ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HARDLAND



Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι Hardland;
 
Οι Hard land δημιουργήθηκαν, από τους Μιχάλη Πρωτοψάλτη (κιθάρα - Hardways, Real Thing, Δειπνοσοφιστές), Κώστα Τάνη (τύμπανα - Hardways, Real Thing, Δειπνοσοφιστές) και Σταύρο Παπαδόπουλο (κιθάρα / φωνή / παραγωγή - Super Vintage) τον Απρίλιο του 2016. To συγκρότημα παίζει κλασικό hard rock της δεκαετίας του ’70 και ’80. Πολύ γρήγορα τα τραγούδια του πρώτου άλμπουμ είναι έτοιμα και το συγκρότημα ξεκινά την ηχογράφησή του! Ο Σταύρος Παπαδόπουλος παραμένει στο ρόλο του παραγωγού και τις κιθάρες αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο Μ. Πρωτοψάλτης, ενώ στο συγκρότημα μπαίνουν ο Κώστας Ταλταμπάνης (μπάσο - Πράσσειν Άλογα) και Άγγελος Γουζέτος (φωνή - Πράσσειν Άλογα). Τον Οκτώβριο του 2016 το πρώτο άλμπουμ είναι έτοιμο και τον Φεβρουάριο του 2017, το συγκρότημα ανακοινώνει την συνεργασία του με την New Dream records , για την κυκλοφορία του, η οποία πραγματοποιείται στις 30/6/2017. Παράλληλα το συγκρότημα κάνει τις πρώτες live εμφανίσεις στο Blue Barrel live stage στη Θεσσαλονίκη , για την προώθηση του άλμπουμ.

Το όνομα της μπάντας πως προέκυψε;
 
Το όνομα του συγκροτήματος βγήκε από τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, που την έχουν καταντήσει μια "σκληρή" χώρα για τους Έλληνες πολίτες.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει ποτέ;
 
Η μουσική μας είναι Hard Rock παλαιάς κοπής, με επιρροές από τα γνωστά συγκροτήματα των 70's και 80's, που σημάδεψαν τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια και με αυτά μεγαλώσαμε.

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα συγκροτήματα ή συγκεκριμένοι καλλιτέχνες από τους οποίους θεωρείτε ότι έχετε επηρεαστεί;
 
Ακούγοντας την μουσική μας, θα βρείτε επιρροές από AC/DC, Deep Purple, Whitesnake, ZZ Top, Rory Gallagher και άλλα συγκροτήματα των 70's και 80's, που μέσα από την προσωπικότητα του καθένα από εμάς, συνθέτουν τον ήχο των Hardland.

Μέσα στο 2017 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας άλμπουμ με τίτλο Hardland, μιλήστε μας γι' αυτό.
 
Είναι το πρώτο μας "παιδί", που η αλήθεια είναι ότι γράφτηκε και ηχογραφήθηκε πολύ γρήγορα και σχεδόν παράλληλα με την ολοκλήρωση της σύνθεσης των μελών του συγκροτήματος. Φτιάχτηκε με πολύ όρεξη και αγάπη για την μουσική που αγαπάμε και στόχος μας είναι φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

Κοιτάζοντας πίσω υπάρχει κάτι που θα θέλατε να είχατε κάνει διαφορετικά;
 
Εγώ προσωπικά και νομίζω και οι υπόλοιποι, δεν θα πειράζαμε τίποτα πάνω του. Είναι το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας μας, που ολοκληρώθηκε και τώρα πρέπει να το παίξουμε live, να το χαρούμε και να το ταξιδέψουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Και είμαστε έτοιμοι για να γράψουμε τη συνέχεια της ιστορίας!


Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την κυκλοφορία αυτή;
 
Όπως είπα και προηγουμένως, θα προσπαθήσουμε να το "ταξιδέψουμε" μέσα από τα live μας όσο πιο μακριά μπορούμε και να το ακούσει όσο πιο πολύς κόσμος γίνεται.

Πέρα από το Hardland, ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση;
 
Ήδη υπάρχουν 5-6 τραγούδια σε πρώιμη μορφή και διάφορες ιδέες που δουλεύουμε, για το επόμενο μας άλμπουμ και σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να το ηχογραφήσουμε.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της παρουσίας των Hardland στην Ελληνική σκηνή, ποιες ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές σας και επίσης, νιώθετε ότι έχετε κάνει λάθος επιλογές ή κινήσεις;
 
Η παρουσία μας είναι σχετικά σύντομη, παρόλα αυτά θα ξεχωρίσω τα πρώτα μας live στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, όπου συστηθήκαμε στον κόσμο, λάβαμε πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα και το διασκεδάσαμε πολύ. Όπως είπα και πιο πάνω, κοιτάμε μπροστά και προσπαθούμε να μαθαίνουμε από τα όποια λάθη μας και να προχωράμε.

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 
 
Κακά τα ψέματα, όλοι μας κατεβάζουμε μουσική από το internet, είναι πλέον πολύ εύκολο. Ο μουσικός όμως πρέπει να πληρώνεται για να μπορεί να συνεχίσει να κάνει άλμπουμ. Σε γενικές γραμμές εδώ που έχει φτάσει το πράγμα δεν διαφωνώ, αλλά όταν θα θέλεις να έχεις το άλμπουμ σε cd format ή σε καλή ποιότητα, θα πρέπει να το πληρώσεις. Εγώ προσωπικά όταν ένα άλμπουμ μου αρέσει, το αγοράζω. Κοιτάζοντας την καλή πλευρά του θέματος, το downloading μου δίνει την δυνατότητα να διαλέξω πιο άλμπουμ μου αρέσει και θέλω να αγοράσω μιας και οικονομικά, είναι αδύνατον να τα πάρω όλα. Οι καλές δουλειές και τα όμορφα άλμπουμ, πρέπει να πληρώνονται και να επιβραβεύονται!

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε δυο λόγια σε αυτούς που θα κάνουν τον άθλο να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη...
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που θα κάνουν τον κόπο να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη και θα ακούσουν την μουσική μας. Ελπίζω να τους αρέσει το πρώτο μας άλμπουμ και να το ευχαριστηθούν όπως κι εμείς όταν το φτιάχναμε. Θα έλεγα να στηρίζουν τα Ελληνικά συγκροτήματα στα live και στις κυκλοφορίες τους, γιατί το έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Υπάρχουν πολλά καλά συγκροτήματα εκεί έξω, που γράφουν καταπληκτική μουσική και αξίζουν την προσοχή μας. Κλείνοντας να ευχαριστήσω την εταιρία μας την New Dream Records για την στήριξη που μας παρέχει και το Underground Σκηνή, για τη δυνατότητα που μας έδωσε για αυτή τη συνέντευξη. 

Και εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου