ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ENOCHIAN CROSS



 
 
Ποιοι είναι οι ENOCHIAN CROSS και πώς φτιάχτηκαν;
 
 
Καταρχάς σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή μας στο blog σας. Οι Enochian Cross απαρτίζονται από τους: Γιάννης Ντίντας (Vocals), Μιχάλης Κόρμαλης (Keyboards & Backing Vocals), Γιώργος Γιαννιώτης (Lead & Rytmh guitar), Θανάσης Καραμπογιάς (Rytmh guitar), Ιωσήφ Αμπου Χουσείν(Bass), Γιάννης Ψαράκης (Drums). Oι Enochian Cross φτιάχτηκαν με αρχικά μέλη τον Μιχάλη και τον Ιωσήφ τον χειμώνα του 2011 και έπειτα προστέθηκαν οι υπόλοιποι ως μόνιμα μέλη.
 
 
Ποια ήταν η ανάγκη που σας ώθησε στη δημιουργία της μπάντας;
 
 
Η ανάγκη που μας ώθησε στη δημιουργία της μπάντας ήταν να προσελκύσουμε groupies...αλλά με τον καιρό αφού καταλάβαμε ότι καμία δεν πρόκειται να μας προσέξει με τέτοιες μάπες καταλήξαμε στο σχηματισμό μιας Extreme Metal μπάντας (σ.σ γέλια). Απλά θέλαμε να φτιάξουμε μία μπάντα όπου να παίζουμε τη μουσική που μας αρέσει και ενώνοντας τις επιρροές μας να γράφουμε υλικό και να βγαίνει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για εμάς αλλά και για το κοινό μας.
 
 
 
Εσείς τοποθετείτε τους εαυτούς σας κάπου συγκεκριμένα, σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα;
 
 
Σαν μπάντα μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με διάφορα ιδιώματα του σκληρού ήχου, οπότε το ορίζουμε απλά Extreme Metal. Προσπαθούμε να συνδυάζουμε διάφορα είδη της metal, στα οποία είμαστε εξοικειωμένοι ατομικά ή ομαδικά, τα οποία να δένουν μεταξύ τους σε ένα αρμονικό σύνολο και να ενσωματώνονται στο προσωπικό μουσικό χαρακτήρα της μπάντας. Δεν θέλουμε τα κομμάτια μας να κατασταλάζουν σε έναν ήχο, όπως και δεν έχουν κάνει.
 
 
 
Οι επιρροές σας ποιες είναι;
 
 
Οι επιρροές της μπάντας ποικίλουν όσον αφορά τα μέλη της. Γενικά οι επιρροές αφορούν το death metal και τον μελωδικό ήχο που εντοπίζονται σε μπάντες όπως In Flames, Septic Flesh, Gojira, Arch Enemy e.t.c.
 
 
 
Από υλικό το σχήμα έχει κάτι έτοιμο;
 
 
 
Μετά από αρκετή δουλειά, είμαστε πλέον έτοιμοι να ανακοινώσουμε την κυκλοφορία του 1ου μας κομματιού με τίτλο "Forest Of Afterlife", όπου η όλη δουλειά πραγματοποιήθηκε στο Made In Hell Studio με τον David Prudent στην κονσόλα. Το κομμάτι υπάρχει στο soundcloud (https://soundcloud.com/enochiancross). Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συνοδεύεται και με βιντεο-κλιπ στο youtube (https://www.youtube.com/user/EnochianCross).
 
 
Με ποια group – καλλιτέχνες θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
 
 
Αν βάλουμε σαν περιορισμό το να είμαστε ρεαλιστές, θα επιθυμούσαμε να συνεργαστούμε με Karma Violens και Black Path.
 
 
 
Τι θα επιφυλάξει το άμεσο μέλλον για τους ENOCHIAN CROSS;
 
 
 
Μέχρι πρότινος στοχεύαμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις, ώστε να έχουμε ευκαιρίες να παρουσιάζουμε το υλικό μας σε όλο και περισσότερο κόσμο. Στο άμεσο μέλλον ελπίζουμε στην ηχογράφηση ενός δίσκου και στην άρση του παραπάνω περιορισμού.
 
 
 
Κατά την γνώμη σας ποια είναι τα θετικά και τ' αρνητικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής metal σκηνής;
 
 
Τα θετικά είναι ότι ο κόσμος της πραγματικά αγαπάει και γουστάρει αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται στην προσπάθεια όλων στο να ξεχωρίσουν και να αναδείξουν αυτό που έχουν να δώσουν. Επίσης στις ζωντανές εμφανίσεις μέλη από κάθε μπάντα γνωρίζονται μεταξύ τους και ανταλλάσσουν εμπειρίες και γνώσεις όσον αφορά την μουσική σταδιοδρομία του καθενός. Τα αρνητικά είναι ότι αυτοί που διαχειρίζονται αυτή τη σκήνη, είναι κατά κόρον άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τους μουσικούς σαν προϊόντα και στοχεύουν στο μεγαλύτερο δυνατό κέρδος μέσω του κόπου των άλλων. Επίσης όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί που διοργανώνονται για την ουτοπική ανάδειξη ενός συγκεκριμένου συγκροτήματος, έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση της ευγενούς άμιλλας μεταξύ καλλιτεχνών. Επιπλέον, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, πολλές μπάντες και πολλά άτομα της εγχώριας μουσικής σκηνής, ακόμη και στις πιο underground και local μουσικές σκηνές, έχουν καβαλήσει το καλάμι νομίζοντας ότι αυτοί είναι και άλλοι δεν είναι! Είναι προφανές ότι επικρατεί ένα μεγάλο μπάχαλο στην ελληνική σκηνή και ερασιτεχνισμός σε όλα τα επίπεδα, ειδικά από τη στιγμή που ο καθένας θάβει και ζηλεύει τον άλλον! Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ότι φτάνουμε να ακολουθούμε τους νόμους της ζούγκλας, δηλαδή ο καθένας για τον εαυτό του, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την ποδοπάτηση του άλλου.
 
 
 
Κλείσε στέλνοντας ένα μήνυμα σε αυτούς που θα διαβάσουν την συνέντευξη...
 
 
Προς αυτούς που διαβάζουν αυτή την συνέντευξη θα θέλαμε να πούμε ότι εκτιμούμε το γεγονός που ενημερώνονται για τα δρώμενα μικρών μπαντών, γιατί στην ουσία χωρίς τις μικρές μπάντες δεν θα είχαμε ούτε τις μεγάλες. Τέλος, να στηρίζουμε την ελληνική σκηνή και να σεβόμαστε την προσπάθεια όλων των ελληνικών συγκροτημάτων και την δουλειά που προβάλλουν. (find us: http://www.facebook.com/EnochianCross)
(Follow us:
https://twitter.com/enochian_cross, https://soundcloud.com/enochiancross)
 
 
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη και καλή συνέχεια.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου