ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HALF GRAMME OF SOMA

 
 
 
 
Από πότε υπάρχουν οι HALF GRAMME OF SOMA, τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα και ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία σας ?


 
Οι Half Gramme Of Soma δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2011 και ο λόγος ύπαρξής τους είναι κυρίως η έκφραση μέσω της μουσικής.
Θέλαμε να βγάλουμε προς τα έξω τη μουσική που ήδη υπήρχε μέσα στο κεφάλι μας, για μας ήταν κάτι το φυσικό.
Στη συνέχεια περάσαμε από πολλές φάσεις και αλλαγές μελών μέχρι να φτάσουμε στα πρώτα μας live την Άνοιξη του 2012 και στην ηχογράφηση του ντεμπούτου CD μας το καλοκαίρι.
H ηχογράφηση του CD έγινε στο In The Core Media Studio με τους Νίκο και Γιώργο από τους insiDead, ο Γιώργος συμμετέχει κάνοντας πρώτα και δεύτερα φωνητικά σε δύο κομμάτια, ενώ η μίξη και το mastering έγιναν από το Γιώργο Λεόντη που έχει συνεργαστεί επίσης με τους 1000mods και σύντομα θα μιξάρει και το τρίτο album των Lucky Funeral.
Το CD περιέχει 9 κομμάτια που συνοψίζουν την πρώτη περίοδο της μπάντας και είναι εντελώς DIY κυκλοφορία, αυτοχρηματοδοτούμενη και αυτοπροωθούμενη.
 
 
 
Το μουσικό σας ύφος ποιο είναι ?


Λέμε ότι παίζουμε Heavy Rock, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας ενδιαφέρει να βάλουμε μια ταμπέλα πάνω από το κεφάλι μας.
Στα κομμάτια μας ενυπάρχουν αρκετές διαφορετικές επιρροές.
Κάποιοι ακούνε σε μας stoner, κάποιοι grunge, κάποιοι post-metal, κάποιοι heavy ψυχεδέλεια, εμείς προτιμούμε να παίζουμε ό,τι βγαίνει από μέσα μας και να αφήνουμε τους ορισμούς για τους υπόλοιπους.
 
 
 
Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας. Τι μηνύματα προσπαθείτε να περάσετε μέσα από αυτούς ?


Για το κομμάτι των στίχων ο κατάλληλος για να απαντήσει θα ήταν ο πρώην τραγουδιστής μας, ο Ανδρέας που έχει γράψει το μεγαλύτερο μέρος τους.
Δεν προσπαθούμε να περάσουμε κάποιο μήνυμα, ούτε να επηρεάσουμε κάποιον, οι στίχοι υπάρχουν για να συμπληρώνουν τη μουσική, τουλάχιστον μέχρι τώρα.
 
 
 
Τώρα που το ντεμπούτο ομότιτλο άλμπουμ σας είναι έτοιμο πως νιώθετε ?


Κατά την ηχογράφηση και τη διαδικασία που ακολούθησε μέχρι την ολοκλήρωση του CD συναντήσαμε κάποιες δυσκολίες και υπήρχε ένα σχετικό άγχος για το τελικό αποτέλεσμα, οπότε τώρα που το έχουμε στα χέρια μας, υπάρχει ένα αίσθημα ανακούφισης και ικανοποίησης.
Κοιτάζοντας πίσω είναι φυσικό να σκέφτεται κανείς πως κάποια πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά, όμως η διαδικασία της ηχογράφησης ήταν μια εμπειρία που μας έκανε καλύτερους ως μονάδες και ως σύνολο, γεγονός που φάνηκε και στα live που έχουν ακολουθήσει, ενώ το feedback που παίρνουμε για το CD είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.
Κατά τα άλλα, κλείνει ένα κεφάλαιο για τους hgos και εμείς ήδη κοιτάμε μπροστά και μας απασχολεί κυρίως η δημιουργία νέου υλικού και τα live με τη νέα μας σύνθεση.
 
 
 
Έχετε νέο τραγουδιστή ?
 
 

Ναι, έχουμε νέο τραγουδιστή, το Γιάννη, αλλά και καινούριο μπασίστα, το Νίκο, αφού ο Μήτσος που παίζει μπάσο στο cd την έκανε για τα ξένα.
Είμαστε σίγουροι ότι και τα δύο μέλη θα μας πάνε ένα βήμα παραπέρα καθώς από τις πρώτες πρόβες και το πρώτο live με τη νέα μας φωνή φαίνεται ότι δένουμε τέλεια.
Ευχόμαστε τα καλύτερα στα πρώην μέλη μας.
 
 
 
Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση του group ?


Είτε το θέλουμε, είτε όχι το internet είναι απαραίτητο εργαλείο για την προώθηση ενός νέου group και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ.
Στα 90s θα χρειαζόμασταν πάρα πολύ τρέξιμο και πάρα πολύ σάλιο για γραμματόσημα για να μας ακούσει έστω και ένας στην Ιαπωνία, στη Ρωσία ή στην Ινδία.
Κυκλοφορήσαμε το cd μας μέσω ψηφιακά μέσω bandcamp με τη δυνατότητα δωρεάν (με προαιρετικό αντίτιμο)downloading με αποτέλεσμα να διαδοθεί πιο εύκολα, να έχει κυκλοφορήσει παράνομα δεξιά και αριστερά και να έχει ακουστεί γενικά σε underground επίπεδο.
Επίσης η παρουσία στα social media είναι εξίσου απαραίτητη και από αυτή μπορούν να προκύψουν διάφορες ευκαιρίες πχ.για live.
Από την άλλη το χάος της πληροφορίας και της άπειρης διαθέσιμης μουσικής μπορεί να αποπροσανατολίσει τους ακροατές, αλλά και τις μπάντες, κάνοντας τις να αναλώνονται σε κούφιο PR και να παγιδεύονται στο διαδικτυακό φαίνεσθαι.
Προσπαθούμε να κρατάμε τις ισορροπίες γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι πόσο καλός είσαι στο προβάδικο, στο studio της ηχογράφησης και πάνω στη σκηνή, όπως λέει ο drummer μας ο Θείος που δεν έχει υπολογιστή και ζει ακόμα στην εποχή του λίθου!
 
 
 
Τι να περιμένουμε από τους HALF GRAMME OF SOMA στο μέλλον, μέχρι που έχουνε σκοπό να το τραβήξουνε ?


Όσα περισσότερα live μπορούμε στην Αθήνα και οπουδήποτε αλλού υπάρξει ενδιαφέρον, καθώς και καινούριο, πολύ heavy υλικό.
 
 
 
Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη ?


Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και το χρόνο που μας δώσατε.
Συνεχίστε να στηρίζετε την ελληνική underground σκηνή, γιατί έχει πολλά να δώσει και τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες του εξωτερικού!
 
 
 
Εμείς ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου