπαθώ οι στίχοι μου να αρμόζουν τέλεια στη μουσική του κάθε τραγουδιού. Έτσι, όπως η μουσική βγάζει το depressive στοιχείο, ατμόσφαιρα και συμφωνία, έτσι και οι στίχοι είναι αρνητικοί και φυσιολατρικοί.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποτε τους Enelixi κανονική μπάντα;
 
Τα πρώτα βήματα ήδη έχουν γίνει με το split που κυκλοφορήσαμε στις αρχές του 2017, Sons Of The Lone Wolf. Η ουσία του album είναι οι one man μπάντες Enelixi και Under The Bridge να ενωθούν και μαζί με τον Leliel στα drums και τον w-0 στο μπάσσο κάναμε τη full μπάντα Diatrekhon Aster χωρίς να ξεχάσουμε τις Depressive ρίζες μας και τη μουσική που ήδη έχουμε φτιάξει. Άρα με σιγουριά μπορώ να πω ότι οι Diatrekhon Aster είναι οι Enelixi σε full μπάντα.

Υπάρχει έτοιμο νέο υλικό σου για ηχογράφηση;
 
Ναι, υπάρχει αρκετό νέο υλικό που προοριζόταν για Enelixi όμως αυτή τη στιγμή το δουλεύουμε και το εξελίσσουμε περαιτέρω με τα παιδιά για να φτάσει στα επίπεδα των Diatrekhon Aster. Σε μερικούς μήνες πιστεύω θα έχουμε καινούριο υλικό.

Τα επόμενα σχέδια σου ποια είναι;
 
Θέλω να εκδώσουμε το πρώτο full album με τους Diatrekhon Aster έτσι ώστε να έχουμε αρκετά κομμάτια για να ανέβουμε στη σκηνή. Εδώ να τονίσω ότι φυσικά δεν αποκλείεται να ακούσετε και κομμάτια των Enelixi live.

Ποια η άποψή σου για την Ελληνική Black Metal σκηνή;
 
Στην Ελλάδα έχουμε μία από τις πιο αξιόλογες σκηνές στο είδος και αυτό είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως. Είτε είναι παραδοσιακό black, είτε ατμοσφαιρικό, είτε συμφωνικό ή thrash, ακόμη και unblack έχουμε το νότιο στοιχείο που μας ξεχωρίζει. Η Ελληνική σκηνή, όπως είχε ένδοξο παρελθόν, έτσι πιστεύω πως θα' χει και μέλλον. Νιώθω τιμή να ανήκω στην τόσο ένδοξη ομπρέλα που λέγεται Ελληνική Black Metal σκηνή.

Υπάρχει κάποια νέα Ελληνική μπάντα που σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον;
 
Φυσικά! 3 νεοσύστατες μπάντες που μου έρχονται στο μυαλό και πραγματικά θαυμάζω είναι οι A Diadem Of Dead Stars και οι Akrotheism και οι Hail Spirit Noir, οι τελευταίοι ειδικά με έχουν αφήσει άφωνο με το τελευταίο αριστούργημά τους "Mayhem in Blue". Δεν περνάει μέρα που δεν ακούω τουλάχιστον ένα από τα κομμάτια του album. Δεν θα μπορούσα βέβαια να αδικήσω επειδή δεν ανέφερα άλλες αγαπημένες μου μπάντες οι οποίες έτυχε να δημιουργηθούν λίγο νωρίτερα. Αυτές είναι οι Dodsferd πάνω απ' όλους, οι Spectral Lore και οι Macabre Omen. Συγνώμη αν ξέχασα κάποιον.

Κατά την γνώμη σου υπάρχουν περιθώρια προβολής και ευκαιρίες για τα νέα μουσικά group η και solo μουσικούς στην Ελλάδα;
 
Σίγουρα σε όλους τους τομείς εκτός του οικονομικού. Το Ελληνικό fanbase είναι τεράστιο για το μέγεθος της χώρας και ένα group ή solo project μπορεί να αναδειχθεί αν το αξίζει και προσπαθήσει αρκετά. Ζούμε σε μία εποχή που προκειμένου να φτάσει η μουσική στο Ελληνικό και παγκόσμιο κοινό παραλείπονται πολλά βήματα, θα τα αποκαλέσω φίλτρα, τα οποία κάποτε ήταν αναπόφευκτα. Μόνο το γεγονός ότι μπορείς, αν ψάξεις, να απολαύσεις αξιόλογες μπάντες των 100 προβολών είναι υπέροχο. Είναι και ο λόγος που συνεχίζω να φτιάχνω μουσική με τον ίδιο ζήλο που είχα όταν ξεκίνησα το πρώτο μου project. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να το δεις ως καριέρα, θα απογοητευτείς σίγουρα. Προτείνω σε όλους να κάνουν τη μουσική, πρώτα απ' όλα, για τον εαυτό τους και το μικρό κοινό τους. Για το οικονομικό κομμάτι που ανέφερα στην αρχή δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να επεκταθώ.

Τα τελευταία λόγια δικά σου...
 
Φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την Underground Skini που μου έδωσε την κατάλληλη στιγμή την ευκαιρία να κάνω αυτό το update για το τι συμβαίνει με τη μπάντα αυτή την περίοδο. Λόγω των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων δεν είχα χρόνο για κάποιο update μετά την κυκλοφορία του Sons Of The Lone Wolf οπότε έπρεπε οπωσδήποτε να δώσω σημεία ζωής. Ελπίζω μέσω των Diatrekhon Aster να μπορείτε να βρείτε αυτό που σας έκανε το "κλικ" στον ήχο των Enelixi και να μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες δουλειές. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω σύντομα να τα πούμε και από τη σκηνή.

Και εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου