ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DEAF RADIO




Πείτε μας λίγα λόγια για το πότε και πως σχηματίστηκαν οι Deaf Radio.
 
Καλησπέρα. Ξεκινήσαμε στα τέλη του 2012 ως 12gafs. Ήταν μάλλον μια ανάγκη εσωτερικής έκφρασης. Μετά από αρκετά live και την κυκλοφορία ορισμένων singles σε demo κυρίως μορφή, αποφασίσαμε να αφήσουμε κάποια πιο «πρώιμα» κομμάτια της μπάντας πίσω και να μετονομαστούμε σε Deaf Radio, με έναν πιο ενιαίο – συμπαγή ήχο. 

Πως προέκυψε το όνομα;
 
Είναι ένα όνομα στο οποίο ο καθένας μπορεί να δώσει την ερμηνεία του. Deaf Radio είναι ένας πομπός χωρίς δέκτη, «κουφός», απαρχαιωμένος, χωρίς τη δυνατότητα να αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον του. Απλά συνεχίζει να εκπέμπει.
Αντίστροφα, θα μπορούσε να απεικονίζει μια διαδικασία στην οποία κάποιος εκπέμπει προς κάποιον που δεν μπορεί να αντιληφθεί καν αυτό το σήμα. Ένα ραδιόφωνο για κουφούς.

Ηχητικά που θα πρέπει να σας κατατάξουμε;
 
Δεν είμαστε από αυτούς που μας αρέσει να βάζουμε ταμπέλες στη μουσική. Προτιμάμε ωστόσο τις βαριές, βρώμικες κιθάρες, τα ογκώδη τύμπανα σε συνδυασμό με καλογυαλισμένα pop φωνητικά.

Ποιες είναι οι μεγάλες επιρροές σας;
 
Επιρροή μας αποτελούν καλλιτέχνες που θαυμάζουμε την πορεία και την ιστορία τους και αγαπάμε την αισθητική τους. Από τα μεγάλα, «βαριά»» ονόματα όπως οι Beatles και οι Black Sabbath μέχρι νεότερες μπάντες όπως οι Black Angels.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γίνεται κι εσείς μέρος αυτής της σκηνής;
 
Είναι πολύ θετικό που έχει δημιουργηθεί μια βάση από πολύ ποιοτικά συγκροτήματα πολλά από τα οποία μπορούν με άνεση να σταθούν και διεθνώς.  Η βοήθεια και η στήριξη που δίνει ο ένας στον άλλο είναι από τα στοιχεία που εκτιμάμε σε αυτή τη σκηνή και είμαστε χαρούμενοι που αποτελούμε μέρος της. 

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα cd-single με 2 τραγούδια, μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό…
 
Είναι η πρώτη επίσημη κυκλοφορία μας ουσιαστικά. Το cd-single αποτελείται από τα Down On Her Knees και No Hay Banda και κυκλοφόρησε το Μάιο του 2015. Την παραγωγή επιμελήθηκε ο Μάριος Νάρης ενώ το artwork έγινε από τους Out There Studios. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Η θεματολογία των στίχων σας, ποια είναι;
 
Ως έμπνευση μπορούν να λειτουργήσουν διαφορετικά κάθε φορά πράγματα. Από εσωτερικές συγκρούσεις και αδυναμίες, μέχρι κοινωνικά φαινόμενα και ανησυχίες. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι όμορφες γυναίκες και σκηνικά της καθημερινότητας μας.

Πως θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει το cd-single σας;
 
Μπορεί να το προμηθευτεί μέσω bandcamp https://deafradio.bandcamp.com ή σε κάποιο από τα live μας.

Τι να περιμένουμε το 2015 από εσάς;
 
Προς το παρόν δουλεύουμε στο studio με σκοπό όσο το δυνατόν συντομότερα να έχουμε στα χέρια μας μια εκτενέστερη κυκλοφορία. Οι live εμφανίσεις φυσικά δεν λείπουν από τα σχέδια μας. 

Τέλος υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στον κόσμο;
 
Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ερωτήσεις και το ενδιαφέρον σας. Ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά σε κάποιο από τα live μας.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου