ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GANZI GUN



 
 
To 2011, αποτέλεσε έτος δημιουργίας του group σας. Πείτε μας δύο λόγια για την ιστορία των Ganzi Gun.
 
Το group δημιουργήθηκε σαν ιδέα από τον Διονύση Μπουραζάνη (κιθάρα) και τον Μανώλη Μαθιουδάκη (μπάσο) στην αρχή. Στην πορεία μπήκαν στο συγκρότημα ο Αντρέας(φωνή) , ο Γιώργος (κιθάρα) και ο Γιάννης (ντραμς) και αυτή ήταν η αρχική σύνθεση. Μετά από ένα χρόνο αποχώρησαν ο Γιώργος και ο Γιάννης και στη θέση τους ήρθαν ο Θανάσης Δαδακαρίδης στην κιθάρα και ο Γιάννης Ψαράκης στα ντραμς. Στην συνέχεια αποχώρησε και ο Αντρέας και στη φωνή ήρθε ο Χρήστος Φακιόλας και έτσι δημιουργήθηκε και το σημερινό μας line up. Από το 2011 μετράμε πάνω από 20 συναυλίες στη Αθήνα και πολλές από αυτές σε μεγάλα και γνωστά μέρη της πόλης.
 
Πως καταλήξατε στην ονομασία του συγκροτήματος;
 
Μετά από μεγάλη αναζήτηση προκειμένου να βρούμε ένα όνομα που αρέσει σε όλους, κατά τύχη είδαμε κάπου την λέξη gan-zi-gun-nu που στα Ασσυριακά είναι το φάρμακο της χαράς. Με μια μικρή τροποποίηση λοιπόν προέκυψε το όνομα GANZI GUN.
 
Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;
 
Heavy rock. Νομίζουμε πως είναι ακριβώς αυτό. Hard rock με το μοντέρνο ύφος της αντίπερα όχθης.
 
Mιλήστε μας λίγο για τις επιρροές σας.
 
Ο καθένας μας ακούει διαφορετικά πράγματα. Από death/black μέχρι fusion jazz blues και πάει λέγοντας. Όμως οι βασικές επιρροές για το σύνολο είναι οι Shinedown, Seether, Nickelback, Load Reload Metallica era και άλλα πολλά.
 
Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
Σίγουρα την βασική ιδέα για κάθε κομμάτι θα την φέρει ένας. Αλλά αν δεν φιλτραριστεί και από τους 5 μας το κομμάτι δεν περνάει. Δουλεύουμε και οι 5 σε όλα. Τυχαίνει να σκεπτόμαστε και οι 5 το ίδιο μοτίβο για κάτι. Σε αυτό βοήθησε και το δέσιμο που αποκτήσαμε κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων και της προετοιμασίας του δίσκου.
 
Όσον αφορά τους στίχους… γιατί πράγμα σας αρέσει να γράφετε;
 
Αν δει κανείς τους στίχους μας θα καταλάβει ότι το κάθε τραγούδι έχει το δικό του περιεχόμενο. Είναι ανάλογα τη στιγμή που γράφεται το κάθε κομμάτι. Σαν ένα μικρό παράδειγμα των περιεχομένων του επερχόμενου album μας θα πούμε ότι τα κομμάτια μας μιλάνε για θέματα που σχετίζονται με πάρτυ, διασκέδαση μέχρι πόλεμο, χαμένες αγάπες και καθημερινά συναισθήματα που νιώθουν οι άνθρωποι.
 
Ποιο είναι το επόμενο μουσικό σας βήμα; Τι να περιμένουμε από τους Ganzi Gun;
 
Αυτή την περίοδο έχουμε τελειώσει τις ηχογραφήσεις του πρώτου μας album που περιλαμβάνει 9 κομμάτια και ο τίτλος του είναι ‘welcome to the show’. Από Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσουν και στο διαδίκτυο τα πρώτα δείγματα του album μας. Επίσης να αναφέρουμε ότι όλη την διαδικασία (ηχογράφηση, μίξη και master) την ανέλαβε ο Bob Katsionis (Firewind, Outloud).
 
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθηση της ελληνικής σκηνής με πολύ καλές κυκλοφορίες, lives... ποια είναι η άποψη σας και τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει αυτά τα τελευταία χρόνια;
 
Και βέβαια αυτό είναι μια πραγματικότητα η οποία μας χαροποιεί όλους όσους ασχολούμαστε με αυτή τη σκηνή. Και είναι κάτι αναμενόμενο γιατί και οι Έλληνες μουσικοί έχουν πολύ καλό επίπεδο και τα κομμάτια που συνθέτουν δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα συγκροτήματα του εξωτερικού. Γι αυτό το λόγο το Ελληνικό κοινό το έχει καταλάβει αυτό και στηρίζει της μπάντες και αυτό έχει και σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε Ελληνικά συγκροτήματα να συμμετέχουν και σε μεγάλες συναυλίες στο εξωτερικό. Είμαστε σίγουροι ότι η σκηνή της χώρας μας όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και θα βλέπουμε όλο και πιο πολλά ελληνικά συγκροτήματα να διαπρέπουν και στο εξωτερικό.
 
Μια τελευταία κουβέντα για τους αναγνώστες μας;
 
Να συνεχίσουν να αγαπούν την μουσική που ακούν. Η μουσική σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, πόσο μάλλον όταν έχεις την ευκαιρία να αλληλεπιδράς με τον μουσικό. Οπότε support with passion!
 
Παιδιά σας ευχαριστούμε για την κουβέντα και για το χρόνο σας, καλή συνέχεια.
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου