ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ IXPAPALOTL

 
 
 
Συνέντευξη του μπασίστα Trollg των IXPAPALOTL.
 
 
Πέστε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκαν οι IXPAPALOTL.


Οι ρίζες των Ixpapalotl βρίσκονται στα τέλη της δεκαετίας του 90 όπου παίζαμε μαζί σε διάφορες μπάντες. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, το 2008 αποφασίσαμε να κάνουμε ξανά ένα συγκρότημα και καθώς είμασταν όλοι φίλοι έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια, επανενωθήκαμε και φτιάξαμε τους Ixpapalotl. Το 2009 ηχογραφήσαμε το πρώτο μας EP That Of The Swamp το οποίο, όπως και το νέο μας EP Corpse Republic μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε δωρεάν στο site μας
 
 
Ποια είναι η ηχητική κατεύθυνση της μπάντας ?


Παίζουμε Death Metal, με Grindcore στοιχεία και βασικές επιρροές μπάντες όπως Dying Fetus, Cannibal Corpse, Deicide, Malevolent Creation, Napalm Death, Carcass, Morbid Angel, Misery Index, Suffocation κλπ
 
 
Τι θέματα διαπραγματεύονται οι στίχοι σας ?


Οι στίχοι στο Corpse Republic είναι έργο του τραγουδιστή μας KJ, και είναι επηρεασμένοι από την άθλια και παρανοϊκή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τον πλανήτη γενικά. Πραγματεύονται κατά κύριο λόγο, κοινωνικά ζητήματα περασμένα μέσα από ένα dark fantasy λογοτεχνικό φίλτρο το οποίο τους κάνει αρκετά ιδιαίτερους και αυθεντικούς κάτι που δεν βρίσκεις συχνά στο συγκεκριμένο είδος. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τους διαβάσει στο site μας και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Διαβάστε ρε!
 
 
 
Ας πάμε στο νέο σας almbum 'Corpse Republic', τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτό ?


Κατ αρχήν, δεν το θεωρούμε album αλλά EP, καθώς έχει διάρκεια γύρω στα 20 λεπτά. Περιέχει επτά κομμάτια που γράψαμε από το 2009 έως το2012. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν το 2012 στο Incomporated M Studiο από τον Bill, και το Master στο Unreal Studio από τον Alex, όλα με δικά μας έξοδα. Το εξώφυλλο, όπως και στο Τhat Of The Swamp είναι έργο του καλού μας φίλου Nexro.
 

Έχουν ενδιαφερθεί κάποιες εταιρίες για την δουλειά σας ?


Γενικά θεωρούμε ότι ανήκουμε στην DIY κατάσταση και δεν έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με εταιρίες κλπ. Το That Of The Swamp το κόψαμε μόνοι μας και το δίναμε εντελώς δωρεάν σε όποιον ενδιαφερόταν. Το Corpse Republic όπως είπα και πριν, διατίθεται από το site μας και από διαφορά blogs για δωρεάν κατέβασμα και δεν έχουμε καταλήξει ακόμα τι θα κάνουμε με cds κλπ. Η λογική, μιας και έχουν σφίξει οι κώλοι, είναι να δούμε αν μπορέσουμε να γλιτώσουμε κάποια χρήματα από το κόψιμο μέσω κάποιου distro ή και να καλύψουμε κάποιο ποσοστό από τα έξοδα μας. Πάντως γενικά είμαστε ενάντια στη εμπορευματοποίηση της μουσικής για πολλούς λόγους και δεν θα επιτρέπαμε ποτέ την κερδοσκοπία από τη μουσική μας. Από την άλλη αν μας έκανε η sony συμβόλαιο εκατομμυρίων μπορεί και να ξεπουλιόμασταν σαν τα τελευταία γιουσουφάκια και να το γυρνάγαμε σε τσιφτετέλι ελαφρολαικό.

 
 
Ποια είναι τα επόμενα βήματα για εσάς ?



Έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε νέα κομμάτια και θα παίξουμε στο Brutality Over Sanity το Μαιο. Από εκεί και πέρα, φαντάζομαι θα ψαχτούμε και για άλλα live κλπ.
 
 

Ποια είναι η άποψή σας για την Ελληνική underground σκηνή σήμερα ?



Η ελληνική death/grind σκηνή αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο έχει παίξει στο χώρο από τότε που ασχολούμαι με το θέμα. Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες που τα σπάνε, πολλά live, και πολύ σωστός κόσμος που παρακολουθεί και στηρίζει. Πάντως το πιο σημαντικό για μένα, είναι το θετικό κλίμα που υπάρχει, χωρίς μικρότητες και ροκσταριλίκια,σε αντίθεση με άλλες εποχές και άλλες σκηνές που η μιζέρια κυριαρχούσε και κυριαρχεί. Πολύ σημαντικό ρόλο σ΄ολα αυτά έχει παίξει το facebook group, Greek Death/Grind Scene το οποίο έχει φέρει σε επαφή όλη τη σκηνή και έχουμε γίνει μια μεγάλη παρέα.Άπειρο respect στον John Xanth για το εγχείρημα και για τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες που παίρνει και όσοι μπορούν, να πάνε στο 2ο Greek Death/Grind Scene Festival 16 kai 17 Μαρτίου στο 8ball στη Θεσσαλονίκη και να στηρίξουν. Μέχρι και πούλμαν από Αθήνα κανόνισε ο θεός.
 
 

Κλείστε όπως επιθυμείτε τη συνέντευξη ...



Θα κλείσω με ένα στίχο από το κομμάτι μας Chaotic Intentions. We need to kill the shadow that kills us every day, and make sure it wont rise again to strike us from the fucking grave.
 
 

Ευχαριστούμε φίλε Trollg, καλή συνέχεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου