ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ FLIPSTAR



 
 
 
Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι FLIPSTAR;
 
Οι FLIPSTAR σχηματίστηκαν το 2008 σε ένα υπόγειο στούντιο στο Μαρούσι από 5 φίλους που άρχιζαν να παίζουν punk-rock. Το αρχικό line up κράτησε μέχρι το 2010 όπου ο 2ος κιθαρίστας μας αποχώρησε και την θέση ανέλαβε ο Steve μαζί με τα φωνητικά. Το Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το 1ο μας άλμπουμ με τίτλο “Back To Basics” καθώς και το 1ο μας video clip για το τραγούδι “State Of Mind”. Μετά από ένα χρόνο κυκλοφόρησε το 2ο video για το τραγούδι “This Feeling” και μετά από λίγο το EP “Sweet Sally Toe”.
 
Πώς επιλέξατε το όνομα FLIPSTAR;
 
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα της μπάντας. Απλά μια μέρα που σκεφτόμασταν ονόματα, μετά από πολλές ιδέες ακούστηκε το FLIPSTAR, μας φάνηκε ωραίο και εύηχο και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε.
 
Ποιες ήταν οι μουσικές σας επιρροές που σας οδήγησαν στον σημερινό σας ήχο;
 
Είμαστε όλοι κοντά στα 30. Οπότε καταλαβαίνεις ότι ζήσαμε την ένδοξη για το punk-rock δεκαετία των 90s. Μεγαλώσαμε με συγκροτήματα όπως οι Bad Religion, NOFX, Lagwagon, Propaghandi, Satanic Surfers, Offspring, Millencolin, Pennywise κλπ. Οπότε σίγουρα όλοι αυτοί μας επηρρέασαν αν και νομίζω πως σιγά σιγά δημιουργούμε τον δικό μας ήχο.
 
Τι θέματα πραγματεύονται συνήθως οι στίχοι σας;
 
Δεν υπάρχει κάτι που θα μας χαρακτήριζε. Για παράδειγμα στο Back To Basics υπήρχαν αρκετά τραγούδια που πραγματεύονταν πιο πολιτικό στίχο όπως τα Unite & Resist και Start Up A Fight. Από την άλλη όμως υπάρχουν και πολλά τραγούδια που εκφράζουν πιο προσωπικές καταστάσεις και βιώματα και άλλα που απλά είναι φανταστικές ιστορίες. Σε κάθε δίσκο ωριμάζουμε –καθώς μεγαλώνουμε κιόλας- και δεν πατάμε σε στερότυπα. Στο Sweet Sally Toe υπήρχαν και τραγούδια με πιο emotional στίχο. Μας αρέσει να εξελισσόμαστε μέρα με την μέρα και να “θίγουμε” ότι θέματα μας απασχολούν την κάθε στιγμή που ζούμε.
 
Μέσα στο 2013 κυκλοφορήσατε το Sweet Sally Toe, μιλήστε μας λίγο για τη δουλειά αυτήν.
 
Το Sweet Sally Toe είναι ένα EP με 5 tracks που κυκλοφορήσαμε τον Σεπτέμβριο του ’13. Νομίζω πως ο ήχος μας εξελίχθηκε μέσα από αυτά τα 5 τραγούδια και αποτελεί κάτι σαν prequel του τι θα ακολουθήσει στο μέλλον από τους FLIPSTAR. Τα τραγούδια μας θεωρώ πως είναι πιο ώριμα και πιο τεχνικά και η θεματολογία τους πιο ευρεία. Στο ξαναείπα και πιο πρίν πως δεν μας αρέσει να ακολουθούμε στερεότυπα και νομίζω πως το άλμπουμ αυτό το αποδεικνύει. Είναι 5 τραγούδια διαφορετικά μεταξύ τους που όμως συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα cd. Αξίζει να σημειωθεί και η καταπληκτική δουλειά που έκανε για το εξώφυλλο ο φίλος μας ο Dask από το Sake Tattoo Crew.
 
Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Υπάρχει πολύ νέο υλικό! Αυτήν την περίοδο γράφουμε καινούρια κομμάτια και κάνουμε παράλληλα μια προ-παραγωγή αυτών έτσι ώστε στο τέλος να διαλέξουμε τα 10-15 καλύτερα και να μπούμε στο στούντιο να τα γράψουμε. Το 3ο μας άλμπουμ λογικά θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του ’14 και θα λέγεται “Angry Days”.
 
Ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον;
 
LIVE!!!! Πολλά live!!! Με το που κυκλοφορήσει το “Angry Days” θα ξεκινήσουμε μια σειρά συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι κάτι που θέλαμε πολύ καιρό και δεν έχουμε καταφέρει ακόμα. Νομίζω πως αυτήν την φορά θα είμαστε έτοιμοι με άφθονο υλικό και με την βοήθεια της Hardtimes να περιοδεύσουμε και να παρουσιάσουμε την μουσική μας σε περισσότερο κόσμο.
 
Υπάρχουν κάποιες εγχώριες μπάντες που πιστεύετε ότι αξίζουν την προσοχή μας;
 
Υπάρχουν άπειρες μπάντες που αξίζουν την προσοχή μας. Κάθε μέρα δημιουργείται και μια καινούρια. Θα αναφέρω μπάντες που είναι πιο κοντά σε εμάς χωρίς να θέλω να υποβιβάσω άλλες. Σίγουρα κάποιος αξίζει να τσεκάρει τους Another One Falls, The Overjoyed και Fold The Nuts. Είναι σχετικά καινούριες μπάντες που έχουν όμως πάρα πολλά να πουν. Φυσικά δεν θα μπορούσα να αφήσω απ’ έξω τους βετεράνους του είδους –και φίλους μας- Bandage καθώς φυσικά και τους Wish Upon A Star και Bad Bid. Για τους φίλους της πιο metal σκηνής οι Endsight νομίζω πως είναι από τις καλύτερες μπάντες.
 
Κλείστε τη συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες που θα διαβάσουν την συνέντευξη...
 
Προσπαθήστε να πηγαίνετε σε όσα πιο πολλά local lives γίνεται. Η εγχώρια σκηνή έχει πάρα πολλά να δώσει και αξίζει την προσοχή σας. Σίγουρα μέσα από κάποια τέτοια live θα ανακαλύψετε μπάντες που θα σας συγκλονίσουν.
 
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου