ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ RITA MOSSS



 
 
Από πότε υπάρχουν οι Rita Mosss και τι σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Οι Rita Mosss υπάρχουν από τα τέλη του 2010. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια (συγκεκριμένα από λύκειο 99'-00') και παίζουμε πολλά χρόνια μαζί. Πριν ξεκινήσει το πρότζεκτ "Ριτα Μοςςς" παίζαμε σε ένα συγκρότημα που λέγεται "Install" το οποίο θεωρητικά υφίσταται ακόμα. Έχουμε την τύχη να μένουμε σχετικά κοντά και γενικά οι δυο μας πάντα προβάραμε λίγο πιο πολύ, ακόμα και πολύ συχνά μόνοι μας. Κάπως έτσι μάλλον προέκυψε η "Rita Mosss" χωρίς να τον καταλάβουμε, αφού γράφαμε πολύ υλικό μόνοι μας το οποίο ήταν μάλλον πιο "σκληρό" για τους υπόλοιπους και γενικά προέκυπτε κάτι άλλο πιο δικό μας ίσως.
 
 
Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;
 
Ο Στουρνάρας, τα κακά και ακριβά ΜΜΜ, ο Σαμαράς (και ο παίχτης), ο Βαγγελάκης ο Βενιζέλος, οι μπάτσοι, η ακριβή βενζίνη, τα πρόστιμα τιμωρητικού χαρακτήρα της εφορίας, ο φπα, καλά live που πηγαίνουμε συχνά ( εγχώριες μπάντες και μη). Ακούσματα γενικά πολλά και διάφορα αλλά αυτόν τον καιρό πολύ Beatles και Darkthrone.
 
Πώς μπορείτε να ορίσετε τον ήχο σας; Ποιο είναι το είδος της μουσικής που παίζετε;
 
Ε, μάλλον κάτι μεταξύ Noise, Punk, λίγο Post punk..χμμ..λίγο Black metal ίσως.
 
Ας πάμε στο στιχουργικό κομμάτι, ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας;
 
Είναι σίγουρα οι πολλές τσόντες. Κάποιες προσωπικές εμπειρίες, κάποιες εμπειρίες που θέλαμε να κάνουμε ίσως. Πάντως γενικά μας αρέσουν τα γυμνά και πραγματικά δεν το σκεφτήκαμε πολύ, ούτε ψαχτήκαμε πολύ. Είναι αυτά που θα θέλαμε να τραγουδάμε δυνατά. Επίσης μεγάλη έμπνευση είναι αυτά τα καυτά σορτσάκια που φοράνε αυτή τη στιγμή οι κοπελίτσες και μας αναστατώνουν. Χωρίς πλάκα. Α, επίσης και η ερώτηση δυο...(δλδ οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του 2) ).
 
Τι να περιμένουμε από το σχήμα για το μέλλον, ποιες είναι οι άμεσες φιλοδοξίες σας;
 
Κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι θα βγάλουμε το δεύτερο άλμπουμ, το οποίο είναι ακόμα στις μίξες και θα λέγεται μάλλον "Rita Mosss" δλδ ομώνυμο. Θα θέλαμε σίγουρα να κάνουμε κάνα tour στην Ευρώπη και γενικά όπου κάτσει στον κόσμο. Βεβαίως για να γίνει αυτό θα χρειαστεί και υποστήριξη από καμιά εταιρεία, οπότε και μια εταιρεία θα ήταν καλό να βρίσκαμε για να μας βοήθαγε σ' αυτό, επειδή οικονομικώς η φάση είναι "Τιτανικός". Χάλια ρε...\
 
Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει στη δουλειά σας;
 
Κάποια πράγματα όντως γίνονται πιο άμεσα και πιο γρήγορα. Υπάρχουν πολλά και διάφορα πράγματα τα οποία όμως θέλουν πολύ χρόνο για να διαβαστούν και για να ξεκαθαρίσεις το τι πραγματικά χρειάζεσαι από αυτά , σπαταλάς τον ίδιο πολύτιμο χρόνο όπως παλιά. Το να προωθήσεις την δουλειά σου στο ίντερνετ και γενικά να προωθήσεις την δουλειά σου συνολικά εξαρτάται από εσένα το πόσο χρόνο θα επενδύσεις και θα ασχοληθείς με αυτό. Είναι μια διαδικασία που μπορείς να ασχολείσαι όλη μέρα, είναι ολόκληρη επιστήμη. Εμείς, όπως και όλοι μας το ίντερνετ το έχουμε μπροστά μας, μας περιμένει να το χρησιμοποιήσουμε. Εμείς το έχουμε εκμεταλλευτεί ελάχιστα, λόγω χρόνου. λόγω μαλακίας, λόγω βαρεμάρας, λόγω μουντιάλ. Αλλά πιστεύουμε, ναι, γενικά μας έχει βοηθήσει και είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει.
 
 
Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική;
 
Ο Jack Sparrow σίγουρα όχι! Από τη μια είναι σίγουρα καλό, αφού υπάρχει πρόσβαση σε άφθονη μουσική και γενικά όλοι μα όλοι ακούνε πια πολύ μουσική. Από την άλλη, ένα μουσικό έργο για να γίνει χρειάζεται από κάποια χρήματα έως πολλά. Η αλήθεια είναι ότι η καλή μουσική είναι ακριβή, δεν γίνεται εύκολα και σίγουρα όχι τσάμπα... Οι μεγάλοι καλλιτέχνες, έχουν εξασφαλισμένα έσοδα, έχουν εταιρείες από πίσω τους, δεν θα χάσουν πολλά. Οι μικροί είναι που ζορίζονται αφού δεν μπορούν να παράγουν περαιτέρω έργο λόγω μηδενικών ή ελαχίστων εσόδων από το έργο τους. Ήδη με το ζόρι καταφέρνουν και βγάζουν κυκλοφορίες ανά 3 με 4 χρόνια.
 
Τι θα θέλατε να αλλάξει στην ελληνική μουσική σκηνή;
 
Η ελληνική σκηνή είναι μικρή, αλλά πολλά υποσχόμενη! Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και συγκριτικά-αναλογικά με την εποχή, με τα γεγονότα που συμβαίνουν υπάρχει καλή ισορροπία. Αργά, αλλά σταθερά. Το επίπεδο είναι πολύ καλό, τα συγκροτήματα κάνουν εντυπωσιακά λάιβ και πολλά συγκροτήματα κάνουν περιοδείες στο εξωτερικό. Όπως και επίσης γράφονται πολύ καλά albums.


Ο τελευταίος λόγος δικό σας...

 
Τα τελευταία 2 χρόνια, δηλαδή από το καλοκαίρι του 2012, που αρχίσαμε τα λάιβ με Ριτα Μοςςς έχουμε περάσει πολύ όμορφα και είχαμε πολλές καλές στιγμές με άλλες μπάντες. Έχουμε κάνει καινούριους φίλους και πραγματικά, όλοι είναι καλά παιδιά. Και κάτι απολύτως τελευταίο, ο Κατσαμπάνης είναι ο καλύτερος κιθαρίστας στην Ελλάδα.
 
 
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου