ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PIGSKINNER


Να ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό των Pigskinner.
 
Οι Pigskinner δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2015 στο εντελώς άκυρο, όταν ένα απόγευμα καθόμουν και έπαιζα μουσική. Ήθελα ένα "μέρος", όπου θα μπορούσα να αποτυπώσω τις πιο ακραίες ιδέες μου. Το βασικό που ήθελα ήταν να περνάω καλά και να "ξεσπάω" λίγο. Μιας και είναι solo project έχω την ελευθερία κινήσεων και την έλλειψη πίεσης για να το τρέχω όσο και άμα θέλω. Αργότερα μέσα στη χρονιά λοιπόν, όταν είχαν συγκεντρωθεί μερικά κομμάτια διάλεξα 3 από αυτά (το ένα διασκευή) και ανέβασα ένα μία σελίδα και ένα promo για να δω πως τσουλάει το πράγμα, ενώ ταυτόχρονα ετοίμασα και το πρώτο άλμπουμ των Pigskinner. Μέσα σε αυτή την περίοδο ευτύχησα να συμμετέχω και σε δύο online συλλογές μαζί με άλλες δυνατές underground μπάντες.

Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;
 
Το όνομα ουσιαστικά είχε χρησιμοποιηθεί σε ένα παλιότερο project, το οποίο όμως δεν ευδοκίμησε ποτέ. Επίσης, ποιος δε λατρεύει το χοιρινό σε κάθε μορφή του; Το μπέικον κάνει καλό!

Πως θα χαρακτήριζες γενικά τη μουσική σας;
 
Η μουσική των Pigskinner είναι grindcore. Περιέχει αρκετά γκρουβάτα στοιχεία, όπως και κάποιες πιο metal επιρροές, αλλά παραμένει ένα grindcore project.

Ποιες είναι οι μπάντες και οι καλλιτέχνες από τους οποίους έχεις επηρεαστεί περισσότερο;
 
Σίγουρα οι Birdflesh. Γουστάρω πάρα πολύ όταν μια μπάντα δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της. Επιρροές υπάρχουν ακόμα και από Last Days Of Humanity τους οποίους έχω διασκευάσει και στο δίσκο, Napalm Death (και ποιος δεν έχει επηρεαστεί), Agoraphobic Nosebleed, Regurgitate, Magrudergrind, Anal Cunt.

Πρόσφατα κυκλοφόρησες το Promo 2015, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;
 
Το "Promo 2015" είναι ουσιαστικά 3 κομμάτια που περιέχονται στο ντεμπούτο των Pigskinner. Το "Vanity", το "Dude, Chillax" και μία διασκευή στο "Born To Murder The World" των Last Days Of Humanity. Αν σας άρεσε το promo περιμένετε να ακούσετε και το δίσκο.

Πόσο σε έχει βοηθήσει το Internet στην προώθηση του Promo;
 
Σίγουρα είναι μεγάλο εργαλείο όταν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά. Είχα την ευκαιρία να κυκλοφορήσω ένα promo με μεγαλύτερη απήχηση και λιγότερα έξοδα, το οποίο σίγουρα βοηθάει όταν πολλές φορές δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Το internet δεν είναι η λύση, άλλωστε χάνεις και μεγάλο κομμάτι της μαγείας του underground, αλλά είναι μία στιβαρή βάση για να χτίσεις.

Όταν δουλεύεις πάνω σε νέο υλικό, τι έρχεται πρώτα; Οι στίχοι ή η μουσική;
 
Σίγουρα η μουσική. Σίγουρα δε χρειάζομαι φωνητικές γραμμές ή ομοιοκαταληξίες για να με ζορίζουν μετά οι στίχοι. Χαχαχα!

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα σαν τους Pigskinner;
 
Σίγουρα το ότι ξεκινάει από το μηδέν. Είναι ένα project που δεν γνωρίζει κανείς, με ένα τύπο που δεν γνωρίζει κανείς. Νομίζω αυτό είναι και το πιο δύσκολο σημείο να ξεπεράσει κάποιος που ξεκινάει κυριολεκτικά από το μηδέν.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Pigskinner;
 
Να υπάρχει η όρεξη, ο χρόνος και το χρήμα που χρειάζεται για να συνεχίσει να τρέχει αυτό το project. Κι αν κερδίσω και 5 ακροατές στην πορεία, ακόμα καλύτερα!

Κλείσε την συνέντευξη όπως εσύ θέλεις.
 
Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ το blog για την παρουσίαση και συνέντευξη. Θα ακουστούν κλισέ αυτά που θα πω αλλά μη σταματάτε να στηρίζετε το underground. Ένα cd, ένα εισιτήριο σε live, ένα post του κομματιού μια μπάντας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή έστω ένα "man τσέκαρε τους τάδε, γαμάνε" αρκούν για να μπει ένα ακόμα λιθαράκι. Α, και τρώτε μπέικον! Κάνει καλό!

Εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου