ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE SHADELESS EMPEROR



 
 
Πότε και πως προέκυψαν οι THE SHADELESS EMPEROR;

Οι The Shadeless Emperor γεννήθηκαν στη Λάρισα τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον Θάνο Τζιόκα και τον Χρήστο Μήτρο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν το υλικό τους με διάφορες ιδέες, μουσικές και μη. Αφορμή επίσης, στην δημιουργία του σχήματος, η αποχώρησή τους από το προηγούμενο μουσικό σχήμα που ήταν μέλη.
 
Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;
 
Θα έλεγα πως βασικές μουσικές μας επιρροές είναι το Μελωδικό Death της Σουηδίας, οι Opeth και οι Blind Guardian, καθώς και ο Folk και Prog χώρος εν γένει. Θα ήθελα φυσικά να πω ότι επιρροή μας είναι και η λογοτεχνία και οι λέξεις της, καθώς και οι «εικόνες» του σήμερα και του τότε, όπως τις ερμηνεύει κανείς.
 
Εσείς με ποιο όρο θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;
 
Ίσως με το τολμηρό Epic/Melodic Death Metal, λόγω της επικής διάθεσης στη σύνθεση και στον στίχο. Αλλά και σκέτο Melodic/Death Metal είναι πολύ κατατοπιστικό. Αλλά γενικότερα μας αρέσει το να ορίζεται η μουσική μας όπως βγαίνει στον καθένα.
 
Μέσα στο 2013 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας Demo, μιλήστε μας για αυτό.
 
Το πρώτο μας Demo ονομάζεται Homeland και περιέχει τρία κομμάτια: Homeland, Shades Over The Empire και Helios The Dark. Καθένα έχει να πει μια ξεχωριστή ιστορία παραβολής/αλληγορίας, διανθισμένα με μια δόση φαντασίας και επικότητας. Ειλικρινά τα κομμάτια που έχει μέσα του είναι τα ανδραγαθήματα των ονείρων και των *αρέσκω* της εφηβικής ηλικίας μας, αλλά και της ενηλικίωσής μας. Φανταστείτε ότι η σύνθεσή του μας πήρε δύο χρόνια, ενώ οι ηχογραφήσεις ενάμιση χρόνο. Και όλα αυτά λόγω έλλειψης εμπειρίας αλλά και χρόνου και χρήματος στην αρχή. Αλλά η αναμονή άξιζε. Μπορεί να είναι τώρα ένα κομμάτι του παρελθόντος μας, να παρατηρούμε πράματα που δεν μας άρεσαν και θα αλλάξουν στον επερχόμενο δίσκο, αλλά σίγουρα δεν θα πάψει να είναι ο πρωτότοκος υιός και το καμάρι μας.
 
Από που μπορούμε να προμηθευτούμε το Demo αυτό;
 
Το Homeland μπορείτε να το προμηθευτείτε από την ίδια την μπάντα ή από το Rock Music Store στην Λάρισα (Κοραή Αδαμάντιου 34).
 
Πώς σκοπεύετε να συνεχίσετε και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Αυτό τον καιρό ετοιμάζουμε νέο υλικό για το ντεμπούτο μας. Έχουμε γράψει το 80% του δίσκου και σε λίγο χρονικό διάστημα θα μπούμε στο στούντιο για τις προπαραγωγές, με σκοπό από Οκτώβρη να ξεκινήσουν οι ηχογραφήσεις του δίσκου. Εκτός αυτού, προγραμματίζονται κάποια shows για το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων του Χρήστου (κιθάρα), ίσως να βρούμε τον προσωρινό αντικαταστάτη του για αυτά.
 
Πόσο εύκολο είναι να προωθήσετε τη δουλειά σας με την χρήση του internet;
 
Θεωρώ πως είναι μάνα εξ ουρανού για την κάθε μπάντα και καλλιτέχνη εν γένει. Ειδικά για τις Underground μπάντες είναι, θα ‘λεγα, και η αφορμή να ξεκινήσει κανείς ένα σχήμα, καθώς περιορίζεται έτσι ο φόβος του «ποιος θα το ακούσει;». Σκεφτείτε μόνο πως όταν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Διασκέδασης πεθαίνουν, το Διαδίκτυο ανθίζει στις στάχτες των. Και φυσικά αυτό προωθεί κάθε καλλιτέχνη. Αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι αν δεν το «κουράσεις» το θέμα, δηλαδή αν δεν βαλθείς να πρήξεις κόσμο και να προωθήσεις την δουλειά σου σε κοινό μέσα από αυτό το εργαλείο, δεν θα κερδίσεις κάτι. Κάθε τι θέλει κόπο και μεράκι. Χωρίς αυτά δεν κάνεις κάτι.
 
Είστε από τη Λάρισα, πως είναι η metal σκηνή εκεί;
 
Η σκηνή της Λάρισας ανθεί και παρακμάζει ταυτόχρονα. Υπάρχουν εξαιρετικά σχήματα, καλλιτέχνες και μουσικοί στην πόλη που δίνουν τα πάντα για την μουσική που φτιάχνουν, και ζουν και αναπνέουν για αυτήν. Ειδικότερα, υπήρξε μεγάλος αριθμός νέων σχημάτων το 2009 – 2010 καθώς και ομάδες όπως το L.A.bands που προωθούσαν τη φάση με φεστιβάλ και διοργανώσεις. Τώρα η παραγωγή των νέων σχημάτων θαρρώ πως έχει φθήνει και αν έχουν δημιουργηθεί κάποια, δεν τα γνωρίζω δυστυχώς. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ενεργές μπάντες, παλιές και καινούργιες που παίζουν ωραία μουσική και κάνουν το κόσμο να νιώθει περήφανος για την σκηνή της πόλης. Θα ήθελα να τις αναφέρω όλες αλλά ειλικρινά είναι αδύνατον.
Επιπλέον, είναι σπουδαιότατη η συμβολή μερικών ατόμων στη Λάρισα, όπως του Θωμά Βαλάση, που support-άρουν την ελληνική σκηνή και τη μουσική εν γένει, που αν δεν υπήρχε, πιστεύω θα ήμασταν ακόμη χρόνια πίσω σαν πόλη. Τους ευχαριστούμε βαθύτατα για αυτό.
Αλλά φυσικά έχουμε και πολλά παράπονα. Από τον κόσμο που (δεν) έρχεται στις συναυλίες (γιατί φυσικά με 5€ εισιτήριο ποιος θα έρθει αν βαριέται), από τον νέο και τον παλιό κόσμο στην metal σκηνή καθώς και από τις μπάντες που θα έπρεπε να αλληλοστηρίζονται αλλά προτιμούνε να αλληλοθάβονται. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα όμως είναι οι συναυλιακοί μας χώροι, που είναι ελάχιστοι για τον αριθμό των ενεργών μπαντών που έχει η πόλη. Και ας μην έφτανε αυτό, οι χώροι που υπάρχουν δεν προωθούν τα «παιδιά» της πόλης τους, ενώ χρίζονται ακατάλληλοι για πολλούς λόγους, όπως επαγγελματισμού, οργάνωσης και όχι μόνο.
Τα καλύτερα όμως θα έρθουν. Είμαστε αισιόδοξοι.
 
Πώς θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ το blog Underground Skini για την ευκαιρία που μας έδωσε να εκφράσουμε πέντε πράματα μέσω αυτής της συνέντευξης. Ειλικρινά, τέτοια «ηρωικά» blog βοηθάνε να πάει μπροστά η metal σκηνή στην χώρα μας. Ελπίζω να περνάτε υπέροχα!
Support your Local Scene And… Fantasy For All!!
 
Εμείς ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου