ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ FRAGMENTS OF DESPAIR



Να ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό σας.
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε το χειμώνα του 2013 στην Πάρο από εμάς τους δύο τον Στέλιο και τον Ρωμύλο δυο κιθαρίστες δηλαδή, που μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τον σκληρό ήχο. Σιγά σιγά βρήκαμε και κάποια άτομα για να πλαισιώσουν τις υπόλοιπες θέσεις (μπάσο, τύμπανα). Ξεκινήσαμε με κάποιες διασκευές των Iron maiden, Metallica, Grave Digger, Iced earth. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσαμε να βρούμε τραγουδιστή με τίποτα και κάπως έτσι ανέλαβε ο Ρωμύλος τη φωνή. Αρχίσαμε λοιπόν να συνθέτουμε δικά μας κομμάτια. Το πρώτο ήταν το "Under the same sky". Τον Σεπτέμβρη του 2014 μπήκαμε στο studio για να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας Ep album, παρ' όλο που η μπάντα είχε ολοκληρωθεί μόνο 15 μέρες πριν, το οποίο κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 2015. 

Πώς προέκυψε το όνομα Fragments of Despair του συγκροτήματος;
 
Ήμασταν μεταξύ δύο του "Night thrashers" και του "Fragments of Despair". Αποφασίσαμε να κρατήσουμε το δεύτερο γιατί αντικατοπτρίζει ακριβώς το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε προς τα έξω. 

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
 
Γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με το Metal. Αλλά ίσως οι κυρίαρχες να είναι οι "Nevermore", οι "Death", οι "Kreator", οι "Sodom", οι "Conquering Dystopia", οι "Iron Maiden", οι "Megadeth", οι "Dream theater", οι "Iced Earth", οι "Metallica", "Annihilator" και τέλος οι "Testament". Αυτοί οι λίγοι (γέλια). 

Τι θέματα πραγματεύονται συνήθως οι στίχοι σας;
 
Την Μαλακία της ανθρωπότητας!!! Κοινώς τον ρατσισμό, τον πόλεμο, την πολιτική, την θρησκεία, την γενιά του τάμπλετ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το τερατούργημα που έχουμε δημιουργήσει και λέγετε κοινωνία. 

Αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος ετοιμάζετε ένα album, πείτε μας περισσότερα.
 
Ναι όντως το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα είμαστε στη διαδικασία της μίξης. Το άλμπουμ θα είναι 32 λεπτά θα έχει 8 κομμάτια και θα λέγεται "Broken lost Mistakes". Πλέον έχουμε αλλάξει ύφος και κινούμαστε σε πιο Thrash/death μονοπάτια με Progressive στοιχεία και με κάποιες Black metal πινελιές. 


Υπάρχετε σαν συγκρότημα όχι πολλά χρόνια. Πώς ήταν η διαδρομή ως τώρα;
 
Πολύ δύσκολη όσον αφορά τους υπόλοιπους μουσικούς. Έχουμε αλλάξει πάρα πολλά μέλη στην μπάντα έως τώρα. Επειδή δεν μας αντέχανε (γέλια), αλλά κι επειδή είχανε κι άλλες υποχρεώσεις που δεν τους επέτρεπαν να διαθέσουν τον απαιτούμενο χρόνο. Εκεί που στρώναμε λίγο την κατάσταση φτου και από την αρχή. Πράγμα που σε κάνει να μην μπορείς να προγραμματίσεις Live εμφανίσεις. Αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό άλλαξε πλέον. 

Και η μεγαλύτερη προσδοκία σας σχετικά με την μπάντα;
 
Κάποια στιγμή να μπορούμε να ζούμε από αυτήν, ώστε να αφοσιωθούμε σε αυτό που αγαπάμε πραγματικά να κάνουμε. 

Είστε από την Πάρο, πως είναι η σκηνή εκεί; Υπάρχουν χώροι για Lives;
 
Χώροι υπάρχουν. Μεταλάδες δεν υπάρχουν και αρκετός κόσμος για να υποστηρίξει μια μουσική σκηνή. 20 και 30 άτομα που ενδιαφέρονται σε ένα νησί 13,000 κατοίκων είναι πολύ λίγο. 

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα του χώρου σας στην επαρχία;
 
Ελάχιστοι μουσικοί για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σχήμα και αυτό σε κάνει πολλές φορές να δουλεύεις με άτομα που δεν έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες με σένα. 

Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;
 
Κοίτα θα μιλήσουμε ανοιχτά. Σίγουρα η Ελληνική σκηνή έχει ανέβει πάρα πολύ αλλά έχουμε πάει στο άλλο άκρο, δηλαδή εκεί που άκουγες ελληνική μπάντα κι έκραζες τώρα μόνο και μόνο που είναι ελληνική λέμε ότι τα σπάει!!! Δεν αρκεί μια πολύ καλή παραγωγή πρέπει να υπάρχουν μοντέρνες συνθέσεις φρέσκες ιδέες κτλ, και όχι η αναβίωση μιας δεκαετίας που ναι μεν σημάδεψε κόσμο αλλά έμεινε εκεί μαζί με τις μπάντες που γεννήθηκαν τότε. Δεν είναι ωραίο να ακούμε δίσκο του 2016 και να έχει γέφυρα από κομμάτι των '80s. Πιστεύουμε ότι σε 2-3 χρόνια το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Η μόνη ελληνική μπάντα που ξεχωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι οι "Rotting Christ"...

Ο επίλογος δικός σας...
 
We all are Fragments Of Despair Until become whole again!!! 

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου