ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΡΑΤΑΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑ






To 2001, αποτέλεσε έτος δημιουργίας του group σας. Πείτε μας δύο λόγια για την ιστορία των Κραταραμμένο Στόμα.

Η μπάντα ξεκίνησε να παίζει μουσική στα τέλη του 2009. Ο τραγουδιστής από τους Βαλπουργία Νύχτα (Γιώργος-wallace) μαζί με τον ντράμερ τους (Γιώργο) ήθελαν να συνεχίσουν να παίζουν μουσική και μου πρότεινε ο wallace να δοκιμάσουμε να τζαμάρουμε, εγώ (Γιάννης) έπαιζα πιο πριν μπάσο στους Τίποτα, και μόλις είχαμε διαλυθεί και μεις, έτσι ψήθηκα κατευθείαν. Ο Γιώργης (ντράμερ), γνώριζε ένα παιδί για κιθάρα τον Άρη. Ξεκινήσαμε να παίζουμε αρχικά σπίτι του wallace και σιγά σιγά στο στούντιο. Αρχικά ήταν ο wallace - φωνή / πλήκτρα, Άρης -κιθάρα, Γιώργης / ντραμς, Γιάννης / μπάσο. Στη συνέχεια ο wallace σταμάτησε (τον σταματήσαμε) να φέρνει τα πλήκτρα στις πρόβες. Μετά από 9 μήνες που , μπήκα στρατό (Γιάννης) και για ένα χρόνο περίπου δεν παίζαμε. Το καλοκαίρι 2011 ξεκινήσαμε να παίζουμε πάλι και γράψαμε κάποια κομμάτια. Το Φλεβάρη του 2012 κάναμε το πρώτο μας live στο στέκι της πικροδάφνης στον Αγ. Δημήτριο, μαζί με jagernaut και sarabante. Ακολούθησαν άλλα 2 live στην Αθήνα, ώσπου το καλοκαίρι του 2012, ο wallace μας ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει μαζί μας. Του χρωστάμε που μας έφερε σε επαφή, πάντως χεχε! Μείναμε τρεις και ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε τα κομμάτια από την αρχή προσπαθώντας να τραγουδάμε και οι τρεις. Κάπου εκεί άλλαξε κ ο τρόπος που γράφαμε τα τραγούδια, αλλά και το ύφος των τραγουδιών. το Νοέμβρη του 2012 μπήκε στρατό και ο Άρης και έτσι για αρκετό καιρό δεν προβάραμε. από το καλοκαίρι του 2013 ξεκινήσαμε πάλι να παίζουμε και να κάνουμε live όπου μπορούμε. Εδώ να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες, φίλους και μπάντες για την δυνατότητα που μας έδωσαν να κάνουμε αυτά τα Live.



Ποιος ήταν ο βασικός λόγος για τη δημιουργία του σχήματος;

Πάνω από όλα, μας αρέσει να παίζουμε μουσική. Έχουμε ταιριάξει τα χνώτα μας και όταν είμαστε στο στούντιο περνάμε πολύ όμορφα, με πολύ γέλιο και μαγκώματα (ειδικά όταν βγάζουμε κάτι καινούριο). Θα ακουστεί clishe, αλλά είναι διέξοδος, εκτόνωση και πολλά άλλα που για τον καθένα μας ίσως είναι και κάτι διαφορετικό, αλλά στο τέλος της πρόβας η του live , νιώθουμε πως περάσαμε καλά και αυτό μένει.



Πως προέκυψε το όνομα;



Το όνομα, προέκυψε 2 χρόνια αφού είχαμε ξεκινήσει να παίζουμε, χάρη στο ευρηματικότατο μυαλό του Γιώργη (ντράμερ). Αλήθεια δεν ξέρω τι σκεφτόταν...απλά ήρθε μια μέρα στην πρόβα και μόλις τελειώσαμε...δειλά δειλά το ξεστόμισε, γουστάραμε όλοι και έτσι έμεινε. Όσον αφορά στην σημασία του, ο καθένας μας θα σου πει και κάτι διαφορετικό μάλλον...



Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;



Κυριολεκτικά, τα πάντα...από ελληνικό και ξένο punk, μέχρι ρεμπέτικα, hip hop, μπλιμπλικια (drum n bass, electro), κλασικό rock και πολλά άλλα. Πιο συγκεκριμένα από ελληνικό punk, Χάσμα, Ναυτία, Panx romana, Parkinsons και πολλές άλλες μπαντάρες της ελληνικής Punk σκηνής.



Ποια είναι συνήθως η θεματολογία των εμπνεύσεών σας, όταν γράφετε μουσική;



Για την θεματολογία των τραγουδιών, όσον αφορά στους στίχους, είναι προσωπικές σκέψεις συνήθως και νομίζω θίγουν κοινωνικά και προσωπικά ζητήματα. Τώρα για την μουσική...αρκεί την ώρα που βγαίνει το ριφάκι να κοπανιόμαστε.



Μέσα στο 2013 κυκλοφορήσατε την πρώτη μουσική κυκλοφορία σας, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτή;



Τον Γενάρη του 2013 ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε τον πρώτο μας δίσκο, με τον πολύ καλό μας φίλο τον Γιώργο Παυλίδη. 'Άλλο ένα τεράστιο ευχαριστώ εδώ, στον Γιώργο, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στο να ακούγεται έτσι αυτός ο δίσκος. Είχαμε 13 έτοιμα κομμάτια για την ηχογράφηση, πριν ακόμα ξεκινήσουμε βγάλαμε 2 από αυτά εκτός και μόλις τελειώσαμε την ηχογράφηση, βγάλαμε εκτός άλλα 3, τα οποία κατά κάποιο τρόπο αλλοίωναν το ύφος του δίσκου, καθώς ήταν κομμάτια που είχαν γραφτεί αρκετά πιο πριν και...δεν κοπανιόμασταν τόσο όταν ακούσαμε ηχογραφημένα. Ο δίσκος είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή. Tο κόστος του δίσκου είναι 5 ευρώ και υπάρχει σε κάποια distro, στην λέσχη υπογείως στην Kαλλιδρομίου 94, στα live που παίζουμε και φυσικά χέρι με χέρι μετά από επικοινωνία με εμάς. Το artwork το ανέλαβε εξολοκλήρου ο Γιάννης Π. που δουλειές του μπορεί να δει κανείς εδώ http://life-is-horrendous.blogspot.gr/ και http://selfimposedseclusion.blogspot.gr/2014/04/sight-for-sale.html.



Σε ποιους απευθύνεται ο δίσκος;



Στους πάντες...



Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον;



Αυτόν τον καιρό γράφουμε καινούρια κομμάτια. Δεν ξέρουμε πότε θα τα ηχογραφήσουμε, αλλά ανυπομονούμε. Σκεφτόμαστε, από Μάιο και έπειτα να κάνουμε κάποια live χωρίς να έχουμε κλείσει κάτι σίγουρο, όπως επίσης και σε κάποια φεστιβάλ το καλοκαίρι.



Πως θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;



Κλείνοντας να σας ευχαριστήσουμε για αυτήν την συνέντευξη, μας χαροποιεί να βλέπουμε άτομα που ασχολούνται και αγαπάνε την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή, η οποία μόνο πεθαμένη δεν είναι και σίγουρα έχει να δώσει πολλά, όπως και δίνει εδώ και αρκετά χρόνια. 'Όποιος θέλει για οποιονδήποτε λόγο να επικοινωνήσει μαζί μας, εδώ είναι κάποια links που θα μας βρει και να κατεβάσει τον δίσκο.
καλή συνέχεια,
Κραταραμμένο Στόμα.



Εμείς σας ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου