ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ART OF SIMPLICITY



Πείτε μας πως ξεκίνησε η μπάντα σας...
 
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2003, με στόχο τόσο το να μπλέξουμε τα διάφορα είδη μουσικής που ακούγαμε, όσο και το να παίξουμε τη μουσική που αγαπάμε. Ο Ματθαίος Δακουτρός (βιολί) και ο Νίκος Μοίρας (ντράμς) βάλανε την ιδέα, και από εκεί και πέρα συναντηθήκανε με κάποια σημαντικά ονόματα της εγχώριας rock και metal σκηνής.

Πως προέκυψε το όνομα Art of Simplicity του συγκροτήματος;
 
Ήταν η κατάληξη αρκετών συζητήσεων αναφορικά με το πως θέλουμε να είναι η μουσική μας, αλλά και με ποιο τρόπο θα διαχειριζόμαστε το υλικό μας. Περιγράφει μια ισορροπία μεταξύ σε μια εγκεφαλική και μια πιο αυθόρμητη προσέγγιση.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γίνεται κι εσείς μέρος αυτής της σκηνής;
 
Η αγάπη για τη μουσική, τόσο γενικά όσο και ειδικά. Από μικροί ακούγαμε αυτή τη μουσική και ονειρευόμασταν να κάνουμε και εμείς αυτό που έκαναν τα συγκροτήματα που μας αρέσανε.

Οι επιρροές σας σαν συγκρότημα ποιες είναι;
 
Είναι λίγο δύσκολο να τις αριθμήσουμε, μιας και μεταξύ μας ακούμε διαφορετικά πράγματα. Αλλά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι επηρεαστήκαμε αρκετά από συγκροτήματα όπως οι Pain of Salvation, Psychotic Waltz, Conception, Fields of the Nephilim, Isis και άλλα πολλά.

Ας πάμε στην τελευταία δουλειά σας When Fables have a Bitter Taste του 2016, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;
 
Κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη που μας πέρασε σε ψηφιακή μορφή, ενώ αναμένεται και η κυκλοφορία σε CD. Δουλέψαμε με το Γιάννη Φασουλάκη στα Uprising Studios, καθώς και με το Γιώργο Χρα για το artwork και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι και με τους δύο. Πρόκειται για ένα concept mini album, που περιγράφει παιδικά τραύματα και άπιαστες προσδοκίες.

Τι προσπαθήσατε να αλλάξετε και τι να κρατήσετε ίδιο σε σχέση με τις παλαιότερες κυκλοφορίες σας;
 
Κάτι που θέλαμε να αλλάξουμε ήταν το να εστιάσουμε περισσότερο στην ουσία, που σε κάποια σημεία του πρώτου album ξεφεύγουμε. Επίσης ενορχηστρωτικά  θέλαμε τα κομμάτια να είναι πιο σφιχτά και δυναμικά. Αυτό που κρατήσαμε ίδιο είναι ο τρόπος που γράφουμε μουσική, δηλαδή αφήναμε το κομμάτι να μας οδηγήσει, αλλά και δεν νοιαστήκαμε να μείνουμε πιστοί σε ένα είδος ή ένα τρόπο γραφής.


Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
 
Αυτό τον καιρό προωθούμε το καινούριο υλικό με όσο πιο πολλές συναυλίες μπορούμε! Θα συνεχίσουμε και την επόμενη σεζόν έτσι, ενώ παράλληλα έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε πάνω σε καινούρια κομμάτια, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε τουλάχιστον ένα χρόνο από τώρα.

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο σε αυτή;
 
Σίγουρα δεν μπορείς παρά να αγαπήσεις την επικοινωνία με άλλα συγκροτήματα, τον κόσμο που νοιάζεται για τη μουσική σου, την ένταση της κάθε συναυλίας... Αλλά τι χειρότερο χαρακτηριστικό είναι η προσωπική εργασία για να καταφέρεις να κάνεις κάποιους να ασχοληθούν τελικά μαζί σου και η απογοήτευση όταν διάφορες δυσκολίες σε εμποδίζουν από το να προχωρήσεις.

Ποια σχήματα της εγχώριας σκηνής ξεχωρίζετε;
 
Λίγο δύσκολο να ξεχωρίσεις σχήματα, μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί αρκετά ενδιαφέροντα. Αλλά θα θέλαμε να σταθούμε στα που έχουμε αδερφικές σχέσεις, δηλαδή τους Disharmony (με τους οποίους μοιραζόμαστε τον τραγουδιστή Χρήστο Κουνέλη), τους September Code (με τους οποίους μοιραζόμαστε τον κιθαρίστα Δημήτρη Κοσκινά), τους Verbal Delirium (που μοιραζόμαστε τον μπασίστα Γιώργο Παγίδα), καθώς και τους Methexis, με τους οποίους έχουν συμπράξει τόσο ο Νίκος όσο και ο Ματθαίος. Εκτός της σχέσης που έχουμε με αυτά τα συγκροτήματα, όλα έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικές δουλειές τελευταία.

Τι συμβουλή θα δίνατε στα μουσικά σχήματα του χώρου σας που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα;
 
Να γράφουν απελευθερωμένα τη μουσική που γουστάρουν, να είναι έτοιμοι να απογοητευτούν αρκετές φορές και να ξέρουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να προσγειωθεί μόνο του στα πόδια τους. 

Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σε εσάς... 
 
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη, και για τη καλή δουλειά που κάνετε! Μπορεί όποιος θέλει τόσο να ακούσει όσο και να προμηθευτεί την τελευταία μας κυκλοφορία (καθώς και merchandise ή της παλιές μας κυκλοφορίες) στο BandCamp του συγκροτήματος https://artofsimplicity.bandcamp.com/

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου