ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BLESSED BY PERVERSION



Θα θέλαμε αρχικά να πείτε δύο λόγια για εσάς σε όσους φίλους δε σας γνωρίζουν.
 
Είμαστε οι Blessed By Perversion από την Αθήνα και είμαστε ενεργοί σαν μπάντα από τα μέσα του 2010. Παίζουμε death metal με αρκετές old school επιρροές και αρκετά μελωδικά περάσματα. Έχουμε κυκλοφορήσει ένα EP το 2012 με τίτλο "Destroy The Image Of God και στη συνέχεια, το 2016, την πρώτη μας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Between Roots And Darkness".

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Το όνομα της μπάντας προέκυψε από την σκέψη ενός συνδυασμού, ο οποίος θα περιελάμβανε την θρησκευτική θεματολογία των στίχων μας (Blessed) σε συνάρτηση με το, εξ ορισμού, ακραίο στοιχείο του "Death Metal" (Perversion).

Ποιος ήταν ο βασικός λόγος για τη δημιουργία των Blessed by Perversion;
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε λόγω της επιθυμίας μας να παίξουμε την μουσική που αγαπάμε και με την οποία μεγαλώσαμε.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια είναι τα ονόματα  που σας ''στιγμάτισαν'' μουσικά;
 
Οι μουσικές μας επιρροές είναι κυρίως το metal σε ένα πιο γενικό πλαίσιο αλλά και το παραδοσιακό στοιχείο της χώρας μας κυρίως όσον αφορά τις κλίμακες που χρησιμοποιεί και δίνουν αρκετό ενδιαφέρον στη μουσική. Δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ονόματα αλλά στο γενικότερο ύφος του death metal της δεκαετίας του '90 που μας στιγμάτισε.

Ποια είναι τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι;
 
Τα κύρια ερεθίσματα κατά τη διάρκεια συγγραφής ενός τραγουδιού θα έλεγα πως (προς το παρόν τουλάχιστον) είναι η θρησκεία, η κοινωνία στην οποία ζούμε, σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο παραπάνω, καθώς και συναισθήματα απέχθειας, αμφισβήτησης και ειρωνείας κατά της εκκλησίας και της ιδέας μιας ανώτερης δύναμης. 

Μέσα στο 2016 κυκλοφορήσατε την πρώτη Full-length δουλειά σας με τίτλο Between Roots and Darkness, δώσε μας κάποιες λεπτομέρειες πίσω από τη δημιουργία του άλμπουμ.
 
Το "Between Roots And Darkness" είναι μια δουλειά απλωμένη στον χρόνο καθώς τα κομμάτια γράφτηκαν μέσα σε διάστημα 3 ετών, περίπου, και αυτό λόγω υποχρεώσεων πού είχαμε όπως "στρατός" και "σπουδές". Δεν θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι ένας concept δίσκος αλλά ένα σύνολο τραγουδιών γραμμένα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Το φθινόπωρο του 2015 καταφέραμε να ηχογραφήσουμε τον δίσκο στα "Infected Studio" στη Λιβαδειά. Η ηχογράφηση έγινε από τον Γιώργο των "Mass Infection", ο οποίος έκανε επίσης την μίξη και το mastering. Τον Απρίλιο του 2016 ο δίσκος κυκλοφόρησε από την αμερικανική δισκογραφική "Razed Soul Productions".


Τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον οι Blessed by Perversion;
 
Όσον αφορά το κομμάτι των live εμφανίσεων προσπαθούμε να κυνηγήσουμε κάποια φεστιβάλ κυρίως του εξωτερικού ή και μεμονωμένα live. Δισκογραφικά έχουμε ξεκινήσει ήδη τη σύνθεση νέων κομματιών έχοντας κατά νου καινούρια μονοπάτια και συνθετικά αλλά και στιχουργικά, καθώς θέλουμε να "πειραματιστούμε" και να "εξελιχθούμε" σαν μπάντα και αυτό γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να βγάλουμε κάτι "ίδιο" με τις προηγούμενες δουλειές μας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που, ως συγκρότημα, έχετε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα;
 
Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η απόσταση που ως τώρα είχαμε μεταξύ μας διότι βρισκόμασταν διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα και αυτό λόγω σπουδών και στρατιωτικών υποχρεώσεων. Παρόλα αυτά πάντα βρίσκαμε χρόνο να κάνουμε πρόβες ή κάποια live εμφάνιση, ακόμα και την προετοιμασία και ηχογράφηση του δίσκου μας.

Πείτε μας την γνώμη σας για την Eλληνική Death Metal μουσική σκηνή.
 
Η ελληνική Death Metal σκηνή τα τελευταία χρόνια γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση καθώς νέες μπάντες άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο. Αυτό ήταν κάτι που δημιούργησε την ανάγκη για προβολή αυτών των συγκροτημάτων μέσα από συναυλίες και festivals, τα οποία με τον καιρό άρχισαν να φθίνουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την άνιση προβολή των groups που κατάφεραν να λάβουν μέρος σε αυτά, συγκριτικά με εκείνες που δεν τους δόθηκε -ή δεν τους δίνεται ακόμα- η ευκαιρία. 

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα.
 
Η πιο μεγάλη συμβουλή που θα δίναμε σε μία νέα μπάντα είναι να βγάλει από το μυαλό της πως θα γίνει διάσημη ή θα κάνει την ζωή του rock star. Η πραγματικότητα, και ειδικά η ελληνική, απέχει πολύ από αυτό. Θα πρέπει πρώτα απ' όλα λοιπόν μια νέα μπάντα να έχει μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνει. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε πως θα πρέπει να "το αφήσει στην τύχη του" και να μην έχει στόχους. Οι στόχοι όμως θα πρέπει να είναι απτοί και τα μέλη της μπάντας προσγειωμένα. Μια άλλη συμβουλή θα ήταν να μην προσπαθούν να μοιάσουν σε κάποια άλλη μεγαλύτερη μπάντα, και να φτάνουν σε σημεία να την αντιγράφουν. Τέλος, να είναι ανοιχτόμυαλοι σε νέα ακούσματα, νέα παιξίματα και πειραματισμούς. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η όλη μαγεία της μουσικής και της τέχνης, γενικότερα.

Κλείστε όπως εσείς επιθυμείτε την συνέντευξη...
 
Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εσάς που μας δίνετε την ευκαιρία να μιλήσουμε μέσα από αυτήν τη συνέντευξη. Τον κόσμο που μας στηρίζει από τα πρώτα κιόλας βήματα και εξακολουθεί να το κάνει. Όλους όσοι έχουμε συνεργαστεί κατά καιρούς και μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε τους, μέχρι τώρα, στόχους μας. Όσο για μας, θα συνεχίσουμε να "υπηρετούμε" την μουσική που αγαπάμε με κάθε τρόπο.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου