ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ STIILL FALLING



Πείτε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκε το group των Still Falling.
 
Το group δημιουργήθηκε αν θυμάμαι καλά το 2009 από τους Νίκο Ζαφειρούλη και Νίκο Βογιατζή στις κιθάρες, τον Μάριο Μιζότερα στα φωνητικά και τον Κων/νο Ζαφειρούλη στο μπάσο. Ύστερα από τις κυκλοφορίες " Counterfeit Existence (2012) ", " The Three Suns (2013) ", " Mercury (2014)(single) ", " Free Of Avidya " (2016), το σημερινό line up αποτελείται από τους :
Σπύρος Παπαμανώλης (κιθάρες)
Νικός Ζαφειρούλης  (κιθάρες)
Μάνος Πλατανόπουλος(Μπάσο)
Aiad Ousta         (Tύμπανα)
Μάριος Μιζότερας   (Φωνητικά)

Γιατί διαλέξατε αυτό το όνομα για την μπάντα;
 
Το όνομα του συγκροτήματος είναι ένας συμβολισμός που συνδέεται άμεσα με τον διαλογισμό. Συμβολίζει μια βουτιά στο κενό χωρίς σημείο αναφοράς, επομένως δεν μπορεί να προσδιοριστεί η άνοδος ή η κάθοδος παρά μόνο η αιώρηση στο άπειρο. Το ενδιαφέρον μας γύρω από αυτή την έννοια καθώς και η διαφορετική επίδραση που έχει σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά μας οδήγησε στο όνομα Still Falling.  

Μπάντες που επηρέασαν συνολικά τους Still Falling.
 
Θα προτιμούσαμε να μην απαντήσουμε με ονόματα συγκροτημάτων, καθώς οι μπάντες δεν αποτελούν την μοναδική πηγή έμπνευσης μας. Σίγουρα είμαστε επηρεασμένοι από το σύνολο της τέχνης που προέρχεται από jazz, hip-hop, electro καλλιτέχνες μέχρι και soundtrack ταινιών.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας. Τι μηνύματα προσπαθείτε να περάσετε μέσα από αυτούς;
 
Στιχουργικά πραγματευόμασταν ανέκαθεν εσωτερικό περιεχόμενο, το βάθος και το στήσιμο του οποίου άλλαζε με την κάθε κυκλοφορία και την εκάστοτε θεματολογία της. Κατά κύριο λόγο οι στίχοι μας είναι δισυπόστατοι, περιέχουν αλληγορίες, συγκρίσεις του Ανθρώπινου Εγώ με το Συναισθηματικό Εγώ, το Νοητικό Εγώ, το Υπέρ-Εγώ κ.ο.κ. Για εμάς είναι πάντα ενδιαφέρον το να βλέπουμε διαφορετικές τοποθετήσεις και ερμηνείες πάνω στο σύνολο του υλικού μας.

Το 2016 κυκλοφορήσατε ( αν δεν κάνουμε λάθος σε ανεξάρτητη παραγωγή ) την τέταρτη δισκογραφική σας δουλειά με τίτλο Free of Avidya, μιλήστε μας γι' αυτή;
 
Όπως σωστά το θέσατε το Freeof Avidya κυκλοφόρησε σε ανεξάρτητη παραγωγή και ένας απο τους κύριους λόγους που έγινε αυτό είναι ότι ήμασταν αρκετά απορροφημένοι με την διαδικασία μίξης στα Bombtrack Studios και δεν θέλαμε να δεσμευτούμε χρονικά καθώς προτεραιότητα είχε η απόδοση του υλικού. Το Free of Avidya αποτελεί  το πρώτο LP του συγκροτήματος και είμαστε πολύ χαρούμενοι τόσο για το ηχητικό αποτέλεσμα όσο και για την ανταπόκριση του κόσμου.

Υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Είναι αλήθεια ότι σαν συγκρότημα αλλά και σαν άτομα ξεχωριστά βρισκόμαστε σχεδόν συνέχεια σε επεξεργασία νέου υλικού. Είναι μια κινητήριος δύναμη η οποία έρχεται πλέον αβίαστα και αποτελεί ένας είδος εσωτερικής θεραπείας για όλους μας. Ωστόσο αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαδικασία προπαραγωγής και η μορφή στην οποία θα κυκλοφορήσει το υλικό θα ανακοινωθεί στο μέλλον.

Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής onstage;
 
Μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη εμπειρία που έχουμε βιώσει σαν σύνολο μέχρι στιγμής, είναι η φετινή μας εμφάνιση στο Rockstadt Extreme Fest 2017 στο Rasnov της Ρουμανίας. Ήταν η δεύτερη φορά που εμφανιζόμασταν στην Ρουμανία, οπότε ήρθαμε face to face με ένα κοινό που ήταν παθιασμένο με το υλικό μας, που γνώριζε και φώναζε τους στίχους μας και συμμετείχε στο show μας ανελλιπώς. Στο πολυήμερο αυτό φεστιβάλ ο χρόνος μας επέτρεψε να παρευρεθούμε και τις υπόλοιπες μέρες, κάτι το οποίο όχι μόνο μας έδωσε την ευκαιρία να απολάυσουμε και τα άλλα ονόματα του Line-up αλλα και να συναντήσουμε πολύ από το κοινό μας. Ο ενθουσιασμός και η ζεστασιά που μας έδειξε το Ρουμάνικο κοινό θα μας μείνουν αξέχαστα, καθώς και η Σημαία της Ρουμανίας με το λογότυπο Still Falling τυπωμένο πάνω της που κυμάτιζε ενώ παίζαμε και έπειτα μας δόθηκε σαν δώρο από μια παρέα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μας βοήθησαν να δώσουμε ένα από τα καλύτερα μας show μέχρι σήμερα και αυτό που βιώσαμε πάνω στην σκηνή ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Ποια είναι τα επόμενα πλάνα των Still Falling;
 
Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχουν για εμάς live shows σε Αθήνα και επαρχία, ένα νέο videoclip για ένα ακόμη τραγούδι του δίσκου, και φυσικά οι ηχογραφήσεις για το νέο υλικό.

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική Death Metal σκηνή;
 
Η Ελληνική Death Metal σκηνή είναι εμπεριστατωμένα μια από τις πιο σεβαστές σκηνές του ιδιώματος παγκοσμίως. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στο σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν αυτή την σκηνή, μουσικούς και μη. Υπάρχει μια δυνατή αφοσίωση και αλληλοϋποστήριξη που δεν βρίσκει κανείς εύκολα σε άλλα μουσικά ιδιώματα στη χώρα μας.

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει;
 
Θα θέλαμε πραγματικά να γράψουμε μια ατελείωτη λίστα από Ελληνικά σχήματα τα οποία ξεχωρίζουν για τόσους διαφορετικούς λόγους για εμάς, αλλά για να απαντήσουμε στην ερώτηση με ακρίβεια θα αναφέρουμε ενδεικτικά ονομαστικά μερικά "Νέα" ονόματα που ξεχωρίζουν για την εργατικότητα, την επιμονή και την αφοσίωση τους στην τέχνη τους. Με τυχαία σειρά: Kin Beneath Chorus, Vermingod, Blame Kandinsky, Pure Violent Hedonism, Allochiria, Chronosphere, Ortensia, Observ και μία ανερχόμενη Math-Rock μπάντα οι Peterflatface.


Κλείστε αυτή τη συνέντευξη όπως θέλετε.
 
Ευχαριστούμε πολύ για τον χώρο που μας δώσατε να συζητήσουμε πράγματα που θέλαμε καιρό να πούμε καθώς και για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σας. 

Και εμείς ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου