ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HYPOSTASIS



Θα θέλαμε να μάθουμε πως ξεκίνησε η όλη φάση με τη μπάντα και τι έγινε ώστε να φτάσουν οι Hypostasis στην τελική τους μορφή. 
 
Μια μπάντα είχε δημιουργηθεί από πολύ παλιά, όταν ήμασταν όλοι ακόμα στο γυμνάσιο. Έγιναν αρκετές αλλαγές στο line up και τελικά η τότε μπάντα διαλύθηκε. Αρκετά χρόνια αργότερα, ενώ καθόμασταν ένα καλοκαίρι όλοι μαζί, έπεσε ξαφνικά η ιδέα στο τραπέζι να φτιάξουμε ένα νέο σχήμα, και συμφωνήσαμε όλοι αμέσως. Πολύ σύντομα οι Hypostasis με τη σημερινή μορφή τους είχαν δημιουργηθεί. 

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν επηρεάσει την μουσική σας; 
 
Εδώ έχουμε θέμα, μεταξύ μας έχουμε αρκετά διαφορετικά ακούσματα και προτιμήσεις. Μια σημαντική κοινή επιρροή που έχουμε είναι σίγουρα οι Pain Of Salvation, αλλά από εκεί και πέρα όλα παίζουν, από το φάσμα της rock/metal και όχι μόνο. 

Πως αποφασίσατε να ονομάσετε το συγκρότημα Hypostasis; 
 
Η διαδικασία ήταν αρκετά επίπονη, για να είμαστε ειλικρινείς. Είχαν προταθεί πολλές ιδέες, κάποιες από τις οποίες ήταν πολύ αξιόλογες, αλλά έπρεπε να βρούμε κάτι με το οποίο ήμασταν όλοι 100% ευχαριστημένοι και αυτό ήταν το Hypostasis - ένα όνομα το οποίο πιστεύουμε ότι αντικατοπτρίζει αρκετά καλά και τη μουσική μας. 

Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας; 
 
Αν και πολύ ευρύς όρος, θα λέγαμε ότι υπάγεται στο Progressive Metal, με αρκετά Heavy στοιχεία. Για περισσότερη λεπτομέρεια, θα πρέπει να ακούσετε και να βγάλετε εσείς τα συμπεράσματά σας. 

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε ως σχήμα αυτόν τον καιρό; 
 
Τους τελευταίους μήνες προσπαθήσαμε να εστιάσουμε λίγο στις ζωντανές εμφανίσεις, κάτι το οποίο είχαμε αμελήσει αρκετά έως τώρα. Ταυτόχρονα δουλεύουμε πάνω σε νέες ιδέες και κομμάτια και δίνουμε μια πιο συγκεκριμένη κατεύθυνση στη μουσική μας. 

Το 2016 κυκλοφορήσατε το ομώνυμο ep σας, από νέο υλικό, υπάρχει κάτι να περιμένουμε; 
 
Όπως είπαμε πιο πάνω, βρισκόμαστε μονίμως σε μια φάση σύνθεσης νέου υλικού. Τα κομμάτια τα οποία έχουν "τελειώσει" από πλευράς σύνθεσης, μπορεί κανείς να τα ακούσει στις ζωντανές εμφανίσεις μας, καθώς τα έχουμε ήδη ενσωματώσει στα σετ μας. Όσον αφορά κάποια νέα κυκλοφορία, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια προγραμματισμένη ημερομηνία - θέλουμε να του δώσουμε όσο χρόνο χρειάζεται, έτσι ώστε το πρώτο μας άλμπουμ όταν βγει να μπορούμε να πούμε ότι μας αντιπροσωπεύει πλήρως. 


Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τα άμεσα ή μελλοντικά σας σχέδια; 
 
Για την ώρα καταπιανόμαστε με πρόβες και τη σύνθεση νέου υλικού. Ταυτόχρονα δουλεύουμε πάνω στα διάφορα θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων, ώστε κάθε φορά να είμαστε πιο προετοιμασμένοι και να αποδίδουμε καλύτερα αυτό που θέλουμε στον κόσμο. 

Σαν μπάντα θεωρείτε ότι λειτουργείτε καλύτερα στο στούντιο ή πάνω στη σκηνή; 
 
Στο studio είμαστε όλοι πολύ άνετοι, δεδομένου ότι έως τώρα ο χώρος και ο εξοπλισμός είναι δικά μας και η ηχογράφηση, η επεξεργασία κλπ γίνονται όλα από εμάς τους ίδιους, οπότε το περιβάλλον είναι κάπως πιο "οικογενειακό" ας πούμε. Στη σκηνή υπάρχουν πάντα τα κλασικά θέματα ήχου, εξοπλισμού, στησίματος κλπ, τα οποία μπαίνουν στη μέση - πιστεύουμε όμως πως με κάθε εμφάνιση γίνεται πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα επί σκηνής και να βγει το αποτέλεσμα που πρέπει. Έτσι κι αλλιώς, δε μπορεί να συγκριθεί κάτι με το συναίσθημα της ζωντανής εμφάνισης, είναι εντελώς άλλος κόσμος. 

Ποια η άποψή σας για την ελληνική metal σκηνή; 
 
Η Ελληνική σκηνή έχει πολλά αξιόλογα σχήματα και μουσικούς να αναδείξει - η όρεξη και το ταλέντο υπάρχει, χρειάζεται όμως κάποιο ψάξιμο για να ακουστούν και από πλευράς των μουσικών αλλά και από το κοινό. Επίσης είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι, παρ' όλο που υπάρχουν σαφώς διαμορφωμένα πρότυπα και "μόδες" στα είδη μουσικής που παίζονται, υπάρχουν πολλά σχήματα που κάνουν απλά αυτό που αγαπούν, ανεξάρτητα αν "ακούγεται" πολύ ή αν είναι εύκολα κατηγοριοποιήσιμο. 

Έχετε να προτείνετε κάποιες νέες και όχι μόνο ελληνικές μπάντες που θα έπρεπε να προσέξουμε; 
 
Τα ονόματα είναι πάρα πολλά, θα αρκεστούμε σε μερικές προσωπικές μας προτιμήσεις: Mother Of Millions, The Silent Wedding, Mad John The Wise, Pulse R, Tears, Glass Eye Filter, Rheinkaos. 

Τέλος, θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες του blog; 
 
Κατ' αρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνέντευξη και για το έργο σας. Προς τους αναγνώστες σας, το υλικό μας είναι ανεβασμένο στη σελίδα μας στο Facebook και το Bandcamp, αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά. Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν τα εγχώρια σχήματα να συνεχίζουν τις πολύ αξιόλογες προσπάθειές τους και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα σε κάποια συναυλία, είτε πάνω στη σκηνή είτε από κάτω.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου