ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝ ΨΥΧΡΩ

 
 
 
 
 
Πως ξεκίνησε η ιδέα δημιουργίας των ΕΝ ΨΥΧΡΩ;
 
 

Αρχικά οι τρεις από μας (Αχιλλέας, Μάριος, Στέφανος) τζαμάραμε ήδη με την μπάντα που στήναμε τότε (Γκροτέσκο), ενώ ο Γιώργος έπαιζε στους Downward Spiral και ήρθε η ιδέα εκ μέρους του να κάνουμε μια μπάντα οι τέσσερις μας.
 
 
Πού κινείστε μουσικά;
 
 

Έχουμε σαν βάση το Ελληνικό hardcore punk προσθέτοντας επιρροές από διάφορα άλλα παρεμφερή μουσικά είδη όπως το thrash, crust, d-beat, crossover, λόγω του ότι ο καθένας από μας έχει διαφορετικά ακούσματα.
 
 
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα συγκροτήματα ή συγκεκριμένοι καλλιτέχνες από τους οποίους θεωρείτε ότι έχετε επηρεαστεί;
 
 

Υπάρχουν αλλά είναι αρκετά και διαφορετικά μεταξύ τους.
 
 
Από που αντλείτε συνήθως τις μουσικές σας εμπνεύσεις;
 
 

Από πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, την καθημερινότητα και από προσωπικές εμπειρίες.

 
Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των ΕΝ ΨΥΧΡΩ;
 
 

Η κυκλοφορία του επερχόμενου άλμπουμ (‘’Απρόσωπη Μάζα΄΄), η σύνθεση νέου υλικού που θα αποτελεί τις επόμενες κυκλοφορίες και οι ζωντανές εμφανίσεις μας σε Κύπρο και εξωτερικό.
 
 
Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
 

Τις πρώτες μας συναυλίες εκτός Κύπρου, στην ιστορική κατάληψη Βίλα Αμαλίας και σε ένα τοπικό φεστιβάλ στο Γαλάτσι το Μάιο του 2012. Τη συμμετοχή μας στο ετήσιο Φεστιβάλ Ελευθερίας στη Βεργίνα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Τη συμμετοχή μας στο Arm Your Desires φεστιβάλ στον Τύρναβο. Την γνωριμία μας με άλλες μπάντες που μοιραστήκαμε τη σκηνή μαζί τους καθώς και τα αυτοοργανωμένα φεστιβάλς στην Κύπρο όπου λάβαμε μέρος και αποτελέσαμε κομμάτι της προσπάθειας της δημιουργίας εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής. Τα τελευταία τρία χρόνια μας αφήσανε υπέροχες αναμνήσεις πάνω και κάτω απ’τη σκηνή, ουσιαστικές γνωριμίες και πολλές χρήσιμες εμπειρίες.
 
 
Υπάρχουν περιθώρια προβολής και ευκαιρίες για τα νέα μουσικά group στην Κύπρο;
 
 

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά απ’την οπτική της κάθε μπάντας και ως που μπορεί να φτάσει προκειμένου να προβληθεί. Γενικότερα μπορούμε να πούμε πως υπάρχει η υποδομή να προβληθούν οι εγχώριες μπάντες, κυρίως μέσα στα πλαίσια του mainstream και των ευκαιριακών συμμετοχών σε φεστιβάλς. Στη δική μας περίπτωση είναι φυσικά διαφορετικά τα πράγματα μιας και δεν συμφωνούμε με την πάγια τακτική των διοργανώσεων να χρησιμοποιούν χορηγίες, διαφημίσεις και ιεραρχικές τοποθετήσεις στα φεστιβάλς τους, οπότε διοργανώνουμε μόνοι μας τις εμφανίσεις μας, συμμετέχουμε σε ‘’καθαρά’’ φεστιβάλς και διοργανώσεις και μέσω του διαδικτύου προβάλλουμε και διανείμουμε το υλικό μας. Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα αναγνωρισιμότητας αν και ποτέ δεν συμμετείχαμε σε mainstream διοργανώσεις. Όποιος θέλει τα καταφέρνει και μάλιστα με την αξιοπρέπεια του αναίμακτη.
 
 
Ο τελευταίος λόγος δικός σας...
 
 

Ευχαριστούμε την Underground Σκηνή για την ευκαιρία αυτή να συστήσουμε την μπάντα μας σε φίλους που δεν μας γνωρίζουν. Όλους τους φίλους μας σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό που μας στηρίζουν και γουστάρουν την μουσική μας. Όλες τις μπάντες που συνεργαστήκαμε δισκογραφικά και συναυλιακά.
 
 
Εμείς σας ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου